in

The Matrix Resurrections 18 Yaş Sınırı ile Gelecek

The Matrix Resurrections resmi olarak 18 yaş ve üstü izleyiciler için gelecek. Merakla beklenen devam filmi öncülleriyle aynı tonda olacak.

The Matrix Resurrections 18 yaş sınırı
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix Resurrections 18 yaş sınırı ile gelecek. Hayranlarca merakla beklenen devam filmi, şiddet ve tonlaması ile önceki üç yapımla aynı yolu izleyecek.

İlk filmi 1999 yılında gösterime giren The Matrix, Lana ve Lilly Wachowski kardeşler tarafından yönetildi. Daha sonrasında 2003 yılı içerisinde çıkan iki devam filmiyle birlikte kültürel bir fenomen haline geldi. Her iki Wachowski de, 2003’te çıkan The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions’ı yönetmek için geri döndü.

Sonunda, aradan geçen yıllar ile hayranlar istediklerini elde ettiler ve beklenen dördüncü film için çalışmalar başladı. Bu sefer yönetmen koltuğunda sadece Lana Wachowski yer alıyor. The Matrix Resurrections olarak adlandırılan serinin en yeni filmi, Revolutions’ın 20 yıl sonrasını konu alacak.

- Reklam -

Seriyi izlemiş olanların hatırlayacağı üzere seçilmiş kişi olan Neo, insanlar ve makineler arasında uzun süredir devam eden savaşı sona erdirmek için hayatını feda etmesiyle final yapmıştı. Ancak dördüncü filmde hem Keanu Reeves Neo karakteri ile geri dönüyor. Öldüğünü bildiğimiz bir başka karakteri canlandıran Carrie-Anne Moss da Trinity rolüyle tekrar boy gösteriyor. Morpheus, Laurence Fishburne yerine Yahya Abdul-Mateen II tarafından oynanacak karakterin çok daha genç bir versiyonu olsa da, karakter anlamında filmde yerini alacak.

The Matrix Resurrections Önceki 3 Film gibi 18 Yaş Üzeri İzleyici Kitlesine Hitap Edecek

The Matrix Resurrections +18

Şimdi Motion Picture Association (Amerikan Sinema Filmleri Derneği) resmi olarak The Matrix Resurrections’a Rated-R, yani 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi uygundur notu verdi. Bu derecelendirme ile film, üçü de +18 olarak derecelendirilen önceki üç Matrix filmiyle aynı çizgiye geldi.

- Reklam -

Matrix filmlerinde tipik olarak bulunan şiddet seviyesi göz önüne alındığında, +18 notu pek de sürpriz sayılmaz. Ancak eskisine nazaran daha fazla kitleyi sinemalara çekmeyi amaçlayan stüdyoların bu tarz sahneleri azaltarak derecelendirmeyi daha küçük yaşlara çekmek istemesi de bilinen bir durum. Bu nedenle böyle bir karar alınmadığını görmek isteyen orijinal üçlemenin hayranları için söz konusu karar bir rahatlama olacak.

Beklenen dördüncü film, 22 Aralık 2021’de hem sinemalarda yerini alacak. Film, aynı gün içerisinde HBO Max üzerinden de yayınlanacak.

The Matrix’in dördüncü filmi olan Resurrections’ın 18 yaş sınırı alarak çıkacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu yaş grubu için yeni bir rekor kırabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ben ilk Matrix filmini sinemada izlediğimde 8 yaşındaymışım. İzlemem gereken yaştan 10 yıl erken izlemişim filmi :rofl:

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Zaten güzel mi yoksa kötü mü olacak kaygılarıyla uğraşırken bir de kırpılmış bir Matrix’ i hayatta çekemem ilk üçlemeyi sinemada seyretmiş biri olarak. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türk Arkeoloji Tarihi kültepe kazıları günlük

Türk Arkeoloji Tarihini Değiştirmesi Olası Günlüklerin Çevirisi Bekleniyor

Kristen Stewart

Kristen Stewart: “Muhtemelen Yalnızca 5 Gerçekten İyi Filmde Rol Aldım”