in

Cem Yılmaz 2 Ünlü Yönetmene Seslendi

Cem Yılmaz, yeni serisi Karakomik Filmler öncesi açıklamalarda bulundu. Usta sanatçı, Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz ile film çekmek istediğini de itiraf etti.

Cem Yılmaz
- Reklam -
- Reklam -

Cem Yılmaz, yalnızca komedyenliğiyle değil Türk sineması adına da yaptığı önemli işlerle de hafızalarımıza kazınan bir isim. Hokkabaz, Her Şey Çok Güzel Olacak, Gora, A.R.O.G., Yahşi Batı, Av Mevsimi gibi filmlerde oyunculuğunu, bazen de yönetmenliğini gördüğümüz Yılmaz yeni film serisi öncesi açıklamalarda bulundu.

Karakomik Filmler olarak anılan ve toplamda 4 kısa filmden oluşacak serinin ilk iki bölümünü 18 Ekim 2019 tarihinde izleyeceğiz. Film 60’ar dakikalık 2 ayrı hikâyeden oluşacak: Kaçamak ve 2 Arada.

Serinin diğer iki filmi ise 17 Ocak 2020’de karşımıza çıkacak. Şimdiyse kadar sinemada görmeye alıştığımız formattan oldukça farklı bir anlayışla hazırlanan filmler, modern çağı yakalayan yenilikçi bir tutum sergiliyor.

- Reklam -

Dijital platformlardaki kısa öykülerin, izleme alışkanlığımızı değiştirdiğine değinen Cem Yılmaz Black Mirror örneğini vererek kendi tasarısına ilham olan projelerden birisini de işaret etmiş oldu. Bazıları kara, bazıları da komik olan 4 kısa filmden oluşan serinin ilk kısmı için gün sayarken Cem Yılmaz verdiği röportajda dikkat çekici sözler sarf etti.

Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan’a Seslendi

Ünlü aktör, eğlence sinemasını üretenlerle festival filmlerini çekenlerin farklı gezegenlerden gelmediğini vurguladı. Aradaki farkı, iki tarafın da rahatlık alanlarının ayrı olmasına yoran Yılmaz, Nuri Bilge Ceylan’ın G.O.R.A. sonrası açıklamalarına da değindi.

- Reklam -

Ceylan’ın G.O.R.A. gibi bir film çekemem, sözlerini hatırlatan Cem Yılmaz ünlü yönetmenin G.O.R.A. gibi bir yapımla uğraşamayacağını çünkü zahmetli olduğunun altını çizdi. Nuri Bilge Ceylan ile güçlerini birleştirip bir komedi filmi çekmek istediğini de belirten Yılmaz, ortaya muhteşem bir şeyler çıkabileceğini söyledi.

Ayrıca Zeki Demirkubuz’la da bir film yapmak istediğini ve haber beklediğini duyurdu. Dünyanın her yerinde bu tip karışımların sonucunda ortaya güzel çalışmalar çıktığını aktaran Yılmaz, türler arası ayrımı da reddetti.

Karakomik Filmler ile farklı projelere ne kadar açık olduğunu gösteren Cem Yılmaz’ın davetine, usta yönetmenlerden nasıl bir cevap geleceği ise merak konusu.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.J. Abrams star wars yorumu

Abrams, The Last Jedi’dan Memnun Değil

Joker

Joker, Vizyondan Önce Radyo ODTÜ Gösteriminde