in

Sony Filmlerinin Vizyon Sonrası Rotası Netflix Olacak

Sony filmleri 2022 yılından itibaren vizyona girdikten sonra Netflix’te olacak. Sony Pictures önemli bir anlaşmaya imza attı.

Sony Filmleri Netflix Anlaşması
- Reklam -
- Reklam -

Sony filmleri, vizyona girdikten sonra nasıl değerlendirilecek sorusu yanıt buldu. Uncharted, Morbius ve Bullet Train gibi yapımlar beyaz perdeye geldikten sonra yalnızca Netflix’te yayınlanacak.

Koronavirüs pandemisi sinema dünyasının gidişatını ciddi şekilde etkiledi. Büyük yapımcılar filmlerini ertelemeye ya da doğrudan dijital yayın platformlarına sokmayı sürdürüyor. Kimilerinin tercihi ise önce vizyon, ardından dijital platform oluyor. Görünüşe göre Sony de filmleri hakkında önemli bir karar vermiş durumda.

Türkiye’de sinema salonları henüz açılmış değil. Dünyanın birçok bölgesinde de salonlar ya kapalı ya da kısıtlamalar eşliğinde açılıyor. Aşılar salgının seyrini değiştirecek gibi dursa da mutasyonlu virüs birçok ülkede durumu daha kötü hale getirmeye yetti.

- Reklam -

Sony Filmleri Netflix Anlaşması

Hal böyle olunca da yapımcılar ve yayıncılar arasındaki anlaşmalar hız kesmeden yeniden tasarlanıyor. Birçok büyük şirket kendi yayın platformunu kurmuş durumda. Disney Disney+’ı, Warner Media HBO Max’i, Paramount ise Paramount+’ı aktif olarak kullanıyor. Sony Pictures ise gelecek için Netflix ile yeni bir anlaşmaya imza attı.

Yeni Sony Filmleri 2022 İtibarıyla Netflix Kütüphanesinde Yer Almaya Başlayacak

Yeni Sony filmleri için rota da böylece çizilmiş oldu. Dev şirket STARZ kanalı ile olan 16 yıllık anlaşmasını sonlandırdı. Bullet Train, Morbius ve Uncharted gibi önemli işler vizyon gördükten sonra Netflix bünyesinde yayınlanacak.

Sony Pictures, yalnızca ana şirketi değil altında bulunan Columbia Pictures, Sony Pictures Classics, PlayStation Pictures, TriStar Pictures ve Screen Gems gibi şirketlerin de işlerini 2022 itibarıyla Netflix’e sunacak.

Bu hamlenin yanı sıra Netflix, ileride Sony Pictures ile birlikte kimi filmleri birlikte geliştireceğini de duyurdu. Anlaşma, iki dev firmanın yılda beraber 2 ya da 3 filme imza atacakları söyleniyor.

- Reklam -

Sony Pictures Koronavirüs Erteleme Morbius

Yapılan anlaşma 2021 yılı için geçerli olmayacak. Venom: Let There be Carnage ve Spider-Man: No Way Home bu yıl içinde vizyona girecek. Dolayısıyla bu yapımları Netflix’te göremeyeceğiz. Fakat gelecek programda yer alan Spider-Man: Into The Spider-Verse 2 vizyon sonrası Netflix’e gelecek.

Buna benzer anlaşmalardan bir tanesine de geçen aylarda Paramount ve Universal imza atmıştı. Film şirketleri, kendilerine dijital dünyadan eşlikçiler bulmayı sürdürecek gibi duruyor.

Sizin bu anlaşma hakkında yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Spot

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayalet Müzik 2 - Eskilerin Şöleni

Hayalet Müzik 2 – Eskilerin Şöleni: Müzik ve Korkunun Antik Hali

Çin aşıları koruma oranı

Çin, Kendi Geliştirdiği Aşıların Koruma Oranı Konusunda Endişeli