in ,

“Spider-Man” Çizgi Romanlarının Klasik Kötüsü Beetle, Yeni Tasarımı ile Dönüyor

Spider-Man çizgi romanlarının köklü kötü karakterlerinden Beetle yeni kostümü ve tasarımı ile yeniden okurlarla buluşuyor.

Beetle - Spider-Man Kötüsü
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Man çizgi romanlarında ilk defa 1964 yılında yer alan Beetle, The Amazing Spider-Man’in 42. sayısında yeni ve daha karanlık bir tasarımla okurların karşısına çıkıyor.

Örümcek Adam maceralarında bugüne dek Venom, Doctor Octopus, Lizard, Kraven the Hunter gibi sayısız kötü karaklarla mücadele etti. Şimdi ise bu karakterlerden en köklülerinden birisi olan Beetle geri dönüyor.

The Amazing Spider-Man’in 42. sayısı ile Tombstone’un kızı Janice Lincoln’ün dönüşüne hazırlanıyor.. Zeb Wells’in yazarlığını yaptığı ve John Romita Jr.’ın ise çizerlik koltuğunda yer aldığı çizgi roman serisi daha öncesinde de Mary Jane ve Norman Osborn gibi karakterleri de yeniden ele almıştı.

- Reklam -

Beetle - Spider-Man

Ödüllü çizgi roman çizeri Romita Jr. imzalı kapak tasarımında babasının bilinçsiz bedenini taşıyan Beetle ve ona doğru sallanan Spider-Man serinin yeni sayısı için beklentileri yükseltiyor.

Spider-Man Kötüsü Beetle’ın Dönüşü Yeni Bir Dönüm Noktası Olabilir

Karakterin geri dönüşü ise Gang War hikâye serisinin yeni adımını işaret ediyor. Zeb Wells, Cods Ziglar ve Joey Vazguez’in başlattığı The Amazing Spider-Man: Gang War First Strike çizgi romanı ile başlayan hikâye arkı Beetle’ın babası Tombstone’u merkezine almış ve Marvel evreninde yeni bir dönüm noktasını oluşturmuştu.

İlk defa 1964 yılında The Birth of the Beetle! çizgi romanında Stan Lee ve Carl Burgos’un elinde hayat bulan Marvel Comics karakteri yıllar içerisinde dönüşüm geçirmişti. Mekanik bir kıyafet giyen Abner Jenkins, Örümcek Adam’ın karşısına çıkmış ancak çoğu hikâyesinde süper kahraman tarafından kolaylıkla alt edilmişti. Jenkins sonrasında kıyafeti devralan Leila Davis ise Deadly Foes of Spider-Man serisinin ilk sayısında okurların karşısına geçmişti.

- Reklam -

Beetle - Spider-Man Kötü Karakteri

Evrenin üçüncü Beetle’ı Janice Lincoln ise Captain America’nın 607. sayısında tanıtılmıştı. Ed Braubaker’ın yazdığı ve Mitch Breitweiser’ın çizerliğini yaptığı seri Tombstone’un ardından yeraltının yeni kötüsü olarak Janice Lincoln’ü göstermişti. Son yıllarda çizgi romanlarda yansıttığı karakteri Spider-Man’in karşısına çıkabilecek kadar güçlü olduğunu kanıtlamıştı. Romita Jr.’ın yeni tasarımı ile birlikte karakterin son görünüşü şimdiden çok konuşulacak gibi görünüyor.

The Amazing Spider-Man #42, 17 Ocak 2024 tarihinde yayımlanacak.

Siz Beetle’ın yeni tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazla çizgi roman haberi için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Macunaima - Mario de Andrade | Haftanın Kitabı #299

Macunaima – Mario de Andrade | Haftanın Kitabı #299

Saw 11 - Yeni Testerae Filmi

“Testere” Geri Dönüyor: “Saw 11” Filmi Duyuruldu