in

Stephen King Yeni Hayvan Mezarlığı Filminden Memnun

Stephen King yeni Hayvan Mezarlığı uyarlaması için senaryoda yapılan değişikliklerden şikâyetçi değil.

Hayvan Mezarlığı Yeni Film
- Reklam -
- Reklam -

Yönetmen Kevin Kölsch bir klasiği yeniden canlandırıyor. Ancak her şey eskisi gibi olmayacak. Yayınlanan fragmanda da gördüğümüz üzere yönetmen Stephen King’in meşhur eseri Hayvan Mezarlığı’nı beyaz perdeye uyarlarken bazı noktalarda değişikliğe gitmiş.

Tam bu noktada kitabı okumamış ve ilk uyarlamayı izlememiş okurlarımız için spoiler’ın yolda olduğunu söyleyelim.

Açıklamak gerekirse hem orijinal romanda hem de 1989 yapımı filmde üç yaşındaki Gage Creed kamyon kazasına kurban gidiyordu. Nihayetinde Kızılderili Mezarlığı’nda can bularak hayata geri dönüyordu. Ancak izleyeceğimiz yeni yapımda erken bir ölüme giden kişi üç yaşındaki Gage değil,7-9 yaşlarındaki Ellie.

- Reklam -

Stephen King‘in The Shining‘in film yapımı hakkındaki kötü düşüncelerini düşündüğümüzde kaynak materyalin değişimine büyük tepkiler vereceği çıkarımı yapılıyordu. Ancak filmin başrolü Jason Clark kendisiyle yapılan bir röportajda yazarın bu değişikliklerden memnun olduğu dile getirdi:

“Değişikliği kabul etmek oldukça kolay. Filmi üç yaşındaki bir erkek çocuğuyla yapamazsın. Bir manken veya animasyonla yapman gerekir. Yani bu karakteri değiştirip 7-9 yaşlarında bir kız çocuğunu oynatarak daha derin, daha zengin bir hikâye elde edebilirsin. Bunun mükafatı olacaktır. Şu an değişiklikleri sevmeyenler de umarım sonuçtan memnun kalacaktır. Ancak tüm bunlar çoğu kimse için bir sorun değil. Stephen King de bu konuda hiç sorun çıkarmadı.”

- Reklam -

1989 yapımı filmin Gage’i öldürüp canlandırabildiği düşünüldüğünde söylenenler biraz havada kalabiliyor. Ancak bu tür yenilikler için ön yargılara gerek yok. Film çıktığında yapılan değişiklerin olumlu mu olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Hayvan Mezarlığı 5 Nisan 2019′da vizyona girecek.

Siz ne dersiniz? Stephen King’in “memnun kaldığı” yeni bir uyarlamayla yüzleşmek nasıl olacak?

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eastshade inceleme

Fantastik Ada ve Tuvallerimiz: Eastshade

hakan muhafiz cuneyt arkin

Hakan: Muhafız’dan Cüneyt Arkın’lı Yeni Sezon Fragmanı Geldi!