in

Yeni Star Wars Filminin Gezegeni Açıklandı

The Rise of Skywalker filminin fragmanı geçtiğimiz aylarda yayınlanmıştı. Filmde tanıtılacak olan gezegenin ismi ise bir sızıntı sayesinde ortaya çıktı.

Star Wars
(Left to right( Chewbacca (Joonas Suotamo), BB-8, D-O, Rey (Daisy Ridley), Poe Dameron (Oscar Isaac) and Finn (John Boyega) in STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER
- Reklam -
- Reklam -

Eski Star Wars filmleri, durmaksızın yeni karakterler, yeni mekanlar sunmayı amaçlıyorlardı. Günümüz filmlerinde ise eski filmlerde tanıtılan gezegenlerin adı bile anılmazken, çizgi romanlardan ve kitaplardan bilinen ancak beyaz perdeye yansıtılmamış birçok gezegen izleyicilere sunuldu. Tabii ki çoğu hayran bunu olumlu yönde karşıladı, ne de olsa Star Wars devasa bir evrendi ve sinema filmlerine rahatça uyarlanabilecek yüzlerce gezegen içeriyordu.

Eski gezegenlerden birini barındıran tek film, modern yapımların arasında en sönük kalanlardan birisi: Rogue One oldu. Yavin 4 isimli, ılıman iklime sahip ve ağaçlarla kaplı gezegen; İlk Death Star’ın yıkılmasını başaran saldırının ve Galaktik İç Savaş sırasında da Asi İttifakı’nın ana üssüydü. Ardından yeni filmlerde tanıtılan gezegenler, hep eskileri andırmaya başladı. Star Wars: The Force Awakens filminde tanıtılan Jakku gezegeni, geçmişte 7 Star Wars yapımında kullanılan Tatooine gezegeninin görünüş olarak neredeyse birebir kopyasıydı.

The Rise of Sykwalker’da Endor Gezegeni Geri Dönüyor

Sıradaki Star Wars filmi The Rise of Sykwalker ise bir kez daha geçmişteki gezegenlere gitmeye hazırlanıyor. Filmin mekanlarından bir tanesi Endor gezegeni. Bu gezegen İkinci Death Star’ın tam altında bulunuyordu. Galaktik İmparatorluk ise yeniden inşa edilen Death Star’ın koruma kalkanlarını, Endor’daki üssünden yönetiyordu. Sonuç olarak Jedi’ın Dönüşü filminde bu üs basılmış ve ardından ikinci Death Star da kalkansız kaldığı için yok edilmişti. The Rise of Skywalker filminde Endor’un yer alacağı gerçeği, Death Star’ın enkazından bazı parçaların görülebileceğini onaylar nitelikte.

- Reklam -

Ancak Star Wars’un yeni bir gezegen daha tanıtma klasiği, bu sene de es geçilmiyor. Filmin fragmanında görülen ormanlık alanla kaplı başka bir gezegenin daha olması; kafalarda bazı soru işaretlerine yol açmıştı. Star Wars Leaks isimli Reddit grubunda yapılan bir paylaşım ise bu sis perdesini ortadan kaldırdı.

Bu fotoğrafta görülen kare, Monopoly’nin yeni Star Wars kutu oyunundan çekilmiş. Mekanın ismi Ajan Kloss olarak gösterilmiş ve bir Direniş üssünü andırıyor. Genellikle Direniş’in/Asiler’in üs olarak kullandığı gezegenler (bkz. Yavin IV, D’Qar) ormanlık alanlarda kurulduğu için, First Order’a karşı duracak olan Leia önderliğindeki oluşumun da burada bulunacağı varsayılıyor.

- Reklam -

Şu anlık hayranların endişesi, zamanında Galactic Empire’ın üsleri bulup oralara savaş açması olayının tekrarlanması. Çünkü modern Star Wars filmlerinin en çok eleştiri aldığı noktalardan bir tanesi de senaryo tekrarlarıydı. İzleyici kitlesi dört gözle J.J Abrams’in onları şaşırtmasını bekliyor. Çünkü The Rise of Skywalker, üçlemenin son filmi ve yeniliğe gitmek muhtemelen herkes tarafından takdir edilecektir.


* Joker, Rekor Gişeyle Açılışını Yaptı

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hubble

Hubble, Einstein’ı Yanlışlayabilecek Bir Keşif Yaptı

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix, Joker’ı Yeniden Oynamaya Hazır