in

Zaman Çarkı Serisi Sinemaya Uyarlanıyor: The Wheel of Time Film Üçlemesi Yolda

Zaman Çarkı dizisi beklenirken sürpriz sinema uyarlaması haberi geldi. Thor ve X-Men: First Class senaristi, Robert Jordan’ın fantastik serisini üçleme olarak beyaz perdeye taşıyacak.

Zaman Çarkı Film Üçlemesi
- Reklam -
- Reklam -

Hayranlar heyecanla Amazon Prime’da yayınlanacak olan Zaman Çarkı dizisini bekliyorken şimdi de film üçlemesi haberi geldi. The Wheel of Time hem küçük ekranda hem de beyaz perdede hayranlarına çifte mutluluk yaşatmaya hazırlanıyor.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre hem ilk Thor filminin hem de X-Men: First Class’ın senaristi olarak karşımıza çıkan Zack Stentz, yeni bir senaryo üzerinde çalışmaya başladı. Age of Legends adıyla çıkacak olan ilk film, Robert Jordan’ın ünlü 14 kitaplık Zaman Çarkı serisine dayanarak hazırlanacak.

Age of Legend ismi ile gelecek olan film uyarlaması ise Amazon Stüdyoları’nın hazırladığı The Wheel of Time dizisinden farklı olarak doğrudan kitapları takip etmeyecek. Zaman Çarkı’nın döngüsel evreninde geçen roman destanının olaylarından binlerce yıl öncesini anlatacak.

- Reklam -

Zack Stentz, The Hollywood Reporter’a verdiği demeçte bu senaryoya kitapların bir hayranı olarak geldiğini söyledi ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Robert Jordan’ın çalışmalarına ve özellikle Zaman Çarkı’nın kökenlerine ve arka planına dair yaptığı göndermeler nedeniyle uzun yıllardır hayranım. Zaman Çarkı, her zaman en ilgi çekici bulduğum serilerden biriydi. Bu nedenle Robert Jordan’ın kavramsallaştırdığı bu dönemi hayata geçirmekten heyecan duyuyorum.”

Zaman Çarkı Film Üçlemesi için Henüz Bir Stüdyo ile Anlaşılmadı

Zaman Çarkı Film Üçlemesi

- Reklam -

Aynı zamanda İkinci Çağ olarak da bilinen ve dilimize Efsaneler Çağı olarak çevrilen Age of Legend, Zaman Çarkı serisinde Delilik Zamanı ve Dünyanın Kırılışı’ndan önceki döneme verilen isim. THR’ın haberinde söz konusu dönem, “Tek Güç olarak bilinen kadın ve erkekler tarafından paylaşılan büyülü bir güç tarafından desteklenen fütüristik bir ütopya” olarak tanımlanıyor. Dünyanın üzerine tarif edilemez bir kötülük salındığında ve Tek Güç’ü kullanan erkekler çıldırıp gezegenin çoğunu yok ettiğinde, küçük bir kadın grubu Beyaz Kule’nin altında birleşiyor ve insanlığın hayatta kalması için son umudu oluyor.

Age of Legend için hazırlanan senaryo henüz bir stüdyo tarafından kabul edilmedi. Buna rağmen üçlemenin yakında çıkacak olan Sony/Amazon TV dizisini “tamamlayacağını” ve kendisi de kitap serisindeki olayların daha doğrudan bir uyarlaması olacağı bildirildi. Pek tabii yönetmen, oyuncu ve çıkış tarihi gibi bilgiler de şimdilik belirsizliğini koruyor. Amazon Prime’da yayınlanacak olan dizinin ilk sezonu ise 2021 yılı içerisinde çıkmış olacak.

Sizler henüz dizi çalışmaları devam ederken duyurulan bu beklenmedik film üçlemesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce bu kült seri hem dizi hem de film formatında gelmeli mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Bu iş sonunda Marvel multıverse olayına dönecek gibi.

  2. Avatar for er-han er-han dedi ki:

    Film için dizinin popülerlik durumunu bekleyeceklerdir. İnşallah dizi beklentileri karşılar da zaman çarkı evreni için pek çok film veya dizi projesi daha gerçekleşir

  3. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Efsaneler çağı ile ilgili olaylar hakkında çok kabataslak bilgiler biliyoruz. Bu yüzden yapacakları filmde senaryo yönünden oldukça serbest olacaklar.Benim endişemde bu rahatlık yüzünden seri ile hiç alakası olmayan saçma sapan bir kurgu yapmaları. En azından bir diziyi görseydik.

  4. Avatar for dikomerro dikomerro dedi ki:

    Lews Therin Telamon ve yoldaşların Shayol Ghul’e saldırısını gösterecek her yapım benim için kabuldur :smiley: Umarım hem dizi hem film tutar ve seriyi temel alan ama detaylı işlenmemiş birçok olayı görebiliriz. Seri inanılmaz bir potansiyel taşıyor.

    Kanlı Karlar
    Manetheren’in düşüşü
    Malkier’in düşüşü
    Raolin Karanlıkbelası
    Jain Uzakgezgini
    Işığın Evlatlarının kuruluşu ve yozlaşması
    Aillerin yaprağın yolunu terk etmesi
    Callondor-Dünyanın gözü’nün yaratılışı

    Yukarıda saydıklarımın bazıları tek başına film/dizi yapmaya yeterli değil ama bunlar dışında birçok konuda film/dizi yapılabilir.

  5. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Tek dileğim kitabın aslına sadık kalmaları. Zaten sağolsun Jordan abimiz ırk ve cinsiyet eşitliği konusunda gayet ortalama bil yol izlemiş.

    Ama, fantastik türünün belki de en iyi temsilcisi olan bir seriyi ona buna yaranacağız diye maymuna çevirilerse çok pis küfür ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

73. Emmy Ödülleri Adayları

73. Emmy Ödülleri’nde Adaylar Belli Oldu: The Crown ve The Mandalorian Zirvede

The Bad Batch İncelemesi

The Bad Batch İncelemesi: Klon Savaşları’nın Beklenen Varisi