in , ,

Netflix’in “Avatar: The Last Airbender” Dizi Uyarlamasından İlk Fragman Yayınlandı

Avatar: The Last Airbender dizi uyarlaması için ilk fragman yayınlandı. Netflix’in live-action adaptasyonu 2024’te yayına başlayacak.

Avatar: The Last Airbender Dizi Uyarlaması İlk Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Avatar: The Last Airbender dizisinden ilk fragman paylaşıldı. Netflix’in merakla beklenen live-action uyarlaması ufukta gözüktü.

2004 yılında başlayan çizgi dizi macerasıyla milyonlarca izleyici kazanmayı başaran Avatar: The Last Airbender yapımı, 3 sezonluk macerasıyla birçok ülkede hayranların favori yapımlarından biri haline gelmişti. Ardından The Legend of Korra ile devam eden macera, nihayet 2018 yılına gelindiğinde Netflix tarafından bir canlı aksiyon dizisi uyarlamasının geleceği duyuruldu. Üstelik serinin yaratıcıları olan Michael DiMartino ve Bryan Konietzko’nun da projenin başına geçtikleri açıklandı.

Projede kimlerin oynayacağı, orijinal yapımla ne derece benzerlik taşıyacağı gibi sorular havada uçuşsa da hayranlar yine de işin güzel olacağını tahmin ediyordu. Ne de olsa 2010 yılında M. Night Shyamalan tarafından yönetilen ve o zamanki ekibin bile kötü olduğunu kabul ettikleri film uyarlaması kadar kötü olamazdı. Ayrıca arka planda orijinal yaratıcı isimlerinin yer alması ve bir dijital yayın platformuna iş yaptıkları için daha özgür olacakları düşüncesi de bu savı destekliyordu.

- Reklam -

Orijinal Çizgi Dizinin Yaratıcıları “Avatar: The Last Airbender” Dizi Uyarlamasından Ayrılmıştı

Avatar: The Last Airbender Fragmanı

Ancak ne yazık ki işler planlandığı gibi gitmedi. Serinin yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko Ağustos 2020’de sürpriz bir şekilde dizi adaptasyonundan ayrıldıklarını duyurdu. Hayranları üzen bu talihsiz haberin perde arkasını kendi kişisel websitesinde kaleme alan DiMartino, en başta bu projeye dijital yayın devinin kendilerine özgür alan sağladıkları için girdiklerini ve fakat çalışmalar başladıktan sonra bu özgürlüğün sağlanmadığını söyledi. O gün için detaylar açıklanmamış olsa da, ikili ve Netflix yöneticilerinin yaratıcı farklılıklar nedeniyle anlaşma sağlayamadığı ortaya çıktı.

İkili projeden her ne kadar ayrılmış olsalar da bu uyarlamanın yeni yaratıcı isimlerle çok iyi bir yere gitmesini ve böylece herkesin beğenisini kazanacağını umduklarını da dile getirdi.

Birkaç ayın ardından da Sleepy Hollow, Nikita ve Leverage gibi yapımlarla tanınan Albert Kim projenin başına geçti.

Zaten bu duyurudan yaklaşık beş gün sonra DiMartino ve Konietzko, Nickelodeon ile yeni bir anlaşmayla Avatar Studios’un kurulduğu ve kendilerinin de stüdyonun başına geçtiklerini duyurdu. İkili yeni stüdyoda ileride gelmesi beklenen birçok çizgi dizi ve canlı aksiyon uyarlaması için çalışmalarına devam ediyor.

Nihayet ilk oyuncu kadrosu Ağustos 2021’de açıklanan ve ilk görsellerin de geçen haziran ayında paylaşılan yapımın ilk fragmanı görücüye çıktı.

Fragmanın geleceği haberi dün paylaşılan yeni bir poster ile duyurulmuştu:

Avatar: The Last Airbender Poster

- Reklam -

Yayınlanan ilk fragmanı da hemen aşağıdan Türkçe Altyazılı izleyebilirsiniz. Fragmanla birlikte dizinin çıkış tarihi de belli oldu.

Avatar: The Last Airbender Dizi Fragman Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

“Kim olduğunu hiçbir zaman unutma…

Dünyanın dört ulusu bir zamanlar dört elementin efendisi ve barışın koruyucusu olan Avatar ile uyum içinde yaşıyordu. Ancak Ateş Ulusu’nun saldırıya geçip Hava Göçebeleri’ni yok etmesiyle her şey değişti. Bu, ateş bükücülerin dünyayı fethetmek için attığı ilk adımdı.

AVATAR: THE LAST AIRBENDER, savaşın harap ettiği bir dünyaya uyanan Aang adlı genç bir Hava Göçebesi’ni konu alıyor. Aang, yeni arkadaşları Sokka ve Katara ile birlikte bir sonraki AVATAR olarak hak ettiği yeri almak için aksiyon dolu bir maceraya atılıyor.

Ödüllü Nickelodeon animasyon dizisinin yepyeni bir hayal gücüyle hayata geçirilen canlı aksiyon uyarlaması 2024’te Netflix’te.”

Avatar: The Last Airbender Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

İlk fragmanın sonunda gösterilen tarihle birlikte Avatar: The Last Airbender dizisinin 22 Şubat 2024’te Netflix’te yayınlanacağı kesinleşti.

Avatar: The Last Airbender dizi uyarlaması hakkında siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Hava Göçebesi mi?.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Netflix Live Actionlarda fark yarattı gerek One Piece gerekse Avatar ile baya bir mesafeyi açtı adamlar.

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Ateş dediğin böyle bükülür usta. Gelsin şubat ayı izleyelim güzel güzel.

  4. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Geliyor iki gözümün çiçeği. Fragman çok güzel gözüküyor :heart::heart::heart:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Inside Out 2 Fragmanı: Ters Yüz Geri Dönüyor

“Inside Out 2” Filminden İlk Fragman: Ödüllü Pixar Animasyonu Macerasına Devam Ediyor

Prison Break Hakkında Az Bilinen 20 Gerçek

Prison Break Hakkında Az Bilinen 20 Gerçek