in , ,

Harley Quinn’in Yaratılmasına İlham Olan ve Karakteri Seslendiren Arleen Sorkin Yaşamını Yitirdi

Arleen Sorkin hayatını kaybetti. Harley Quinn’in yaratılmasına ilham olan ve aynı zamanda karakteri yıllarca seslendiren isim 67 yaşındaydı.

Arleen Sorkin Hayatını Kaybetti: Harley Quinn'in Sesine Veda
- Reklam -
- Reklam -

Harley Quinn’in yaratılmasına ilham olan ve karakteri ilk defa seslendiren Arleen Sorkin, 67 yaşında hayatını kaybetti. DC Evreni’nin animasyon dünyasında Dr. Harleen Frances Quinzel’e hayat vererek tanınan Sorkin’in vefat haberi, hayranları ve sektördeki meslektaşları arasında derin üzüntü yarattı.

Arleen Sorkin 1982 yılında televizyon kariyerine Saturday Night Live’da bir arka planda oyuncu olarak başladı. 1987 yılında Duet adlı sit-komun kadrosunda yer aldı ve Geneva rolünü canlandırdı. Ardından, Open House (1989), Dream On (1990) ve Perry Mason: The Case of the Killer Kiss gibi yapımlarda yer aldı.

1992 yılında Batman: The Animated Series’te Harley Quinn karakterini seslendirmeye başladı. Bu rolü, Superman: The Animated Series, Batman Beyond: Return of the Joker, Gotham Girls, Justice League ve Static Shock gibi diğer yapımlarda da sürdürdü. Ayrıca, Batman: Arkham Asylum, DC Universe Online ve DC Universe Online: The Last Laugh gibi DC video oyunlarında da Harley Quinn’i seslendirdi.

- Reklam -

Arleen Sorkin Hayatını Kaybetti: Harley Quinn'in Sesine Veda

Arleen Sorkin’in Ölümü Sonrası Sektörden İsimler Sosyal Medya Üzerinden Taziyelerini Paylaştı

Arleen Sorkin aynı zamanda NBC’nin gündüz dizisi Days of Our Lives’ta Calliope Jones Bradford karakterini canlandırdı. Kendisi, oyunculuk kariyerine damgasını vuran bu rollerle izleyicilerin kalbinde özel bir yer edindi.

Mark Hamill, sosyal medya üzerinden duygularını paylaşarak Sorkin’e veda etti.

“Arleen Sorkin’i kaybettiğimizi öğrendiğimde yıkıldım. Sadece harika bir yetenek değil, aynı zamanda harika bir insandı. Sadece onunla çalıştığım için değil, aynı zamanda arkadaşı olduğum için de minnettarım. Ailesine ve sevdiklerine en içten başsağlığı dileklerimi gönderiyorum.”

Arleen Sorkin Hayatını Kaybetti: Harley Quinn'in Sesine Veda

- Reklam -

Şimdilerde DC Studios’un eş başkanlarından biri olan James Gunn da Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte oyuncunun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi:

“Birçoğumuzun sevdiği karakterin yaratılmasına yardımcı olan Harley Quinn’in inanılmaz yetenekli orijinal sesi Arleen Sorkin, huzur içinde yat. Ailesine ve arkadaşlarına sevgiler.”

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Arleen Sorkin hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sabri Safiye ile "İnanna'nın Dönüşü" Üzerine Söyleşi

Sabri Safiye: “Bilimkurgu Geleceğe Dair Bir Zihinsel Projeksiyon ise Öncelikle Bugünü Anlayabilmek Gerekiyor”

101 Dalmaçyalı Hakkında Bilgi

101 Dalmaçyalı Hakkında 12 Siyah ve Beyaz Gerçek