in , ,

Vladimir Nabokov Adına Edebiyat Ödülü Verilecek

En çok “Lolita” adlı eseriyle tanınan Rus asıllı ABD’li yazar Vladimir Nabokov adına yeni bir edebiyat ödülü verileceği duyuruldu.

vladimir nabokov
Russian writer Vladimir Nabokov (1899 - 1977) in Rome to work on the film screenplay of his most famous book, 'Lolita'. (Photo by Keystone/Getty Images)
- Reklam -
- Reklam -

PEN Yazarları Derneği ve Vladimir Nabokov Edebi Vakfı işbirliği ile verilmesi kararlaştırılan ödül, özgünlüğü süreklilik arz eden, yazın alanında ustalaşmış yaşayan uluslararası yazarlara gidecek.

The PEN/Nabokov Ödülü, daha önce aynı isimli ve farklı kriterler göz önünde bulundurularak, daha düşük bir para armağanıyla verilen ödülün yerine geçecek. Yeni ödülde ise ödülü kazanan yazara ayrıca 50 bin dolar hediye edilecek.

Yeniden yapılandırılan ödül daha önce Mario Vargas Llosa ve Philip Roth gibi saygın edebiyatçılara layık görülmüştü, fakat 2008’den beri herhangi bir ödül organizasyonu gerçekleştirilmiyordu.

- Reklam -

Ödülün kurgu, kurgu dışı, şiir ve tiyatro dallarında kalem oynatan yazarlara verilmesi uygun görülürken, değerlendirme sürecinde de halk değil, her yıl 5 uluslararası yazar başrol oynayacak. Jürinin kararıyla ödül yazara takdim edilecek.

- Reklam -

İlk ödül 2017 Şubat’ında, PEN Amerika’nın New York’taki töreninde açıklanacak.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

venom v carnage

Venom vs Carnage Raflarda

sirp vampirleri

Sırp Vampirleri Üzerine