in

Amazon’dan Türkiye’ye 100 Milyon Dolarlık Yatırım Hamlesi: İlk Lojistik Üssü Kuruluyor

Amazon, müşteri talebini karşılamak için 100 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye’ye ilk lojistik üssünü kuracağını duyurdu.

Amazon, Türkiye'ye 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, Türkiye’ye 100 milyon dolarlık yatırım yaparak ilk lojistik üssünü kurmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, sonbaharda açmayı planladığı üs ile ilk yılda binden fazla kişiye istihdam sağlayacağını duyurdu.

Dünyanın en büyük markaları arasında yer alan ve kurucusu Jeff Bezos’u dünyanın en zengin insanı haline getiren Amazon, farklı ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de üretim sahasını genişletiyor. 2018 yılında resmi olarak hizmet vermeye başlayan Amazon.com.tr ile, uygun fiyat ve hızlı teslimat gibi seçeneklerle birçok kullanıcıya ulaşan şirket, şimdiye kadar 500’ü aşkın kişiye de iş istihdamı yarattı. Ayrıca Amazon Prime servisini de Eylül 2020’de başlatarak, oldukça uygun fiyatlara hem Prime Video hem de ücretsiz kargo gibi seçenekleri sunmaya başladı. Firma, şimdi de 100 milyon dolarlık ilk lojistik üssü ile Türkiye’deki çalışmalarını genişletiyor.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde kurulacak yeni Amazon Lojistik Üssü için mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem (IT) gibi merkez fonksiyonları için işe alım süreçleri başlatıldı. Ayrıca müşteri hizmetleri ve lojistik ekipleri için işe alımlar da Nisan 2022’de başlayacak. Firma şu anda dağıtım hizmetlerini sağlayan iş ortakları ile çalışmaya devam edeceğini de duyurdu.

- Reklam -

Amazon üzerinden tüketiciye ulaşan ürünlerin yarısından fazlası KOBİ’ler tarafından satılıyor. Amazon, satış ortaklarının verimlilik ve karlılığını artırmak üzere 250’nin üzerinde yeni hizmet ve uygulamayı 18 milyar doları aşan bir yatırım ile sağladı.

Amazon Türkiye’de Toplamda 1500’den Fazla Kişiye İş İmkanı Sağlayacak

Amazon Türkiye İstihdam

Operasyonel süreçlerde yapılan geliştirmeler, çoğu Amazon Lojistik (FBA) sistemleri üzerinden depolama ve gönderim yapan KOBİ’lere ürünlerini dünya genelinde yüz milyonlarca müşteriye ulaştırma fırsatı sunmanın yanı sıra markalarını büyütmelerine, satışlarını arttırmalarına ve istihdam yaratmalarına yardımcı oluyor.

- Reklam -

Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego, yeni yaptıkları yatırım ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenimizin de altını çizmek istiyoruz. Tatmin edici ücret ve yan haklar ile modern ve güvenli bir çalışma ortamı sunarak ilk senede yaratacağımız bini aşkın yeni iş fırsatı için son derece heyecanlıyız. İşe alım süreçlerinde değişen tecrübe ve eğitim geçmişlerine sahip adaylar için çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışı ile kariyer fırsatları sunuyoruz.”

Amazon’un Türkiye’ye yaptığı bu yatırım konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yabancı firmaların ülkemizdeki bu çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Göçebeler Diyarı’nı okumayanlara tavsiye ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dede Korkut Hikâyeleri: Bursa Nüshası

Dede Korkut’un Sırları Çözülmeye Artık Daha Yakın: İşte Yeni Bulunan Bursa Nüshası Hakkında Tüm Detaylar

Teen Wolf Film Çekimleri Başladı

Teen Wolf Filminde Çekimler Başladı: Ekip Yeniden Bir Araya Geliyor