in

Margaret Atwood İmzalı Kısa Hikâye Sinemaya Uyarlanacak

Margaret Atwood imzalı bir kısa hikâye We Need to Talk About Kevin’ın yönetmeni Lynne Ramsay tarafından beyaz perdeye uyarlanacak.

Margaret Atwood sinema uyarlamasi
- Reklam -
- Reklam -

The Handmaids Tale (Damızlık Kızın Öyküsü) başta olmak üzere pek çok eseriyle uyarlamalara kaynak olan Margaret Atwood, bir öyküsüyle daha beyaz perdeye gelecek. Lynne Ramsay, başarılı bilimkurgu ve distopya yazarının ismi açıklanmayan bir hikâyesini sinemaya taşıyacağını duyurdu.

Margaret Atwood’un Hulu tarafından televizyon dizisine uyarlanan ve şimdilerde 4. sezonun hazırlıklarını sürdüren The Handmaids Tale, yazarın tek uyarlaması değil. 80 yaşındaki yazar uzun ömrüne şimdilerde klasik olarak kabul edilen sayısız eser bıraktı. MaddAddam Üçlemesi’nin de uyarlama aşamasında olduğu gelen haberler arasındaydı.

Şimdiyse Atwood’un bir başka eserinin daha uyarlanacağı haberiyle karşı karşıyayız. Üstelik projenin başında da birçok sinemaseveri heyecanlandıracak bir isim var: Lynne Ramsay. BAFTA sahibi İskoç yönetmeni We Need to Talk About Kevin (2011), You Were Never Really Here (2017) ve Morvern Callar (2002) gibi adından söz ettiren filmlerle tanıyoruz.

- Reklam -

Margaret Atwood Öyküsü Beyaz Perdeye Taşınıyor

The Hindu’ya son projeleri hakkında bir söyleşi veren Lynne Ramsay, Margaret Atwood’un ismi henüz açıklanmayan bir kısa öyküsünü de sinemaya uyarlayacağını ifade etti.

Kanadalı yazarın edebi kariyeri boyunca toplamda 9 kısa öykü koleksiyonunun olduğunu göz önünde bulundurursak bu uyarlamada hangi hikâyenin kaynak alınacağını tahmin edebilmek oldukça zor. Ancak Ramsay’in uyarlamasının “aslında pek de sadık” olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Lynne Ramsay - Joaquin Phoenix
Lynne Ramsay ve Joaquin Phoenix

Asla kaynak metne sadık bir uyarlama yapmadığını ifade eden Lynne Ramsay şöyle konuşuyor:

“Kısa bir hikâye uyarlamak çok hoş. Çünkü onu kendi başınıza yapabileceğiniz bir alan var. Film yapımcılarını düşündüğümde, Stanley Kubrick’in adaptasyonlarını seviyorum. Çünkü farklıydılar. The Shining (1980) kitapla aynı değildir ve Kubrick, bu fikri alarak onu sinemaya dönüştürmek konusunda usta bir isimdi. Bazı zamanlar harika bir kitap bulursunuz. Ancak bu onun harika bir film olacağı anlamına gelmez. Bunlar farklı araçlar.”

- Reklam -

Ramsey, Atwood uyarlaması dışında bir de çevresel korku olarak tanımlanabilecek bir korku filmi üzerinde de çalışıyor.

Margaret Atwood imzalı kısa hikâye derlemelerinin isimleri şu şekilde: Bluebeard’s Egg, Dancing Girls, Good Bones and Simple Murders, The Labrador Fiasco, Moral Disorder, Murder in the Dark, Stone Mattress, The Tent ve Wilderness Tips.

Peki sizce Lynne Ramsay hangi Atwood öyküsünü uyarlayacak? Tahminlerinizi ve düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Westworld 4. Sezon Resmi Olarak Duyuruldu

Kaynak: The Film Stage

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Paolini To Sleep in a Sea of Stars

Christopher Paolini: “To Sleep in a Sea of Stars Bilimkurguya Aşk Mektubum Olacak”

Enola Holmes Netflix

Enola Holmes Filminin Adresi Netflix Oldu