in ,

“Amerikan Sapığı” Modern Bir Yeniden Yapımla Geri Dönebilir

“Amerikan Psycho” yeniden çekilebilir. Lionsgate, Christian Bale’li ünlü “Amerikan Sapığı” filminin modern bir uyarlamasına hazırlanıyor.

Amerikan Psycho Filmi Yeniden Çekilebilir
- Reklam -
- Reklam -

Lionsgate, Amerikan Psycho filminin yeni bir versiyonu için düğmeye bastı. Stüdyo Amerikan Sapığı’nın yanı sıra The Dead Zone gibi klasiklerinin de modern bir versiyonu için hazırlanıyor.

Lionsgate bir yenileme hamlesiyle iki edebiyat klasiğinin yeni uyarlamalarıyla ringe çıkıyor: Bret Easton Ellis’in American Psycho’su ve Stephen King’in The Dead Zone’u. Kaynaklar Lionsgate’in bir karakterin çürümüş ahlâki değerleri, şiddet eğilimleri ve gerçeklik ile saplantılı ilişkisinin tüyler ürpertici öyküsünü anlatan American Psycho‘nun modernize edilmiş bir versiyonu için hazırlandığını ortaya koyuyor.

Gişe rekortmeni yapımlarıyla tanınan stüdyonun, daha önce Mary Harron’ın 2000 tarihli film uyarlamasında Christian Bale tarafından ölümsüzleştirilen beyaz yakalı sosyopat Patrick Bateman’ı yeniden keşfetmeye istekli olduğu bildiriliyor. Hikâyeye çağdaş bir hava katmak isteyen Lionsgate, ikonik karaktere yeni bir soluk kazandıracak ve günümüz izleyicisi için uygun hâle getirebilecek yetenekli bir yazar arayışında.

- Reklam -

Hatırlanacağı üzere ilk filmden iki yıl sonra, ilk macerayla doğrudan bağlantılı olmayan American Psycho 2 adında bir devam filmi vizyona girdi ve bu sefer başrolde Mila Kunis oynadı. Ancak film hem eleştirmenler hem de izleyicilerden çok fazla olumsuz eleştiri aldı.

Amerikan Psycho Filmi Yeniden Çekilebilir

Bundan yaklaşık üç yıl önce de bir Amerikan Psycho dizisi hazırlığının başladığı haberleri gelmişti. Fakat sonrasında diziyle ilgili bir güncelleme yapılmadı. Film projesinin resmileşmesi hâlinde dizi tamamen rafa kalkabilir.

Lionsgate “Amerikan Psycho” ile “The Dead Zone” Filmini de Mercek Altına Alıyor

Aynı zamanda yapımcı Roy Lee’nin The Dead Zone (Ölüm Bölgesi) adlı filminin yeniden uyarlaması için dizginleri ele aldığı bir başka proje de devam ediyor. Stephen King’in kitabından uyarlanan yapım, sadece bir dokunuşla geçmişe ve geleceğe tanıklık etme gibi doğaüstü bir yeteneğe sahip olarak komadan çıkan bir öğretmen olan Johnny Smith’in etrafında dönüyordu. Senatör adayı Greg Stilson ile karşılaştığında, Stilson’ın başkanlığa yükseldiği ve yıkıcı bir nükleer savaşı tetiklediği felaket bir gelecek öngördüğünde sürükleyici bir bükülme şekilleniyordu.

- Reklam -

Vizyoner bir yaklaşım arayışında olan Lee, gemiyi yönlendirecek yetenekli bir yazar/yönetmen arayışında. Bu modern yorum, David Cronenberg’in 1983 yapımı filminde Christopher Walken tarafından canlandırılan karakteri ve Anthony Michael Hall’un USA Network için yaptığı altı sezonluk uyarlamayı takip ediyor.

The Dead Zone Filmi Yeniden Çekilebilir

Lionsgate’in bu zamansız anlatıların dokusuna çağdaş iplikler örmeye çalışması sizce doğru bir hamle mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Dark Horizons

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Bu film modern değil miymiş?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender Dizi İncelemesi

“Avatar: The Last Airbender” Dizi İncelemesi: Görselliğiyle Büyüleyen Bir Hayal Kırıklığı

Night of the Living Animesi Geliyor: İşte İlk Tanıtım

“Night of the Living Cat” Mangası Animeye Uyarlanıyor: Yayın Tarihi Açıklandı