in ,

Bilim İnsanları Endişeli: Tarihte İlk Defa Bacağında Mantar Filizlenen Canlı Bir Kurbağa Gözlemlendi

Bilim insanları tarihte ilk defa bir canlı organizma üzerinde filizlenen mantar gözlemledi. Hindistan’daki kurbağa endişe yarattı.

Bacağında Mantar Filizlenen Kurbağa
- Reklam -
- Reklam -

Bilim insanları, bacağında küçük bir mantar filizlenen kurbağanın beklenmedik keşfini endişe ve heyecanla karşıladı.

Söz konusu kurbağa, Hindistan’ın Batı Gat Dağları eteklerinde gözlemlendi. Araştırmacılar, bu keşifle birlikte ilk kez canlı hayvan dokusunda büyüyen bir mantarın kayıtlara geçtiğini belirtti.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’ndan araştırmacılar, Reptiles and Amphibians dergisinde yayınlanan yeni bir çalışmada Rao’nun ara form altın sırtlı kurbağası (Hylarana intermedia) olarak adlandırılan türe ilişkin bulgular yayınladı.

- Reklam -

Hindistan Bacağında Mantar Filizlenen Kurbağa

Uzmanlar ilgili mantarın normal şartlarda çürüyen odun üzerinde yetişen Mycena türü bir mantar olduğunu dile getirdi.

İlk Defa Gözlemlendi: Bir Kurbağa Böğründe Mantar Filizlendi

Araştırmacılar çalışmada şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğimiz kadarıyla canlı bir kurbağanın böğründen bir mantarın filizlenmesi daha önce hiç belgelenmemişti.”

Mantarın doğasıyla ilgili tüm ayrıntılar henüz belirlenebilmiş değil ancak keşfin sonuçları bazı sorunların varlığına işaret ediyor olabilir.

Normal şartlar altında mantarlar hayvan derisinde yetişmiyor. Çünkü deri, bu organizmaların varlıklarını sürdürebilmeleri için gerekli besin maddelerine genellikle sahip olmuyor.

- Reklam -

Bacağında Mantar Filizlenen Kurbağa - Hindistan

Bununla birlikte Batrachochytrium dendrobatidis adı verilen parazit mantar, hayvan yaşamı için ciddi bir tehdit arz ediyor ve dünya çapında amfibi popülasyonunda azalmaya yol açıyor.

Bu, geçen yıl bir araştırmada çoğunlukla yalnız bitkileri etkileyen ve gümüş yaprak hastalığına yakalanmalarına neden olan bir mantar enfeksiyonunun varlığının ortaya çıkmasından bu yana bilim dünyasında kendine yer bulan en yeni mantar vakası.

Birkaç yılda evrimleşerek 20.000 kat büyüyen mantarlardan ’ölümü kandıran’ mantarlara dek, mantarların gizemli dünyasında daha aralanması gereken çok kapı bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Mantarların Yağmurdan Sonra Kendi Aralarında ‘Konuştukları’ Keşfedildi

Siz bu gözleme dair ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Indy100

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pirinç Kenti - S. A. Chakraborty | Haftanın Kitabı #310

Pirinç Kenti – S. A. Chakraborty | Haftanın Kitabı #310

Tom Cruise Yeni Filmi Alejandro G. Iñárritu

Tom Cruise, Oscar Ödüllü Yönetmen Alejandro G. Iñárritu’nun Yeni Filminde Başrol Olacak