in , ,

Activision’ın 2018’de Batman, Lego ve Harry Potter’ın Ardındaki Time Warner’ı Satın Almak İstediği Ortaya Çıktı

Activision’ın 2018 yılında AT&T’den hemen önce Time Warner şirketini satın almak için hamle yaptığı ancak başarısız olduğu öğrenildi.

Activision, Time Warner Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, geçen günlerde verdiği bir demeçte şirketin geçmiş yıllarda şirketin geçtiği önemli bir dönemeçten bahsetti. Kotick, 2018 yılında Lego, Batman ve Harry Potter gibi milyar dolarlık markaların ardındaki şirket olan Time Warner’ı satın almak için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Variety’ye kapsamlı bir söyleşi veren Bobby Kotick, sohbette birçok konu başlığından bahsetti. Bunlardan birisi de 2018’deki çarpıcı bir satın alma girişimiydi.

Kotick, şirketinin 2018’de Time Warner’ı satın almak ve Warner bünyesindeki yapımları video oyunlara dönüştürmek için harekete geçtiğini açıkladı. Neticede Time Warner, 85,4 milyar dolar karşılığında AT&T’ye satılmış olsa da Activision’ın da alıcı adaylar arasında önemli bir konumda olduğu belirtildi.

- Reklam -

Activision, Time Warner Satın Almasıyla Devasa Oyun Markalarında Kontrol Sahibi Olmayı Tasarlamıştı

ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan AT&T’nin, medya devi Time Warner’ı satın alması dönemin rekabet kurulunda değerlendirilirken Activision’ın işlerin ters gitmesi durumunda alternatif bir teklifi masaya getirecek tüm sermayeyi toparladığı belirtildi.

Time Warner o dönemde bünyesinde Warner Bros., DC Comics, HBO, CNN, The CW, TNT, Hanna-Barbera ve Cartoon Network gibi devasa markaları barındırıyordu.

Activision, Time Warner Satın Alması Warner Games

Kotick, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şirkete ait fikri mülkiyetleri alır ve bunları oyunlara dönüştürürdük. Onlar da bizim fikri mülkiyetimizi alır ve onları film ve TV yapımlarına uyarlardı. Böylece olağanüstü bir şirketimiz olurdu.”

- Reklam -

Ancak işler Kotick’in hayal ettiği gibi ilerlemedi ve AT&T, Adalet Bakanlığı’na karşı açtığı davadan zaferle ayrıldı.

Activision; Time Warner’ı satın almayı başarmış olsaydı Batman, Mortal Kombat, Lego ve Harry Potter gibi oyunların geliştiricisi WB Games’in de kontrolüne sahip olacaktı. WB Games bu yıl Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy ile 1 milyar dolardan fazla gelir elde etmeyi başardı.

Activision, Time Warner Satın Alma AT&T

Bugüne gelindiğinde ise Activision Blizzard, 68,7 milyar dolar karşılığında Microsoft’a satılmak üzere. Anlaşma henüz çeşitli rekabet kurullarından onay almasa da gerçeğe dönmeye çok yakın. Time Warner ise AT&T’den ayrılarak WarnerMedia adı altında tekrar markalandı ve ardından Discovery Inc. ile birleşerek bugünkü Warner Bros. Discovery markasına geçiş yaptı.

Activision’ın Time Warner’ı aldığı bir alternatif sizce nasıl olurdu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Spot

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İstanbul Kazıları Tanrı Pan Heykeli

İstanbul’daki Kazılarda 1.700 Yıllık Tanrı Pan Heykeli Gün Yüzüne Çıkartıldı

Tom Hanks Kotu Filmler

Oscarlı Aktör Tom Hanks’ten İtiraf: “Nefret Ettiğim Bazı Filmlerde Oynadım”