in

The Matrix 4 Filminde Çekimler Başlıyor

The Matrix 4 filmi çekimleri şubat ayında başlıyor. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’lu yeni Matrix filmi için geri sayım sürüyor.

The Matrix 4
- Reklam -
- Reklam -

Dört gözle beklenen The Matrix 4 filminin çekimleri Şubat 2020’de başlayacak. Prodüksiyonu San Francisco’da gerçekleştirilecek filmin set tarihini ise yayınlanan bir oyuncu ilanı ortaya çıkardı.

Hayranları yıllar sonra Matrix evrenine geri götüren filmin yönetmenliğini ise Lana Wachowski yapıyor. Wachowski aynı zamanda yapımın senaryosuna imza atan isimler arasında yer alıyor. The Matrix 4 için bizleri heyecanlandıran diğer detay ise Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un geri dönecek olması.

Bu zamana kadar filmin ana oyuncu kadrosundan pek çok ismin kadroya dahil edildiğini öğrendik. Bunlar arasında Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris ve Jessica Henwick gibi isimler de yer alıyor.

- Reklam -

the matrix film yeni wb

Ancak elbette kadro bu oyuncularla sınırlı değil. Dwyer Casting adlı ajansın geçen günlerde paylaştığı ilan yeni Matrix filminin çekim tarihini ortaya çıkartmış oldu. Yeni Matrix filminin kod adı Project Ice Cream ve bu yapımda fonda gözükecek küçük rollerde yer alacak kişiler için bir ilan açıldı.

İlanda verilen bilgi, çekimlerin 5 Şubat 2020 ve 1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceği yönünde.

Çekim tarihinin giderek yaklaştığını gösteren ipuçları yalnızca oyuncu ajansı ile sınırlı değil. Aynı zamanda, tıpkı ilk The Matrix filminde olduğu gibi yeniden bölgeye döneceğini duyuran Lana Wachowski bu konuda dikkat çeken bir bilgi veriyor. Bununla birlikte Keanu Reeves’in de şu sıralar San Francisco’da olduğunu belirtelim.

The Matrix 4 Filmi “Dünya Keanu Reeves Günü”nde Vizyona Girecek

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss ikilisi dışında filmde yer alacağı açıklanan isimler şu şekilde: Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Jessica Henwick (Game of Thrones), Jada Pinkett Smith (The Matrix), Jonathan Groff (Mindhunter), Max Riemelt (Sense8) ve Toby Onwumere (Sense8).

- Reklam -

Oyuncuların oynayacağı rollere dair detaylı bilgiler paylaşılmamış olsa da Yahya Abdul-Mateen II’nun Genç Morpheus olarak karşımıza çıkacağını biliyoruz.

keanu matrix feat

The Matrix 4 filminin çıkış tarihi ise uzun zaman önce belli oldu. Warner Bros. bu konuda dikkat çekici bir takvim çalışması yaparak işlerine duyduğu güveni bir kez daha gösterdi ve John Wick 4 ile The Matrix 4’u aynı gün vizyona sokacağını duyurdu.

The Matrix 4 filmi 21 Mayıs 2021 tarihinde beyaz perdeye gelecek.

Peki sizin filmden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

Kaynak: MovieWeb

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çin Wuhan Virüs Sinema

Corona Virüsü Sonrası Çin’de Sinemalar Kapanıyor, Gişe Filmleri Erteleniyor

The Witcher Söyleşi

The Witcher Yazarı Sapkowski’den Dizi Hakkında Samimi Röportaj