in ,

Oscarlı Aktör Tom Hanks’ten İtiraf: “Nefret Ettiğim Bazı Filmlerde Oynadım”

Tom Hanks rol aldığı filmlere dair bazı dürüst yorumlarda bulundu. 66 yaşındaki Amerikalı aktör, bugüne dek nefret ettiği bazı yapımlarda rol aldığını kabul etti.

Tom Hanks Kotu Filmler
- Reklam -
- Reklam -

Tom Hanks geçen hafta The New Yorker’a kariyeri hakkında kapsamlı bir söyleşi verdi. Oscar ödüllü aktör, rol aldığı bazı filmlerden nefret ettiğini saklamadı.

1994’te Philadelphia ve 1995’te Forrest Gump ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü kazanan Tom Hanks; kariyerinde 50’den fazla filme imza attı. Hollywood’un üretken oyuncuları arasında yer alan 66 yaşındaki sanatçı verdiği demeçte samimi açıklamalar yaptı.

Acımasızca konuşmaktan çekinmeyen ünlü aktör, oynadığı bazı yapımlar için şunları kaydetti:

- Reklam -

“Hadi kabul edelim: Hepimiz nefret ettiğimiz filmler izledik. Ben de bazı filmlerde yer aldım ve onlardan nefret ettim. Siz de bazı filmlerimi gördünüz ve onlardan nefret ediyorsunuz.”

Hanks sözlerine şöyle devam etti:

“Film yapmış olan herkesin geçtiği dönüşü olmayan beş nokta vardır: İlki filme evet dediğiniz andır. Kaderiniz mühürlenir. O filmde yer alacaksınız. İkincisi yaptığınız filmin kendisini izlediğiniz zamandır. İşe yarar ve yapmak istediğiniz filmdir ya da işe yaramaz ve yapmak istemediğiniz filmdir.”

Tom Hanks Filmleri

Tom Hanks, Film Yapmış Herkesin Geçtiği Süreçlerden Bahsetti

Son olarak Wes Anderson’ın Asteroid City yapımında rol alan Hanks, filmin yapım sürecinde bir filmin harika mı yoksa kötü mü olacağını “söylemenin bir yolunun olmadığını” da belirtti. Ünlü aktöre göre bu süreç çok yavaş ve kendine has.

Hanks sözlerine şöyle devam etti:

“Filmin ileriki aşamasında çalışan ortaklara güvenmek zorundasınız. Yalnızca inanç ve umut sahibi olabilirsiniz. Zaten inanç ve umuttan daha büyük ne var?”

Hanks’e göre üçüncü geri dönüşü olmayan nokta “eleştirel tepki”.

- Reklam -

“Birileri çıkıp, ‘Nefret ettim,’ diyecek. Diğerleri, ‘Muhteşem olduğunu düşünüyorum,’ diyebilir. İkisi arasında, film gerçekten neyse odur.”

“Dördüncü dönüşü olmayan nokta filmin ticari performansıdır. Çünkü eğer para kazanmazsa, kariyeriniz istediğinizden daha çabuk biter. Bu sadece gerçek. Bu işin gerçeği. Beşinci nokta ise zamanın kendisi.”

Zamana Meydan Okuyan Yapımlar

Hanks, zaman için verdiği örnekte 1946 tarihli It’s a Wonderful Life (Şahane Hayat) ve kendi rol aldığı 1996’da vizyona giren That Thing You Do! (Hayal Şarkısı) yapımlarını örnek gösterdi. Deneyimli aktör bu yapımların ilk vizyona girdiği dönemde geniş çevrelerce sevilmediğini ancak yıllar içerisinde klasik hâline geldiğini belirtti.

Tom Hanks - Asteroid City

Bununla birlikte Tom Hanks, söyleşide doğrudan nefret ettiği bir filmin ismini vermekten kaçındı. Aktör daha önce verdiği bir söyleşide 1990 tarihli Brian DePalma filmi The Bonfire of The Vanities (Şenlik Ateşi) için “en kötü filmlerimden biri” ifadesini kullanmıştı.

Tom Hanks’in yeni filmi Asteroid City 16 Haziran 2023 tarihinde sinemalarda olacak.

Siz Tom Hanks’in açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Activision, Time Warner Satın Alma

Activision’ın 2018’de Batman, Lego ve Harry Potter’ın Ardındaki Time Warner’ı Satın Almak İstediği Ortaya Çıktı

Mısır'da 2.300 Yıllık Antik Mumyalama Atölyeleri Bulundu

Mısır’ın Antik Dönemine Işık Tutan Tarihi Bölgesi Sakkara’da 2.300 Yıllık Mumyalama Atölyeleri Bulundu