in ,

Rol Yapma Oyunu “Dungeons & Dragons”ın 50. Yılına Özel Bir Belgesel Çekiliyor

Dungeons and Dragons 50. yıl belgeseli için hazırlıklar başladı. Hasbro’nun yapımcılığını üstlendiği yapım, gelecek film ve animasyonların ilki olacak.

Dungeons and Dragons 50 yıl belgeseli
- Reklam -
- Reklam -

Dungeons and Dragons 50. yıl belgeseli için çalışmalara başlandı. Hasbro, D&D’nin ortaya çıkış sürecini özel bir çalışmayla anlatacak.

Gelecek yıl 50. senesini kutlayacak Dungeons and Dragons için özel bir belgesel hazırlanıyor. Hasbro’nun alt departmanlarından Entertainment One tarafından hazırlanan popüler rol yapma oyununun geçmişini ve çıkış öyküsünü gözler önüne serecek.

Dünya genelinde yaklaşık 50 milyon kişinin oynadığı rol yapma oyunu D&D hakkındaki belgesel 2024 yılında, serinin 50. yıl kutlamaları bünyesinde izleyicilerle buluşacak. Serinin yazarlarından Joe Manganiello ve Kyle Newman ile birlikte belgeselin yönetmen koltuğunda yer alırken Anthony Savini, D&D yazarı Jon Peterson ve ünlü oyuncunun kardeşi Nick Manganiello yapımcı olarak bulunacak. Hasbro Wizard of the Coast yöneticisi Cecily Tyler da ekiple birlikte çalışacak.

- Reklam -

Dungeons and Dragons 50 yıl belgesel

Joe Manganiello yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“D&D hayal takımı Jon, Kyle ve kardeşim Nick ile birlikte bir başka belgesel için kameranın başına geçmekten dolayı gururlu ve heyecanlıyım. Bu efsanenin yükselişini, düşüşünü ve yeniden yükselişini gördüm. Dolayısıyla bu iş sadece benim için değil aynı zamanda kültüre büyük katkılar sunmuş muhteşem yazarlar, artistler ve yaratıcı zihinler için de önemli.”

Dungeons and Dragons Belgeseli İlk Oyunun Çıkış Hikâyesinden Bugünlere Geçen Süreci Konu Alacak

Entertainment One’ın Global Television yöneticisi Michael Lombardo büyük bir kültürel etkiye sahip oyunun gelecek yıl gerçekleşecek 50. yıl kutlamaları için böyle bir projeye imza atmaktan memnun olduğunu dile getiriyor ve sözlerine şunları ekliyor:

“Bu inanılmaz oyun evreninin 50. yıldönümüne yaklaşırken oyunun ilk çıkış hikâyesini, oyunun son hâlini ve tutkulu oyuncularının bu kadar zaman boyunca ne yaşadıklarını ve oyunun kültürel etkisini anlatmanın vakti gelmişti.”

- Reklam -

Dungeons and Dragons

Yeni D&D Yapımları Yolda

Hasbro, D&D belgeseli ile birlikte oyun evreninde geçen birden fazla yapımın da prodüksiyon aşamasında olduğunu doğruladı. John Wick filmlerinin yaratıcısı ve yazarı Derek Kolstad’in evren içinde yeni bir live-action dizisi üzerinde çalıştığı zaten biliniyordu.

Bununla birlikte Chris Pine, Michelle Rodriguez ve Rege-Jean Page’in başrollerinde yer aldığı, Jonathan Goldstein ve John Francis Daley’in yazıp yönettiği Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves filmi de geçen günlerde San Diego Comic Con bünyesinde ilk fragmanını yayınlamıştı. Paramount Pictures tarafından çekilen film için işaret edilen vizyon tarihi ise 3 Mart 2023.

Siz Dungeons and Dragons belgeseli hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

aktivistler van gogh tablosu çorba

İklim Aktivistleri, Van Gogh Tablosuna ‘Domates Çorbası’ Fırlattı

Spirited Fragmanı - Ryan Reynolds, Will Ferrell ve Octavia Spencer Başrolde

Ryan Reynolds ve Will Ferrell’lı Apple TV+ Müzikali “Spirited”dan İlk Fragman