in ,

John Wick’in Yaratıcısı “Sifu” Oyununu Beyaz Perdeye Uyarlıyor

Sifu film olmaya hazırlanıyor. John Wick’in yaratıcısı Derek Kolstad, popüler video oyununu beyaz perdeye uyarlıyor.

Sifu Film Oluyor: John Wick Yaratıcısı Hazırlıklara Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Sifu film uyarlaması geliyor. John Wick ile adını tüm dünyaya duyuran yapımcı ve senarist Derek Kolstad, Fransız stüdyosu Sloclap tarafından geliştirilen ve bu yılın başlarında çıkan oyunu beyaz perdeye uyarlıyor.

İlk üç John Wick filminin yanı sıra 2021 aksiyon gerilim filmi Nobody’nin ve The Falcon and the Winter Soldier’ın iki bölümünün senaryosunu da kaleme alan Derek Kolstad, yeni projeler üretmeye devam ediyor Bunlardan biri de Sifu adlı, Türkçeye “patakla onları” diye geçen beat ’em up türündeki oyunun uzun metrajlı filmi olacak.

Fransız stüdyo Sloclap tarafından geliştirilen Sifu, yaratıcı oyun mekaniği ve dövüş teknikleriyle iyi karşılandı ve birçok ödüle aday oldu. Oyun, çağdaş Çin’de babasının ölümünün intikamını alma arayışındaki bir dövüş sanatları öğrencisinin hikâyesini konu ediniyor.

- Reklam -

Sifu Film Oluyor: John Wick Yaratıcısı Hazırlıklara Başladı

Deadline’da yayımlanan habere göre Sloclap firması, video oyununun 2022’nin başlarındaki başarılı lansmanının ardından uzun metrajlı bir film uyarlamasını yapmak için medya şirketi Story Kitchen ile ortaklık kuracak. John Wick’in yaratıcısı Derek Kolstad, filmin senaryosunu geliştirecek ve yapımcı Dmitri M. Johnson ile birlikte çalışacak. Johnson daha önce hem 2018’in Tomb Raider hem de Sonic the Hedgehog film serisinde yapımcı olarak görev aldı. Hem Kolstad hem de Johnson’ın katılımı doğrulanmış olsa da, şu anda projeyi yönetecek herhangi bir isim açıklanmış değil ve haliyle tahmini bir çıkış tarihi verilmedi.

Sifu Film Uyarlaması ile Yeni Bir John Wick Doğuyor Olabilir

Zincirleme ve özelleştirilebilir manevralarda göğüs göğüse çarpışma ve ortamdaki unsurların kullanımına yoğun vurgu yapmasıyla Sifu, hızlı tempolu aksiyonu ile kısa sürede popüler hale geldi. Oyun aynı zamanda benzersiz bir yeniden doğma sistemine sahip: Oyuncunun karakteri ölüp hayata döndükten sonra daha güçlü hale geliyor. Fakat aynı zamanda yaşlanıp daha az bir sağlığa sahip oluyor. Bu da oyuncuları ilerledikçe stratejilerini yeniden düzenlemeye zorluyor.

sifu sinema filmi oluyor

- Reklam -

Derek Kolstad Sifu’yu beyaz perdeye taşımak için gayet uygun bir isim gibi gözüküyor. John Wick’in ünlü aksiyon sahneleri oyunun yüksek tempolu dövüşlerini yakalayabildiğini kanıtlamakla kalmadı, aynı zamanda ana karakterin kademeli mücadelesini ve yıpranmasını bir filmde anlatabildi. Keanu Reeves’in gönülsüz suikastçısının seri boyunca katlandığı fiziksel aşınmaya çok benzer olan oyun dinamiğinin beyaz perdede nasıl hayat bulacağı şimdiden merak ediliyor.

Sifu, Time dergisinin kısa süre önce açıklanan “2022’nin En İyi 10 Oyunu” listesine de yedinci sıradan giriş yapmayı başarmıştı.

Sifu oyununu oynamış mıydınız? Bu kadar kısa bir sürede beyaz perde uyarlaması geleceği haberi sizleri sevindirdi mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Çok iyi ve farklı bir oyun. Umarım aynı tarz grafiklerle perdeye sürülür. Sabırsızlıkla bekliyorum…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karıncaların Süt Üretebildiği Öğrenildi

Karıncaların Yavruları ve Yaşlıları için “Süt” Ürettiği İlk Defa Gözlemlendi

Zindanlar ve Ejderhalar Filmi Kamera Arkası Görüntüleri

“Zindanlar ve Ejderhalar” Filminden Yeni Kareler İçeren Kamera Arkası Görüntüleri [Video]