in , ,

HBO Max’in Ardından Prime Video da İsim Değişikliğine Gidebilir

Amazon’un Prime Video servisi ismini değiştirebilir. İddialar dijital yayın platformunun Amazon TV adı altında yeniden markalaşacağı yönünde.

Amazon Prime Video İsmini Değiştirebilir
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, Prime Video servisinin adını değiştirmeye hazırlanıyor olabilir. Şirket içinde yapılan bir anket sonucuna göre bu isim Amazon TV olacak.

Dijital yayın platformlarından birisi daha isim değişikliğine gidiyor olabilir. HBO Max geçen günlerde yaptıkları sunum ile, Warner Bros.’un Discovery ile birleşmesi sonucu ismini “MAX” olarak kısalttığını duyurmuştu. İddialara göre Amazon’un Prime Video servisi de yeni bir isim ile kullanıcılarının karşısına çıkmayı tasarlıyor.

200 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip dijital platform, kullanıcılarına oldukça geniş bir dizi, film ve premium kanal sunması ile dikkat çekiyor. Prime Video imzasını taşıyan ve şimdiye dek yapılmış en pahalı dizi olma unvanını elinde tutan The Lord of the Rings: The Rings of Power, Zaman Çarkı ve ödüllü Carnival Row gibi yapımlar Amazon kütüphanesinde yer alıyor.

- Reklam -

Platform ise büyük bir değişikliğe adım atabilir. Şirketin geçen günlerde kendi içinde yaptığı ankete göre Amazon Prime Video ismi için alternatifler sunuldu. Bunlar arasında Amazon Stream, Amazon+, Amazon Streaming, Amazon Premiere ve Amazon TV bulunuyor.

Amazon Prime Video İsmini Değiştirebilir

Amazon Prime Video Servisi Yeni İsmi ie Kafa Karışıklığını Giderebilir

Şirketin anket ile birlikte gönderdiği metinde ise platformun ileriye dönük stratejileri için önemli ipuçları barındırıyor olabilir:

“Eğlencenin tek durağı Prime Video yeni bir isim alıyor: Amazon TV. Ücretsiz Amazon TV uygulamasını indirdiğinizde en son çıkan, klasikleşmiş dizi ya da filmleri satın alabilir ve kiralayabilirsiniz. Prime aboneliği ise size Amazon Original (imzalı) Maja Ma ve The Lord of the Rings: The Rings of Power gibi film ve dizilere erişim imkanı sağlar. Buna ek olarak Lionsgate Play ve Discovery+ gibi 100’den fazla streaming servisini de ekleyebilirsiniz. Konu eğlence ise Amazon-hepsi ile doğru yerdesiniz.”

Amazon’un henüz resmi olarak doğrulanmamış bu anketi ile birlikte uzmanlar Amazon’un “freemium” satış stratejisine geçebileceğini söylüyor. Böylece Amazon Original içerikleri ücretsiz ancak reklamlı bir şekilde kullanıcılara ulaştırılabilir olacak. Ayrıca Prime üyesi olmayan kullanıcıların içerikleri sadece satın alma ya da kiralama opsiyonları sunulacağı da yorumlar arasında.

- Reklam -

Amazon’un Prime Video Kütüphanesi MGM Klasikleri ile Genişleyecek

Prime Video Amazon TV Olacak

Geçen günlerde Amazon’un Hollywood’un en ünlü stüdyoları arasında yer alan MGM satın alımını tamamlaması üzerine ünlü dizi ve film projelerini yeniden ekrana uyarlayacağı açıklanmıştı.

Amazon Stüdyoları, Metro-Goldwyn-Mayer’in elinde bulundurduğu Robocop, Stargate, Legally Blonde ve Magnificent Seven gibi yapımları dizi olarak uyarlamaya hazırlanıyor. Thomas Crown Affair ve animasyon olarak gelebilecek Pink Panther markaları sinema ekranında yeniden gözükebilir. Yine MGM’in haklarını elinde tuttuğu James Bond markası da Amazon imzası ile yeniden ekrana uyarlanmak isteniyor.

Amazon’un isim değiştirme hamlesinin ne zaman gerçekleşeceği henüz belirsizliğini korurken şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama da yapılmadı.

Amazon’un isim değiştirme hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: My Smart Price

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Aman fiyat değişikliğine gitmesin de.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Teksas'ta Gizemli Tuhaf ve Kanlı Ritüel

Teksas Otoyollarında Gizemli Kıyım: Dilleri Kesilmiş 6 Ölü İnek Bulundu

Mitler ve Rüyalar - Edward Clodd | Haftanın Kitabı #266

Mitler ve Rüyalar – Edward Clodd | Haftanın Kitabı #266