in

Avengers: Endgame Yönetmenleri: “Secret Wars Marvel’ın En Büyük Filmi Olabilir”

Avengers yönetmenleri Russo Kardeşler’e göre Secret Wars beyaz perdeye uyarlanırsa, Endgame’den çok daha büyük bir film ortaya çıkacak.

Avengers: Endgame Secret Wars Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Avengers: Endgame ve Infinity War yönetmeni Anthony Russo’ya göre muhtemel bir Secret Wars filmi Marvel Sinematik Evreni’ndeki en büyük film olabilir.

Anthony Russo, kardeşi Joseph’le birlikte 10 yıl boyunca birbirine bağlı hikâyeleri bulunan 20’den fazla filme sahip MCU’yu Avengers: Infinity War ve Endgame ile nihayete erdirmiş yönetmenlerdi. Russo’ların yönettiği iki Avengers filmi Christopher Markus ve Stephen McFeely tarafından yazıldı ve MCU’nun 10 yılı boyunca karşımıza çıkmış neredeyse bütün önemli karakterleri barındıyordu.

Infinity War evrenin farklı köşelerine dağılmış karakterlerini Sonsuzluk Taşları’nın peşine düşen Thanos aracılığıyla birbirine bağlamıştı. Thanos’un taşları ele geçirmesinin ardındansa hepimizin malumu olan parmak şıklatma evrendeki canlıların yarısını yok etmişti. Daha küçük ve orijinal Avengers ekibine odaklı şekilde başlayan Endgame final savaşına geldiğindeyse evrenin gördüğü en büyük süper kahraman ekibi ortak düşmanlarına karşı birleşmişti. Devasa bir oyuncu kadrosu ve tarihin en iyi gişe performansına sahip Endgame MCU’nun ilk perdesini kapatalı bir yıldan fazla oldu ve hayranlar Marvel’in Endgame’in üstüne çıkacak sıradaki hamlesini merak ediyorlar. Anthony Russo’nun da bir tahmini var.

- Reklam -
Avengers: Endgame Obama Ailesi Exit West
Russo Kardeşler

BroBible’a verdikleri röportaj sırasında ikiliye MCU’ya geri dönme ihtimalleri ve geçmişte bahsettikleri Secret Wars filmi yapma istekleri soruldu. Secret Wars’ın niye ilgilerini çektiğini açıklayan kardeşler bu filmin devasa ölçeğinin farkında olduklarını belirttiler. İkili bu ağır taşın altına girmeye hazır gözüküyor ve Anthony’ye göre Secret Wars en büyük Marvel filmi olabilir:

Joe: Secret Wars’ı okuduğumda 10 ya da 11 yaşındaydım. Bütün kahramanlar bir araya geliyorlardı. Bunu yapan ilk çizgi romanlardan birisiydi Secret Wars. Benim için sıra dışı olaylara bağlı hikâye anlatıcılığının en üst noktasıydı. Bütün bu birbirinden farklı karakterleri bir araya koyunca ne olduğunu görmek ilgi çekiciydi ve düşmanların da kahramanlarla birlikte çalışması gerekmişti. Anth ve ben kahramanlarla düşmanlarının karmaşık ilişkilere sahip olmasını seviyoruz. Düşmanların kendi hikâyelerinde aslında kahraman olduklarını düşünmelerini de. Infinity War büyüklüğünde bir film yapmak, Secret Wars’ı yapma rüyamıza göbekten bağlıydı.

Anthony: Secret Wars hayal edebileceğiniz en büyük film olurdu. Bizi heyecanlandıran kısmı da bu; vaat ettikleri Infinity Saga’dan bile daha büyük.”

Avengers Yönetmenlerinin Çekeceği Secret Wars için Uzun Yıllar Beklememiz Gerekebilir

Marvel Comics şimdiye kadar iki Secret Wars yayınlandı. İlki 1984’te çıkmıştı ve Beyonder tarafından Battleworld’e çekilen iyi ve kötü kahramanların, bulundukları durumdan kurtulmak için birlikte çalışmalarını anlatıyordu. Yeni Secret Wars ise Marvel Comics’in çoklu evrenlerinin parçalanmasına sahne oldu. İki senaryo da Russo’ların bahsettiği devasa hikâyelere sahipti. Bir Secret Wars filminin hem Avengers hem de Guardians of the Galaxy ekiplerinin yeniden bir araya gelişini izleyicilere göstermesi mümkün. Daha da iyisi artık Fantastic Four ve X-Men Marvel Studios’un ellerinde. Düşmanlarıyla birlikte. Bütün bu karakterlerin bir araya gelmesi kolayca Endgame’den daha büyük bir film ortaya çıkması anlamına gelecektir.

- Reklam -

Avengers: Endgame

Secret Wars’ın hikâyesinin ölçeği düşünüldüğündeyse bu filmi görebilmek için yine uzun yıllar beklememiz muhtemel. Marvel’in kısa zamanda çıkartmak için hikâyeyi daraltması mümkün olsa da, doğru yapılmış bir Secret Wars ihtimalinin kaçırılması kimseyi memnun etmeyecektir. Nitekim Infinity Saga’ya benzer bir yapı ortaya çıkacaksa hepsi Secret Wars’ta bir araya gelecek birçok hikâye koluna sahip bir Saga hazırlamak için Dördüncü Faz’ın başlangıcından sonra 10 veya daha fazla yıl gerekebilir. Yılda 2-3 film hazırlayan bir stüdyoya göre bu uzun bir süre olsa da Secret Wars için planlar varsa Russo kardeşlerin geçmiş başarıları ve isteklilikleri göz önüne alındığında yeni filmden uzak tutulmaları olasılık dışı görünüyor.

Marvel’in yeni sayfalarında görmek istediğiniz hikâyeler neler? Russo kardeşlerin hayalini kurdukları büyüklükte bir film görmemiz mümkün mü? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* Doctor Doom, Thanos Sonrası Marvel Sinematik Evreni’nin En Büyük Kötüsü Olabilir

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for jacketneo jacketneo dedi ki:

    adamlar malını satıyor normaldir :wink:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yarına Tek Bilet İncelemesi

Yarına Tek Bilet İncelemesi: Netflix’in Türk Yapımı İlk Filmi

tom ve jerry logo

Tom ve Jerry Logosu Yenilendi: Sinema Filmi Öncesi Karakterlerin Görünüşü Ortaya Çıktı