in ,

Yıllardır Üzerinde Çalışılan “Ejderha Mızrağı” Dizisi İptal Edildi

Ejderha Mızrağı dizisi için iptal kararı çıktı. Aktör Joe Manganiello live-action Dragonlance uyarlaması çalışmalarına devam edilmeyeceğini açıkladı.

Ejderha Mızrağı Dizisi İptal Edildi - Dragonlance
- Reklam -
- Reklam -

Ejderha Mızrağı dizisi iptal edildi. Hayranların uzun zamandır beklediği Dragonlance adaptasyonu, yakın gelecekte izleyicilerle buluşmayacak.

Oyuncu, yönetmen, yapımcı ve D&D tutkunu Joe Manganiello, geçen yıl mart ayında Ejderha Mızrağı dizisi için çalışmaların resmileştiğini duyurmuştu. Aktör yaptığı son açıklamada projenin askıya alındığını ve yakın gelecekte ekrana taşınamayacağını aktardı.

Masaüstü rol yapma oyunu Dungeons & Dragons’ın bir parçası olarak 1980’li yıllarda doğan, ardından kendi roman serisiyle geniş bir evrene yayılan Ejderha Mızrağı; Margaret Weis, Laura Hickman ve Tracy Hickman tarafından tasarlanmıştı. Hayranlar uzun zamandır bu kapsamlı evrenin bir film ya da dizi uyarlamasını bekliyordu.

- Reklam -

Ejderha Mızrağı Dizisi İptal - Dragonlance - Joe Manganiello

Çağdaş fantastik kurgunun önemli örnekleri arasında yer alan Ejderha Mızrağı serisi, geçen yıl bir ekran adaptasyonuna kavuşmaya oldukça yaklaştı. Ancak projeyi yürüten Joe Manganiello yaptığı son açıklamada işlerin pek de yolunda gitmediğini açıkladı.

Joe Manganiello Açıkladı: “Ejderha Mızrağı Dizisi İptal Edildi”

Comic Book’a verdiği özel röportajda konuşan Joe Manganiello, yıllardır üzerinde çalıştığı live-action Ejderha Mızrağı dizi projesinin aldığı birçok övgüye rağmen daha fazla geliştirilemeyeceğini doğruladı.

“Ejderha Mızrağı şu anda Wizards in the Coast’un daha fazla geliştirmekle ilgilendiği bir proje değil.”

Manganiello, planlanan dizi projesinin Hasbro’nun eOne stüdyosunu satması ve Dragonlance D&D oyununun 2022’de kötü bir performans göstermesi gibi çeşitli sorunlar nedeniyle ilerlemediğini açıkladı.

Senaryo aşamasında serinin yaratıcılarından Tracy Hickman ve Margaret Weis’tan danışmanlık da aldığını açıklayan Manganiello sözlerine şöyle devam etti:

“Tracy ve Margaret bu konuda çok istekliydiler. Onların kurduğu ve bazı yerlerde ima ettikleri ama detaylarına inmedikleri dünyayı ortaya çıkarmak benim işimdi.”

Ejderha Mızrağı Dizi İptal Edildi - Dragonlance

- Reklam -

Manganiello ayrıca HBO’nun The Southern Vampire Mysteries roman serisinden uyarlanan True Blood’a yaklaşımından da esinlendiğini belirtti. Oyuncu True Blood dizisinde Alcide Herveaux karakterine hayat vermişti.

“İlk sezon için planladığım şey akıl almazdı. Ben sadece… Dragonlance dizisini gerçeğe dönüştürmek istiyorum. Onu görmek, bir şeyler hakkında heyecanlı ve ateşli hissetmek istiyordum. Karakterler… oyuncu seçimi gibi. 1.000 sayfadan fazla el kitabım var ama beklediğiniz gibi değil. Dünya için, zırhlar için, kılıçlar için tasarım konseptlerim…. ejderhaların neye benzeyeceğine dair yeni bir bakış açım da vardı. Hiç kimsenin gördüğüne benzemeyecekti. Ve böylesine sevilen karakterler… Sanırım Tracy 35 milyon kopyanın dolaşımda olduğunu söyledi.”

Ejderha Mızrağı Dizi Senaryosu Sektörde İyi Karşılanmıştı

Manganiello, Ejderha Mızrağı için kaleme aldığı pilot bölümün Hasbro ve eOne dışındakiler tarafından iyi karşılandığına da değindi. Ünlü sanatçı, şehirdeki en büyük fantazi edebiyatı temsilcisinin “Game of Thrones’tan bu yana okuduğum en iyi fantazi senaryolarından biri” değerlendirmesi yaptığını da kaydetti.

“Aslında daha bu sabah bir yapımcıdan senaryonun harika olduğunu ve şirketinin geri kalanını görmek istediğini ve başka bir fantastik marka geliştirmemi umduklarını söyleyen bir e-posta aldım.”

Dragonlance Ejderha Mizragi Dizi

Umutlar Tükenmedi

Manganiello ayrıca Dragonlance’ın uyarlama haklarını satın almaya çalıştığından da bahsetti. Çabalarında çıkmaza giren sanatçı yine de umudunu kaybetmiş değil.

“Belki ileride bir gün birileri geri döner ya da şirket el değiştirir ve birileri değerini anlar.”

Siz Joe Manganiello’nun açıklamalarını ve iptal haberini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Bir daha düşünün be kardeşim. :slight_smile:

  2. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    “Ejderha Mızrağı şu anda Wizards in the Coast’un daha fazla geliştirmekle ilgilendiği bir proje değil.”

    Bu cümleden sonra bence efsane bitmiştir…

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Yazıklar olsun. (20k)

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Valla görmek istediğim bir proje olurdu aslında. Umarım bir şekilde devam ettirmeyi başarırlar. Ejderha Mızrağı okuduğum kadarıyla gayet güzel diziye uyarlanabilir. Bence bir şans vermeliler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Londra'da Antik Roma Mezar Yatağı Bulundu

Londra’da Antik Roma Dönemine Ait Oldukça İyi Korunmuş Mezar Yatağı Bulundu

Knuckles Fragmanı: Idris Elba'lı Yeni Dizi

Idris Elba’lı “Kirpi Sonic” Dizisi “Knuckles”tan İlk Fragman Yayınlandı