in , ,

Lionsgate, “Woman King” ve “Yellowjackets”in Yapımcısı eOne Şirketini 500 Milyon Dolara Satın Aldı

Lionsgate, 500 milyon dolar karşılığında Hasbro’dan eOne’ı satın aldı. Anlaşmanın bu yılın sonuna dek tamamlanacağı duyuruldu.

Lionsgate - eOne Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

LionsGate Entertainment Corporation, Kanadalı yapım şirketi eOne’ı 500 milyon dolar karşılığında bünyesine katıyor.

Merkezi Kanada’nın başkenti Toronto’da bulunan ve tam adı Entertainment One olan eOne şirketi, 2019 yılında 4 milyar ABD doları karşılığında Hasbro’ya satılmıştı. Hasbro, aradan geçen 4 yılın ardından eOne’ı 500 milyon dolara Lionsgate’e satma kararı aldı.

eOne son dönemlerde sinemada Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, The Fabelmans ve The Woman King gibi filmlere; TV’de ise Yellowjackets, The Rookie: Feds, The Recruit, The Spencer Sisters, Moonshine ve Cruel Summer gibi dizilere imza atmıştı.

- Reklam -

Hasbro, eOne’ı Lionsgate’e Satıyor

Hasbro, eOne’ın Lionsgate’e satıldığını ve anlaşmanın bu yılın sonuna dek tamamlanacağını doğruladı. Anlaşma hakkında spekülasyonlar ilk olarak birkaç hafta önce ortaya çıkmıştı. Hasbro’nun 2. çeyrek finans toplantısı sırasında, hamlenin gerçekleşeceği bilgisi de doğrulanmış oldu.

Hasbro, işlemin her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylandığını belirtti. Şimdi ise sırada düzenleyici kurumlardan alınacak onay işlemi bulunuyor.

Lionsgate - eOne Satın Alma - Hasbro

Hasbro CEO’su Chris Cocks satış hakkında şunları kaydetti:

“Bu satış stratejimizle tamamen uyumlu ve süreci başarılı bir şekilde tamamlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Lionsgate’in yönetim ekibi eğlence alanında deneyimli ve değer yaratma konusunda usta isimlerden oluşuyor. eOne cephesindeki film ve TV yapımlarımız için böylesine iyi bir yuva bulduğumuz için mutluyuz.”

Crocks ayrıca yakın gelecekte gerçekleşmesi planlanan Monopoly film uyarlaması için de Lionsgate ile “ortaklık yapmayı dört gözle beklediğini” belirtti.

Lionsgate CEO’su Jon Feltheimer ise şu açıklamayı yaptı:

- Reklam -

“Bu satın alma hemen ve yüksek oranda kazanç sağlayacak. Bize binlerce mülkle dünya standartlarında bir kütüphane kazandıracak. Dizi ve eğlence programlarıyla işimizi güçlendirecek, Kanada ve İngiltere’deki varlığımızı genişletmeye devam edecek.”

eOne Şirketi Üçe Bölünmüştü

Lionsgate, eOne’ın TV prodüksiyonunu, tüm film prodüksiyonunu ve ilgili küresel dağıtımını, 6.500’den fazla başlıktan oluşan içerik kütüphanesini ve Hasbro’nun eOne’ın Kanada film ve TV işindeki payını satın aldı. Öte yandan Hasbro, Peppa Pig ve PJ Masks gibi temel işlerini barındıran Family Brands bölümünü elinde tutuyor.

Lionsgate - eOne Satın Alım

eOne satış hazırlığı sürecinde film ve TV yapım personelinin yaklaşık %20’sini işten çıkartmıştı. eOne ayrıca İngiltere’deki sinema salonu operasyonunu da kapatmıştı.

Lionsgate ise bu süreçte film ve TV stüdyosunu Starz kanalından ayırma sürecine devam ediyor. eOne satın alması Starz cephesinde de şirketin elini güçlendirecek gibi görünüyor.

2019’daki eOne satışında Hasbro mevcut şirketi üç bölüme ayırmıştı. Müzik, Family Brands ve Film- TV yapımı. Hasbro 2021’de müzik departmanını 385 milyon dolara Blackstone’a satmıştı. Family Brands’i bünyesinde korumayı sürdüren şirket film ve TV departmanını da Lionsgate’e bırakmış oldu.

Sizin bu satın alma hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, eğlence dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Baldur's Gate 3 Tam Sürüm Yayında

Unutulmuş Diyarlar’da Geçen RPG Oyunu “Baldur’s Gate 3” Tam Sürümüyle Oyuncuların Karşısına Çıkıyor

Dicks The Musical Fragmani

A24 İmzalı Komedi Müzikali “Dicks: The Musical”dan İlk Fragman