in ,

Amazon, MGM İmzalı Klasikleri Geri Getirecek: RoboCop, Stargate, Legally Blonde ve Dahası…

Amazon, Hollywood’un en ünlü stüdyosu MGM çatısındaki yapımları yeni yaklaşımlarla tekrar izleyicilerle buluşturacak.

Amazon MGM Klasikleri
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, Metro-Goldwyn-Mayer satın alımını tamamladıktan sonra gözünü MGM yapımlarına dikti. Hollywood’un köklü stüdyosunun kitaplığında Robocop, Stargate ve The Magnificent Seven gibi sevilen yapımlar yer alıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer’ın geçen yüzyıl boyunca ortaya konmuş film ve televizyon kataloğu Amazon tarafından 8,5 milyar dolara satın alındı. Ünlü Hollywood stüdyosunun satın alım süreci Mart 2022’de tamamlanmıştı. Bununla birlikte Amazon Stüdyoları, MGM’in arşivinde yer alan Robocop, Stargate, Legally Blonde, Fame, Barbershop, The Magnificent Seven, Pink Panther ve The Thomas Crown Affair gibi yapımları yeniden ekrana uyarlamak için kolları sıvadı. Prime Video’dan bazı kaynaklar, Amazon’un MGM’in telif hakkına tabi eserlerini uyarlamak için başvurduklarını belirtiliyor.

Şimdilik MGM Studios bünyesinde yer alan 12 içerik televizyon ekranına ya da sinema perdesine aktarılacak. Bunlar arasında televizyon dizisi olarak izleyicilerin karşısına çıkacak ilk yapımların ise Legally Blonde, Stargate ve Robocop olduğu öne sürülüyor. Öte yandan Stargate için öncelikle bir sinema filminin üzerinde çalışılacağı iddia ediliyor. Televizyon projeleri arasında Barbershop, Fame ve The Magnificent Seven gibi yapımlar da bulunuyor.

- Reklam -

amazon mgm rekabet kurulu

Amazon’un sinemaya uyarlamayı düşündüğü yapımların ise Thomas Crown Affair ve animasyon olarak gelebilecek Pink Panther olacak.

Amazon, MGM Serisi James Bond için Yeni Film Hazırlıklarını Sürdürüyor

Amazon’un MGM satın alımından kısa süre sonra, 1.3 milyon dolar para ödüllü James Bond temalı bir yarışma programına imza atılacağı açıklanmıştı. Bond-tarzında dünya geneline yayılan yarışmanın 007’s Road to a Million ismi yayınlanması bekleniyor. Bununla birlikte dijital platformun yeni bir James Bond filmi çalışmalarında olduğu da söylentiler arasında.

Yeni Bond’u oynayacak oyuncu için uzun süre boyunca Idris Elba’nın ismi konuşulmuş ancak başarılı oyuncu karakteri canlandırmakla ilgilenmediğini açıklamıştı. Daha sonrasında Kick-Ass filminin yıldızı Aaron Taylor-Johnson’ın ekran testlerinde öne çıktığı ve yapımcı Barbara Broccoli’nin dikkatini çektiği öğrenilmişti. Yeni yapımda karakteri kimin canlandıracağı ise henüz netlik kazanmadı.

- Reklam -

Amazon MGM Studios Klasikleri

Hollywood bünyesinde yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip MGM Productions çok bilinen yapımların yayıncılık hakkına sahip olsa da üçüncü taraf şirketlerle bazı finansal ortaklıkları da bulunuyor. Dolayısıyla şirketin MGM satın alımı sonrasında bile bazı yapımların hakları için yine de ayrı anlaşmalara imza atması gerekebiliyor.

Siz Amazon’un MGM Studios planları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden bizleri takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arnold Schwarzenegger Kitap Yazdı

“Terminatör” Filmleriyle Tanınan Arnold Schwarzenegger Motivasyon Kitabı Yazdı

Işık Saçan Gizemli Bir Kara Delik Gözlemlendi

Bilim İnsanlarını Şaşırtan Gizemli Bir Kara Delik Gözlemlendi