in

The Matrix 4’da Morpheus’un Gençliğini Aquaman’in Yıldız İsmi Canlandıracak

The Matrix 4 filminde Morpheus karakterinin gençliğini görebiliriz. Aquaman’in yıldızı Yahya Abdul-Mateen II’nun bu rolde yer alacağı iddia edildi.

The Matrix 4 Morpheus
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix 4 filminin geleceği haberini duyduğumuzdan beri yapıma dair pek çok teori üretildi. Konuşulan meselelerden en çok öne çıkanı ise filmin geçeceği dönem ve yapımın konusu olmuştu. Bugün, Matrix 4 filminin konusuna dair önemli bir ipucu paylaşılmış olabilir. Aquaman filminin Black Manta’sı Yahya Abdul-Mateen II, filmde Morpheus’un gençliğini canlandırabilir.

Yahya Abdul-Mateen II’nun The Matrix 4 filmi kadrosuna katıldığını geçen ekim ayında sizlerle paylaşmıştık. Ancak ünlü aktörün filmde yer alacağı dışında herhangi resmi bir bilgi paylaşımı olmamıştı. Şimdiyse kendisinin filmde Morpheus’un gençliğini canlandıracağına dair önemli bir iddia ortaya atıldı.

The Matrix 4 Filmi Bizleri Üçlemenin Öncesine Götürebilir

Filmin hikâyesi hakkında hâlâ fazla bir şey bilmiyoruz. Gelen söylentiler ise yeni filmin, bizleri orijinal üçlemenin öncesine götüreceği yönündeydi. Filmin yıldızlarından birisi olacak bir aktörün Morpheus’un gençliğini canlandırması ise böyle bir öncül film (prequel) için oldukça akla yatkın bir ihtimal olarak gözüküyor.

- Reklam -

Morpheus the

Elbette öncül bir film yerine, üçlemenin sonrasında gelişen bir yapımla da karşı karşıya olabiliriz. Böyle bir durumda Yahya Abdul-Mateen II filmde karşımıza flashback sahnelerinde çıkabilir. Daha önceki üçlemede popüler kültürün ikonlarından birisi haline gelen Morpheus karakterini Laurence Fishburne (Contagion, Mystic River) canlandırmıştı.

Black Mirror, The Handmaid’s Tale gibi dizilerle birlikte Aquaman ile tanınırlığını iyice üst seviyeye çıkaran Yahya Abdul-Mateen II, son olarak Watchmen dizisinde Cal Abar rolüyle karşımıza çıkmıştı.

The Matrix 4 Oyuncu Kadrosu ve Çıkış Tarihi

Wachowski Kardeşler’den Lana Wachowski tarafından yönetilecek olan The Matrix 4 filmi, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss ikilisini yeniden bizlerle buluşturacağı haberiyle duyurulmuştu. Ardından ekibe Neil Patrick Harris, Jonathan Groff ve Toby Onwumere gibi dikkat çeken isimler katıldı.

- Reklam -

Morpheus yahya abdul mateen ii

The Matrix 4 filmi ne zaman yayınlanacak sorusu ise geçtiğimiz hafta yanıt buldu. Film, bir başka Keanu Reeves yapımı olan John Wick 4 ile aynı gün vizyona girecek. Şimdiden şakayla karışık bir şekilde Dünya Keanu Reeves Günü olarak anılan günün net tarihi ise 21 Mayıs 2021.

Genç Morpheus rolünde Yahya Abdul-Mateen II ismini görmek size nasıl hissettir? Yeni filmin konusuna dair teorileriniz var mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

Kaynak: IMDb

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Oyuncu ilk duyurulduğunda, Morpheus’ın gençliğini tahmin etmiş ve forumda da yazmıştım :slight_smile:
    Tabi haber gerçekse eğer…
    Ama bence iyi bir seçim olmaz diye düşünüyorum

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Saygı Behzat Ç.

Behzat Ç. Evreni Genişliyor: “Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi” Geliyor

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino, Star Trek Filmi Kararından Geri Adım Attı