in

Captain Marvel 2 İçin Çalışmalar Başladı

Marvel Stüdyoları, Captain Marvel 2 için çalışmaların başladığını resmi olarak doğruladı. Yapımın vizyona gireceği tarih de kabaca belli oldu.

Captain Marvel 2
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz yıl Dünya Kadınlar Günü’nde vizyona giren ve hemen ardından Avengers: Endgame filminde izlediğimiz Captain Marvel, 2. filmiyle geri dönüyor. İlk olarak 2019 San Diego Comic-Con’da geleceği duyurulan filmin çalışmalarına başladığı nihayet duyuruldu. Her ne kadar Marvel Sinematik Evreni’nin 4. fazına dahil edilmemiş olsa da etkinlikte ismi geçen önemli yapımlardan biriydi. Bununla birlikte filmle ilgili bazı gelişmeler de belli oldu.

Marvel’in ilk solo kadın liderliğindeki süper kahraman filmi, dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etti. Buna rağmen yönetmen Anna Boden ve Ryan Fleck, yeni filmin kadrosundan çıkarıldılar. İkili daha önce farklı yapımlarda da birlikte çalışmışlardı. Ayrıca sadece filmi yönetmekle kalmadılar, aynı zamanda senaryoyu başkalarıyla birlikte birlikte yazdılar. Ancak gelen son haberler, yeni filmin senaryosunun da farklı bir isme emanet edildiğini gösteriyor.

captain marvel avengers endgame

- Reklam -

Hem gişede başarılı olmuş hem de izleyiciler tarafından beğenilmiş bir yapımın devam projesinde aynı isimlerle çalışmaktan vazgeçmek pek de başvurulan bir yöntem değil. Bu nedenle haber duyulduğu andan itibaren şaşkınlık yarattı. The Hollywood Reporter’ın kaynaklarına göre hem senarist hem de yönetmenlik alanlarında el değişiyor. Yeni filmin yönetmeni şu an için belli değil ancak senaryosunun WandaVision’un senaristliğini de üstlenmiş olan Megan McDonnell’a emanet edildiği öğrenildi.

Captain Marvel 2 Ne Zaman Vizyonda Olacak?

Marvel Stüdyoları şu anda Captain Marvel 2 için bir kadın yönetmen arayışında. Yeni filmin detayları henüz bilinmiyor ancak WandaVision dizisinin senaristi McDonnell’la olan görüşmeler ikinci maceranın günümüzde geçeceğinin bir işareti olabilir. 95’lerin nostaljik havasını geride bırakarak bize Avengers: Endgame’de gösterdikleri Carol Danvers’ı izletebilirler. Yine WandaVision’da izleyeceğimiz yetişkin bir Monica Rambeau (Teyonah Parris) ile günümüzde geçecek ve diziyle de etkileşim içinde olacak bir hamle daha mantıklı bir karar olabilir.

İlk filmi yöneten Boden ve Fleck her ne kadar yeni filmi yönetmeyecek olsalar da şirketle aralarında bir sorun olmadığını söylemekte yarar var. Hatta sızan bazı bilgilere göre ikilinin şu an adı belli olmayan bir Disney+ dizisi için şirketle görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor.

Captain Marvel 2

- Reklam -

Peki tüm bu gelişmeler ışığında Captain Marvel 2 ne zaman vizyonda olacak? Marvel yetkilileri yeni filmin 2022 yılı içerisinde vizyonda olmasını istiyor ve bu doğrultuda hareket ediyor. Genellikle takvimlerde pek bir gecikme yaşamayan Marvel Sinematik Evreni filmlerini düşününce de, Brie Larson’ın başrolünde olduğu Captain Marvel 2’nun 2022 yılı içerisinde bizlerle olacağını söyleyebiliriz.

Peki yönetmen ve senarist değişikliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Zaten tutmuş ve iyi kazandırmış bir projenin hem yönetmen hem de senarist koltuğunda oturan isimleri projeden çekip farklı yapımlara yönlendirmek mantıklı bir hamle mi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* A’dan Z’ye Captain Marvel Filmi (Spoiler’lı İnceleme Videosu)

* Marvel Başkanı, MCU’nun En Güçlü Karakterini Açıkladı

* 2019’un En Çok Gişe Yapan Filmlerine Disney Damgası

Kaynak: movieweb

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İlk film beklentimin çok altındaydı. Avengers filminde de baş karakter olması gerekirken, çok az gördük kendisini. İkinci film ile ilgili de çok beklentim yok. Halbu ki çok sağlam bir karakterdir. Çizgi romanlarını takip eden varsa bilir.

  2. Avatar for denixius denixius dedi ki:

    Merhaba,

    Bence Marvel zorla yeni bir popüler kahraman yaratmaya çalışıyor. Her ne kadar şahsi görüşüm olsa da benimle aynı fikirde olduğunu düşündüğüm insanlar da vardır. Iron Man, Thor, Captain America ve Hulk Marvel’ın gurur duyacağı dörtlüyü oluşturuyor. Bu kahramanları anlamsız bir şekilde silip, yerine farklı kahramanlar da yaratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Captain Marvel her zaman ikinci plandaki bir kahramandır. Bir Captain America ya da Iron Man değildir. Aynı şeyi Black Widow için de düşünüyorum ki, Marvel buna benzer birçok kahramana aynı şeyi yapmayı planlıyor. Bunu gerek basın bültenlerinde gerekse de hayran sitelerindeki teorilerden çıkarabiliyoruz. Her şeyi tadında bırakmak gerekiyor.

    Sevgiler,

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Aynen katılıyorum. :+1:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Terry Jones

Monty Python’ın Yaratıcılarından Terry Jones Hayatını Kaybetti

The Witcher Anime Film

The Witcher Anime Filmi Olmaya Hazırlanıyor