in

Türk Sinemasının Fantastik Perde Arkası Belgesel Oldu

Türk sinemasının fantastik geçmişiyle tanışmaya hazır mısınız? “1960-1970 Yılları Türk Fantastik Sinemasında Ses ve Görüntü Efekti Üretimi” belgeseli geliyor!

Fantastik
- Reklam -
- Reklam -

Türk sinemasının geçmişi üzerine yeterli sayıda kaynak eser bulmak zor. Özellikle belgesel anlamında, bu sektör ıssız bir çöl gibi. Şimdiyse karşımızda bu sessiz toprakları hareketlendirecek bir belgesel var. Hem de fantastik bir belgesel!

Sinan Demirtaş’ın yönetmenliğini üstlendiği 1960-1970 Yılları Türk Fantastik Sinemasında Ses ve Görüntü Efekti Üretimi adlı belgesel festival yolculuğu sonrası seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Özellikle Sinemanın Altın Çağı olarak kabul edilen 1960’lı yıllarına denk düşmesiyle ayrı bir ilgi cezbeden yapım 10 Ekim Cumartesi günü tarihinde izleyicilerle buluşacak. 1960 yıllar ülkemizde renkli filmlerin geldiği, sinemaya rağbetin arttığı ve dolayısıyla yapımcıların da ciddi ciddi bu işe yöneldiği bir dönem.

- Reklam -

Fantastik Türk Sineması Kadıköy’de!

1960-1970 Yılları Türk Fantastik Sinemasında Ses ve Görüntü Efekti Üretimi filmi Kadıköy Sineması’nda saat 17.30’da izlemek mümkün olacak.

1 saat 23 dakikalık belgesel, Türk sineması kültüründeki filmlerin arka planında yaşananları aktarıyor.

Filmde karşımıza çıkıp anlatımlarıyla bizleri geçmişe götürecek yönetmenler şöyle: Yılmaz Atadeniz, Tugut Köse, Necdet Kökeç, Kunt Tulgar, Ertem Göreç, Sönmez Yıkılmaz, Levent Çakır, Hasan Yıldız ve Necip Sarıcı.

1960-1970 Yılları Türk Fantastik Sinemasında Ses ve Görüntü Efekti Üretimi filmiyle karşımıza çıkan yönetmeni daha önce 2014 yapımı Bağır Baba’nın Çocukları belgeseliyle hatırlıyorduk.

- Reklam -

Herhangi bir yaş sınırı olmayan belgeselin biletlerini şimdiden sipariş etmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Filmin daha sonra ülke genelinde vizyona girip girmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Türk sinemasının geçmişiyle ilgili bu belgesel hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Yaşar Kemal’in Yazamadığı Roman “Zilli Kurt” Belgesel Oldu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for lonewolf lonewolf dedi ki:

    Güzel bir bilgilendirme ve tanıtım olmuş teşekkürler. Ellerinize de sağlık. Fantastik türk filmi ve Yeşilçam denildiği zaman aklına Tarkan filmindeki ahtapot gelen yalnızca ben değilimdir eminim. Bir an için bu korkunc olması gereken yaratık bir sekilde komik oldugundan mı yaş sınırı yok diye düşündüm. Belki de bu noktada Tarkan filmini fantastik diye sınıflandırmakla yanılgıya düşünüyorum zira filmin tamamını hiç izlemedim. Uzun lafın kısası, Yeşilçam gerek akla zarar gerek çocuklara izletilmeyecek çok şeyi bünyesinde barındıyor. Her filmde değil tabii. Bildiğim kadariýla Tarkan filmlerinde rahatsiz edici tema var. Özetle, yaş sınıri neden yok? Dedigim gibi, icerik konusunda yanılma ihtimalim vardır. Fikrim de sabit degildir. Aydınlatan olursa memnun olurum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avengers: Endgame

MCU’yu Bir Araya Getiren Infinity Saga Fragmanı

batman gunu ust

Batman Günü İçin WarnerBros’un Planları Var