in

Yeni Bir Ölüm Günün Kutlu Olsun Filmi Ufukta Görünmüyor

Ölüm Günün Kutlu Olsun serisinin yönetmeni Christopher Landon, üçüncü filmle ilgili tartışmaları sonlandıracak bir açıklamada bulundu.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 3
- Reklam -
- Reklam -

Aksi yönde söylentiler gelmesine rağmen Ölüm Günün Kutlu Olsun (Happy Death Day) serisinin yönetmeni Christopher Landon, medyada dolanan haberlerin aksine serinin 3. filmiyle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını doğruladı.

İlk Ölüm Günün Kutlu Olsun filmi 2017’de gösterime girdi. Filmde kısaca, doğum günü gecesi maskeli bir katil tarafından öldürülen ama ertesi gün yine aynı güne uyanan Tree Gelbman karakterini izliyorduk. Baş karakterimiz bu olayın neden olduğunu keşfedinceye kadar ölüm gününü yeniden yaşıyordu. Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü) ve Scream (Çığlık) filmlerinin harmanı gibi duran bu kara komedi filmi hem eleştirmenleri hem de korku hayranlarını kazandı. Üstelik görece olarak küçük bütçesine rağmen gişede de iyi bir hasılat elde etti.

Filmin devamı olan Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 de (Happy Death Day 2U) bu yılın başlarında gösterime girdi. Serinin devam filmi işin boyutunu biraz bilimkurguya taşıdı. Başkarakterimiz Tree, kuantum reaktörü ile paralel bir boyuta geçti ve macera bir süre orada devam etti. Böylece az önce saydığımız filmlerin yanına bir bakıma Geleceğe Dönüş serisine de atıfta bulundu. Filmin kapanış jeneriği sonrası çıkan sahne de, yeni bi filmin olacağını doğrular nitelikteydi. Zaten yönetmeni Landon bu ilk iki filmi alıp çılgın bir üçlemeye çevirmekten mutluluk duyacağını dile getirmişti.

- Reklam -

Her ne kadar Blumhouse şirketi üçüncü filmle alakalı olumlu ya da olumsuz herhangi bir resmi açıklama yapmadıysa da, filmin yapımcılarından March Jason’ın geçtiğimiz mart ayında yaptığı açıklamalar pek de iç açıcı değil. Jason, Ölüm Günün Kutlu Olsun 2’nin gişede istenen başarıyı yakalayamadığıdan dolayı üçüncü filmin çekilmeyeceğini belirtmişti.

happy death day 2u

Bununla birlikte son birkaç gündür bazı medya kuruluşlarında serinin üçüncü filminin yapım aşamasında olduğuyla ilgili haberler çıkmaya başladı. Yönetmen de konuyla ilgili bir Tweet atıp yazılanların söylentiden ibaret olduğunu duyurdu.

Söz konusu tweet şu şekilde:

Bu konuda bir şeyler okuduğum için yüksek sesle söyleyeceğim: ÖLÜM GÜNÜN KUTLU OLSUN 3’le İLGİLİ HERHANGİ BİR GELİŞME YOK. Bunlar sadece söylenti… Netflix’in parayı sökülüp bu üçlemeyi tamamlamamı istemediği sürece de olmayacak.

Tabii Netflix ile ilgili söyledikleri şakadan ibaret. Fakat bazen her şey şakayla başlar, değil mi? Ayrıca son olarak yönetmenin bugünkü yapımcı şirket istemese bile ileride farklı bir firmayla çalışabilme durumu da her zaman için var.

Son olarak, ikinci filmin üzerinden henüz birkaç aylık bir süre geçtiğini ve dolayısıyla bazı şeyler için erken olduğunu da belirtmiş olalım. Önümüzdeki aylarda neler olacağını birlikte takip edeceğiz. Sizce yeni bir filme gerek var mı? İlk iki filmi beğenmiş miydiniz? Forumlarımızda görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın!
Kaynak: screenrant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yazarcerenoktay yazarcerenoktay dedi ki:

    Keşke gelse. Çok sevdiğim bir film ve yeni filmi merakla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

behzat c yeni poster

Behzat Ç. Dizisinden Yeni Sezon Posteri Geldi

Klasik Bilimkurgu Oykuleri ust

Klasik Bilimkurgu Öyküleri Raflardaki Yerini Aldı