in

Top Gun: Maverick’in Ses Getiren Başarısından Sonra Tom Cruise’un Yeni Projeleri Belli Oldu

Tom Cruise yeni filmler için hazırlıklara başladı. Top Gun: Maverick’in milyar dolarlık gişe başarısından sonra, Amerikalı aktörün sıradaki projeleri belli oldu.

tom cruise yeni filmler
- Reklam -
- Reklam -

Tom Cruise yeni filmler için çalışmalarına başladı. Top Gun: Maverick filminin gişede yakaladığı başarının ardından Cruise, biri müzikal olmak üzere üç yeni proje hazırlığında.

Top Gun: Maverick gişede 1.3 milyar dolarlık hasılatı geçerek şimdiye kadar en çok kazanan filmler listesinde 13. sıradaki yerini aldı. Filmin yıldızı Tom Cruise’un ise durmaya niyeti yok gibi görünüyor.

Ünlü oyuncu, Maverick ve hâlihazırda yapımına devam edilen Mission Impossible 8 filmlerinin yazarı Christopher McQuarrie ile yeni yapımlar üzerinde çalışıyor.

- Reklam -

Cruise ve McQuarrie’nin üzerinde çalıştıkları ilk projenin bir müzikal olacağı söyleniyor. Hollywood’un başarılı aktörünün uzun zamandır bir müzikal filmde yer almak istediği biliniyordu. Hatta 2012 yılında vizyona giren Rock of Ages filminden sonra hayranlar aktörün sesini oldukça başarılı bir şekilde kullandığını söylemişti.

İkilinin üzerinde çalıştığı bir diğer yapımın ise aksiyon macera türünde olacağı söyleniyor. McQuarrie daha öncesinde verdiği bir röportajda gelebilecek yapımların Mission Impossible serisinden daha tehlikeli ve muhteşem olacağını söylemişti. Söylentilere göre Cruise’un bu film için yönetmen olarak düşündüğü isim ise Doug Liman. Ayrıca projenin yeni başlayacak bir serinin ilk filmi olabileceği de konuşuluyor.

tom cruise yeni filmler haberi

Üçüncü proje ise Tom Curise’un daha önce canlandırdığı Les Grossmann karakterine odaklanan bir yapım olacak. Yapımın karakteri temel alan solo bir proje mi yoksa Cruise’un Les Grossman’ı bir kez daha perdeye taşıyacağı küçük bir an mı olacağı bilinmiyor. Tropic Thunder filminde meşhur dansıyla ve makyajıyla hayranların aklına kazınan karakterin yeni yapımı şimdiden merakla bekleniyor.

- Reklam -

Tom Cruise Yeni Filmler için Christopher McQuarrie Ortaklığında Çalışmaya Devam Edecek

McQuarrie ve Cruise’un film ortaklığı 2008 yılına kadar uzanıyor. Görevimiz Tehlike serisinin popülerleştiren ve Top Gun: Maverick filminde de yazarlık becerisini ortaya koyan McQuarrie 2013 yılında sadece Tom Cruise ile birlikte çalışacağını açıklamıştı. Diğer taraftan ünlü aktör ise konuk olduğu bir podcast’te başarılı yazarla iyi bir etkileşimlerinin olduğunu söylemişti:

“McQ sadece seriyi değil aynı zamanda hikâye anlatıcılığının temellerini de çok iyi bir şekilde kavrıyor. Hikâyenin yapısını ve atmosferini merak unsurları ile güzel bir şekilde ele alıyor. Böyle olunca onunla birlikte komedi de çekebilirsiniz drama da. McQ ile çalışmayı seviyorum, onunla çalışmak müthiş bir deneyim.”

İkilinin üzerinde çalıştığı üç yeni projenin ise ne zaman izleyicilerle buluşacağı bilinmiyor. Tom Cruise’un son filmi Mission Impossible: Dead Reckoning Part 1, 14 Temmuz 2023 tarihinde, Part 2 ise 28 Haziran 2024 tarihinde izleyicilerle buluşacak.

Siz aktörün yeni projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider, Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bones and All fragmanı Timothée Chalamet

Luca Guadagnino ve Timothée Chalamet’i Yeniden Bir Araya Getiren “Bones & All”dan İlk Fragman

Simu Liu, The Simpsons konuk

Marvel Yıldızı, The Simpsons Evrenine Konuk Oluyor