in

Fantastik Dörtlü Yönetmeninden Siyah Görünmez Kadın İtirafı

Fantastik Dörtlü filminin yönetmeni Josh Trank, Sue Strom’un siyah olmasını istediğini ancak Fox stüdyolarının buna itiraz ettiğini açıkladı.

Fantastik Dörtlü Siyah Görunmez Kadın
- Reklam -
- Reklam -

2015 yılında vizyona giren Fantastik Dörtlü filminin yönetmeni Josh Trank, Sue Storm olarak siyah bir aktris istediğini ancak 20th Century Fox’un bu isteğini geri çevirdiğini itiraf etti.

Trank, 2015 yılında çıkan Fantastik Dörtlü için 2005 ve 2007’deki filmlerin aksine yepyeni bir oyuncu kadrosu seçti. Bay Fantastik olarak da bilinen Reed Richards rolünde Miles Teller, Taş Adam olarak bilinen Ben Grimm rolünde Jamie Bell, Ateş Adam olarak bilinen Johnny Storm rolünde Michael B. Jordan ve son olarak Görünmez Kadın olarak bilinen Sue Storm rolünde de Kate Mara yer aldı.

Fantastik Dörtlü sue strom Gorunmez Kadın

- Reklam -

Bazı Marvel hayranları, çizgi romanlarda genellikle beyaz olarak çizilen ve ilk sinema uyarlamalarında Chris Evans tarafından canlandırılan Johnny Storm’u Jordan’ın oynamasına tepki göstermişlerdi. Çünkü oyuncu seçimlerinin hiçbir şekilde karakterlerle uyuşmadığı konusunda geri dönüşler aldı. Normalde gerçek kardeş olan Johnny ve Sue, filmde üvey kardeş olarak tanıtıldı. Sue’yu Johhny’nin ailesinin aldığı bir evlatlık kız olarak gösterildi. Ancak yönetmen aslında tüm Storm ailesini siyah aktörler tarafından canlandırıldığını hayal ederek yola çıkmıştı.

Fantastik Dörtlü Yönetmeni Josh Trank: “Kariyerimi yakmak anlamına gelse bile kararlarımın arkasında durmalıydım.”

Geeks of Color ile söyleşi yapan Trank’a, siyah bir aktrisi Sue Storm olarak düşünüp düşünmediği soruldu. Trank, Sue’nun Storm ailesinin geri kalanıyla birlikte siyah olmasını istediğini doğruladı. Ancak stüdyodan olumsuz bir geri dönüş aldı.
“Bu konuda kamera arkasında pek çok tartışmalı konuşma yaşandı. Aslında en başından beri siyah Sue Storm, siyah Johnny Storm ve siyah Franklin Storm ile ilgileniyordum. Ama aynı zamanda böyle büyük bir film için stüdyo ile uğraşırken, herkes büyük yıldızların kim olacağı konusunda açık fikirli olmak istiyor. Mesela, ’Belki Margot Robbie olacak,’ gibi gibi bir şey de söylenebiliyor. Ama söz siyah bir aktrisin oynamasına gelince doğrudan geri çevrilebiliyorsunuz.”
fantastik dörtlü fantastic four 2015

Yönetmen şimdi geriye dönüp baktığında aslında bu konuda ısrarcı olmadığı için pişman olduğu ve utandığını belirtti. Johnny ve Franklin Storm’un Fantastic Four filminde siyah olduğu düşünüldüğünde, Sue’yu da siyah bir aktrisin oynaması daha mantıklı olabilirdi. Ancak pek tabii böyle gecikmiş açıklamalara rağmen tüm sorunun sadece aktörlerle ilgili olmadığı da bir gerçek.

- Reklam -

Fox stüdyolarının aldığı karar doğru bir seçim miydi? Sizce yönetmenin isteği doğrultusunda bir seçim yapılmış olsaydı film daha iyi olabilir miydi? Kayıp Rıhtım Forum aracılığıyla yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Stan Lee ve Jack Kirby’den Fantastic Four: Marvel Büyüsü!

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Filmden sonra yönetmen yine böyle bşr açıklama da bulunmuştu: “Bu benim senaryom değil, senaryomun kırpılmış hali.” diye. Açıklamasına göre film Galaktus ile bitecekmiş ama stüdyo izin vermemiş. Ne kadar stüdyo Fantastik Dörtlü filmini etkilemiş bilemeyeceğim ama sorun hareketsiz olan çizgi romanları hereketli hale çevirmeye çalışmaları gibi gözüküyor. Çizgi romanlardaki öyküye bir şeyler eklemeye çalışmışlar ama ekledikleri normal yapıdan farklı bir şey olduğu için eğreti durmuş. Ya sıfırdan bir film yapacaklardı ya da daha önceki iki filmde olduğu gibi hiç bir şeyi değiştirmeden film çekeceklerdi. Hepsinden biraz deyince ortaya son senelerin en kötü çizgi roman filmlerinde birisi çıkmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Black Cauldron disney yeniden uyarlanıyor

The Black Cauldron Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

avatar 2 harry potter David Thewlis

Harry Potter Oyuncusu, Avatar 2 Hakkında Konuştu