in ,

E.T. Devam Filmi Bir Reklam Videosu Olarak Yayınlandı

Bir döneme damgasını vuran bilimkurgu yapımı E.T. için bir devam filmi hazırlandı. 4 dakikalık reklam filmi bizi yeniden E.T. dünyasına götürüyor.

E.T.
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg’ün 1982 tarihli kült filmi E.T. evrenine kısa bir reklam videosu ile geri dönüş yapıyoruz. Xfinity kablolu televizyon ve internet ağı için hazırladığı reklam filmi, sevilen bilimkurgu yapımının devamı niteliğinde tanıtıldı.

E.T. ile ilk temasın üzerinden 37 yıl geçti. Hem film hem de yarattığı dünya hâlâ birçok sinemasever tarafından seviliyor, yeni yeni yapımlarda (Stranger Things gibi) izlerini göstermeyi sürdürüyor.

E.T.’nin ikinci filmi 4 dakikalık kısa bir reklam filmi olarak hayranların beğenisine sunuldu.

- Reklam -

et steven spielberg

1982’de Elliot karakterini canlandıran aktör Henry Thomas, yeni çalışma için yapımın, bir izleyicinin yeni bir E.T. filminden beklediği her şeyi karşıladığını söylüyor. Filmin, hayranların aklında ve kalbinde kalan güzelliğine zarar vermediğini düşünüyor.

Yeni E.T. filminde Elliot’u Noel öncesinde, artık yetişkin bir birey olarak görüyoruz. E.T., Eliot’un arka bahçesine geliyor ve onun çocuklarıyla arkadaş oluyor. Güzel bir günün sonunda, E.T.’nin artık internet ile tanışma vakti geliyor. İnternet derken… çocukların da pek sevdiği Xfinity’nin yüksek hızlı interneti kastediliyor.

E.T. Devam Filmi – A Holiday Reunion

YouTube video

Steven Spielberg’ün bir zamanlar gerçek bir devam filmi yapmak istediği biliniyor. Nocturnal Fears adını taşıması planlanan yapım için senarist Melissa Mathison ile toplantılar yapan Spielberg, bir türlü olumlu sonuç alamadı.

- Reklam -

Ancak E.T. 2: Nocturnal Fears’ın hikâyesini şuradan okuyabilmeniz hâlâ mümkün. Sonrasında iptal edilen filmde, Elliot bu defa pek de dost canlısı olmayan uzaylılarla karşılaşıyordu.

Şükran Günü’nde yayınlanan Xfinity reklam filmi, hayranlardan büyük ilgi gördü. Şimdiden 2.5 milyon kişi tarafından izlenen yapıma dair reklam ajansından gelen ilk açıklama şöyle oldu:
“Aslında insanlar teknolojiyi pek de umursamıyor. Onların asıl ilgilendiği teknolojinin diğer insanlarla olan bağlantılarını kurması. Bu kısa film de aşina olduğumuz iki karakteri tekrar bir araya getiriyor. Duygularımızın bu kadar yüksek olduğu bayram zamanları için böyle hikâyeler gerçekten de harika.”
et 1982

Peki ya siz uzaylı dostumuz için hazırlanan bu reklam filmini nasıl buldunuz? Spielberg’ün kafasındaki devam filmini beyaz perdede görmek ister miydiniz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Joker Filminin Senaryosu Paylaşıldı

Kaynak: Polygon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    İzlerken duygulanmamak elde değil. Reklam filmini süresine göre başarılı buldum. 4 dakikada bize hem eskiyi anımsatıyorlar hem de o samimiyet hissini veriyorlar.

    En yakın zamanda filmi tekrar izleme isteği geldi bana bu videodan sonra :heart:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yapmayın lütfen, ET efsane olarak kalsın. Devamı gelmesin. Jurassic ve Jaws gibi olacak diye korkuyorum.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Beni pek etkileyen bir film olmadı hiç. O yüzden filmle ilgili iyi veya kötü bir duygum yok sadece nostaljik bir kült benim için. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pera Palas'ta Gölge Oyunu

Pera Palas’ta Gölge Oyunu Raflardaki Yerini Aldı

Doğu Yücel

KR Kitap Kulübü #12 Doğu Yücel – Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler