in ,

Christopher Nolan, Filmlerini Video Oyun Olarak Görmeye Hevesli

Christopher Nolan, filmlerini video oyun olarak görmeye ilgi duyduğunu açıkladı. Ayrıca, başarısız bir Inception uyarlaması girişiminden de bahsetti.

Christophe Nolan Filmleri Video Oyun Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan, Tenet filmi için katıldığı bir soru cevap etkinliğinde konuştu. Ünlü yönetmen, kendi filmlerinin video oyun olarak geliştirilmesi fikrine sıcak baktığını ifade etti.

Video oyun dünyası her geçen gün genişlemeyi sürdürüyor. Sektörler arasındaki bariyerler iyice inceldi. Oyunlar sinemaya, sinema filmleri oyunlara uyarlanıyor. Başarılı ve yalnızca ismiyle birer markaya dönüşen filmlerin video oyun dünyasına girişi ise kuşkusuz daha kolay oluyor.

Christopher Nolan da işte bu konudaki düşüncelerini izleyicilerle paylaştı. Filmografisinde Dark Knight üçlemesi, Memento, Insomnia, The Prestige, Inception, Interstellar, Dunkirk ve son yapımı Tenet’i barındıran yönetmen Game Awards yapımcısı Geoff Keighley’ye bir söyleşi verdi.

- Reklam -

Keighley, Nolan’a filmlerinden bir video oyun adaptasyonu yapılmasını isteyip istemediğini sordu. Nolan’ın cevabı ise bu ihtimalleri yıllar boyunca değerlendirdikleri oldu. Hatta 2010 tarihli Inception için bir uyarlamanın geliştirilmesi için çokça çaba harcandığını ancak projenin rafa kaldırıldığını da söyledi.

Christopher Nolan: “Film Yapmak Karmaşık ve Zaman İstiyor, Oyun Yapmak Daha Fazlasını”

Nolan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Geçen yıllarda filmlerimin bazıları için oyun uyarlamaları geliştirmeyi düşündüğümüz zamanlar oldu. Aslında bunlardan birisinde epey de ilerlemiştik. Ancak bu işe biraz girince anlıyorsunuz. Film yapmak çok karmaşık ve epey zaman isteyen bir iş. Oyun yapmak ise daha karışık ve daha fazla zaman istiyor.”

Christophe Nolan Filmleri Video Oyun Uyarlaması

- Reklam -

Nolan oyun sektörünün hakkını vermekten de çekinmedi:

“Video oyun dünyasında yalnızca lisanslı bir oyun yapıp filmin mevcut marka gücünden faydalanmak istemiyorsunuz. Bu durum tam tersi için de aynen geçerli. Uyarlamanın tek başına da çok iyi bir iş olması gerek. Bu nedenle hiç de hafife alınacak bir olay değil. Ancak bu, kesinlikle ilgi duyduğum bir mesele. Video oyunları müthiş bir dünya.”

Görünüşe göre şimdilik ufukta bir Christopher Nolan uyarlaması video oyunu yer almıyor. Ancak Nolan imzalı bir filmi oyun dünyasında görmek şimdiden birçok oyuncuyu heyecanlandırdı bile.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Christopher Nolan’ın hangi filminin oyuna uyarlanmasını isterdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Video Games Chronicle

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Tenet’in başarısızlığı başına vurdu herhalde. Normalde kendisi oyun dünyasından nefret ediyor diye biliyorum. Batman Arkham serisisin hakkında soru sorulduğunda oyun dünyasını sevmediğini söylemişti.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Tenet az gişe yapınca oyunlardan para kazanmaya çalışıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune HBO Max

Dune, Sadece Sinemalara Gelebilir: WB’nin HBO Max Kararı Zora Düştü

Furiosa: Yeni Mad Max Filmi Vizyon Tarihi

Furiosa: Yeni Mad Max Filmi Vizyon Tarihi Duyuruldu