in

Rapunzel, Disney’in Yeniden Çevrimleri Arasına Katılıyor

Rapunzel masalı, Disney’in elinde live-action olarak yeniden beyaz perdeye aktarılacak. Filmin Tangled ile bağlantısı ise henüz bilinmiyor.

rapunzel tangled disney
- Reklam -
- Reklam -

Disney, live-action olarak yeniden beyaz perdeye uyarladığı yapımların arasına bir yenisini ekledi. Rapunzel masalı tekrar sinemaya geliyor.

Hatırlarsanız Disney 10 yıl önce Tangled ile bir masalı animasyona uyarlamıştı. Filmde kayıp prenses Rapunzel’i Mandy Moore, karizmatik hırsız Eugene Fitzherbert’ı (veya anılmak istediği isim olan Flynn Rider) ise Zachary Levi seslendirmişti.

Disney Animation için büyük bir başarı sağlayan film dünya çapında 529 milyon dolar hasılat yaparak bir önceki filmlerinin (2009 yapımı 2 boyutlu animasyon The Princess and the Frog) hasılatını ikiye katlamıştı. Bu başarı Disney Animation için yeni bir dönem açtı tabii. Disney’in bilgisayar tabanlı animasyonları ön plana çıkmaya başladı ve Wreck-It Ralph ile Frozen gibi ses getiren yapımlara imza atıldı.

- Reklam -

rapunzel tangled disney

Disney, Tangled Ever After (2012) ve Tangled The Series (2017) gibi yapımlarla Tangled dünyasına devam etti. Live-action filminin eninde sonunda yapılacağına dair şakayla karışık açıklamalar yapılıyordu. Örneğin Zachary Levi, eğer film çekilirse Flynn’i canlandırmak için çok yaşlı olduğunu belirtmişti. Ancak konuyla ilgili ciddi bir gelişme yoktu şimdiye dek.

Rapunzel Canlı-Aksiyon Filmi Olmaya Çok Yakın

DisneyInsider, stüdyonun Rapunzel live-action filmini yapmaya hazırlandığını ve senaryoyu da Ashleigh Powell’ın (The Nutcracker and the Four Realms) yazacağını öğrendi. Ayrıca Disney+ platformu için özel olarak değil, sinemalar için yapılacağı da belirtiliyor. Ancak belirttiğimiz gibi bu filmin Tangled ile alakasının olup olmayacağı ya da orijinal Grimm Masallarını mı temel alacağı belli değil. Aslında Disney, Tangled’dan sonra içinde Rapunzel’in de yer aldığı Into The Woods (2014) adında bir live-action film yapmıştı. Bu nedenle yeni filmin animasyondan farklı olması muhtemel diyebiliriz.

- Reklam -

rapunzel tangled

Tangled’ın yeniden yapılmaması belki de iyi olacaktır. Hatırlarsanız Lion King ve Aladdin yapımlarının orijinal animasyonlarda çok az değişiklik yapılarak sunulması konusunda Disney eleştirilmişti. Nisan ayında gösterime girecek olan Mulan için ise şimdilik olumlu görüşler var. Film hem 1998 yapımı animasyonuna bağlı kalıyor hem de Çin efsanesini yeniden yorumlamış gibi gözüküyor. Aynısı live-action Rapunzel için de geçerli olabilir. Nasıl olacağını bekleyip göreceğiz.

Peki, animasyonların live-action filmleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Frozen 2: Karlar Kraliçesi Elsa’nın Sihrine Yolculuk

Kaynak: Screen Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yeni bir şey kalmadığı için eskiye yöneldiler artık. Hep aynı şeyler

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi - Barbara Remington

Yüzüklerin Efendisi Kitaplarının Çizeri Barbara Remington Hayatını Kaybetti

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

Türkiye’nin En Büyük Kütüphanesi Ankara’da Açılıyor