in

Amazon, Bilimkurgu Klasiği “Stargate” Evreninde Geçen Yeni Bir Film Hazırlıyor

Yeni Stargate filmi için çalışmalar başladı. Amazon, MGM Studios’u bünyesine kattıktan sonra köklü stüdyonun önemli markalarını birbiri ardında tekrar gün yüzüne çıkartıyor.

Yeni Stargate Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Stargate filmi gerçek oluyor. Bilimkurgu dünyasının sevilen evrenlerinden Yıldız Geçidi, Amazon çatısı altında tekrar şekillenmeye hazırlanıyor.

Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon, 2022 yılında büyük bir satın alıma imza attı. İnternet devi, MGM Studios’u 8,5 milyar dolara bünyesine katarak Prime Video platformu için önemli bir arşivin de sahibi oldu. Anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte Amazon James Bond, Rocky, RoboCop, Pink Panther ve Stargate gibi birçok klasiği de çatısı altında toplamış oldu.

Şimdi ise bu köklü IP’lerin nasıl değerlendirileceği yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. James Bond için para ödüllü bir yarışma formatı tasarlayan Amazon; ünlü bilimkurgu markası Stargate’i de tekrar canlandırmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Yeni Stargate Filmi Amazon

Amazon, MGM anlaşması kapsamında yeni Yıldız Geçidi filmleri ve dizileri hazırlamayı planlıyor. Prodüksiyon aşamasına geçecek ilk işin ise bir sinema filmi olacağı belirtiliyor.

Yeni Stargate Filmi Hakkında Bilinenler Sınırlı

Roland Emmerich’in yönettiği 1994 yapımı film ile başlayan Stargate macerası, Antik Mısır’dan kalma gizemli bir geçidin şifresinin çözülmesiyle açılıyordu. Bir grup arkeoloğun çözdüğü sır, Mısır tanrısı Ra’nın insanlığı köleleştiren uzaylı bir yaratık olduğunun anlaşılmasıyla aydınlatılıyor ve hikâye, bu uzay kapısının mühürlenmesi için aksiyon dolu bir serüvenle tamamlanıyordu.

Kurt Russell, James Spader ve Jaye Davidson’ı bir araya getiren film, 55 milyon dolarlık bütçesine karşın gişede 196 milyon dolar hasılat kazandırınca Stargate yeni diziler ve filmlerle evrenini genişletmişti.

Yeni Stargate filmi için ise detaylar belirsizliğini koruyor. Daha önce Roland Emmerich, Yıldız Geçidi evreninde geçen bir prequel çekmek istediğini açıklamıştı. Ancak mevcut durumda hikâyenin nasıl şekilleneceği şu an için belirsiz.

- Reklam -

Stargate Amazon MGM

Yönetmen, senarist, oyuncu kadrosu ve yayın tarihi gibi başlıkların önümüzdeki aylarda kesinleşmesi bekleniyor.

Bugüne dek 1994 tarihli filmin ardından, 2008’de The Ark of Truth ve Continuum filmleri; 1997-2007 arasında süren SG-1 dizisi, 2004-2009 arası devam eden Atlantis dizisi, 2009-2011 arası süren Universe dizisi, 2002-2003 tarihli Infinity dizisi ve son olarak 2018 tarihli web dizisi Origins izleyicilerle buluşmuştu. Hikâye aynı zamanda roman ve çizgi romanlarla evrenini genişletmeyi sürdürmüştü.

Yeni Stargate filmi projesi için sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla bilimkurgu haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Efsaneleri çöpe çevirecekler sanırım.

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Çok uzun zamandan beri stargate ile ilgili bir şey bekliyorlardı. Amazonun satın almasıyla birlikte bu düşünce daha da alevlendi. Sonunda bir şeyler sızmaya başladı. Ama acaba hikaye akışını bozacaklar mı yoksa hikaye akışı içinde bir şeyler mi verecekler asıl mesele.

    Stargate Starwars’dan sonra en sevdiğim bilimkurgu evreni. Kendi içinde hikaye sıralaması olan. Tutatrlı devam eden bir seriydi. SG1 20 sezon devam etse daha bir çok hikaye çıkacağını düşünüyordum. Umarım amazon elindeki bu değeri bozmaz.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Stargate benim de çok sevdiğim bir evrendir. Gösterime girdiği yıl sinemada izlemiştim. Amazon’un Güç Yüzükleri faciasından sonra çok temkinli ve şüpheli yaklaşıyorum dizi projelerine.

  4. Avatar for FrpMan FrpMan dedi ki:

    Uzun zamandır bir stargate işi beklıyorum. Origins faciasını hiç saymiyorum bile. Universe sonrası yeni bir dizi gelmedi gitti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Born Chinese Fragmanı

Michelle Yeoh ve Ke Huy’u Bir Araya Getiren Çin Mitolojisi ve Kung Fu Dizisi “American Born Chinese”ten Fragman

Arnold Schwarzenegger Kitap Yazdı

“Terminatör” Filmleriyle Tanınan Arnold Schwarzenegger Motivasyon Kitabı Yazdı