in ,

“Better Call Saul”dan Rekor: 53 Emmy Adaylığından Eli Boş Döndü

Better Call Saul, dün gerçekleşen 75. Emmy Ödülleri’nden de eli boş dönerek tatsız bir rekora imza attı.

Better Call Saul Emmy Ödülleri Rekoru
- Reklam -
- Reklam -

Better Call Saul, bugüne kadar aday olduğu 53 Emmy ödülünden hiçbirini kazanamayarak tarihe geçti.

Dün gece sahiplerini bulan 2024 Emmy Ödülleri; Succession, The Bear ve BEEF dizilerinin hakimiyetiyle sonuçlandı.

IMDb’de 9,5/10 puan ortalamasına sahip olan ve sıklıkla “Tüm Zamanların En İyi Dizileri” listelerinde ilk sıralarda anılan Breaking Bad, toplamda 16 Emmy ödülü kazanmıştı. Vince Gilligan imzalı suç dramasıyla aynı evrende geçen Better Call Saul da 9.0/10 puan ortalaması ve sadık izleyici kitlesiyle adından çokça söz ettirmişti.

- Reklam -

Bugüne dek toplamda 53 Emmy adaylığı alan Better Call Saul, dün gece Los Angeles’taki Peacock Theater’da final bölümleri ile bir kez daha yarıştı. 75. Emmy Ödülleri’nde En İyi Drama Dizisi, En İyi Erkek Oyuncu (Drama), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Drama) ve En İyi Senaryo (Drama) dallarında toplam 5 adaylık toplayan dizi, tüm kategorilerden boynu bükük ayrılarak tarihe geçti.

Better Call Saul 53 Adaylığa Karşın Hiç Emmy Ödülü Alamadı

Vince Gilligan ve Peter Gould’un yaratıcılığını üstlendiği Better Call Saul’un başrolünde Bob Odenkirk yer alıyor. 2022’de ekranlara veda eden dizide Odenkirk’e Rhea Sheehorn ve Jonathan Banks eşlik ediyor.

Variety’nin “tüm zamanların en çok hakkı yenen dizisi” olarak tanımladığı Better Call Saul, şu anda en çok Emmy kaybeden yapım rekorunu elinde tutuyor.

Better Call Saul Emmy Ödülleri Rekor

Yapım, bu yıl aday gösterildiği kategorilerin biri hariç hepsinde Succession’a kaybetti. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde ise Rhea Seehorn ödülü The White Lotus’tan Jennifer Coolidge’a kaptırdı.

Rhea Seehorn’dan Emmy Açıklaması

The Hollywood Reporter’a konuşan Rhea Seehorn, Emmy’den elleri boş dönmeleri hakkında şunları kaydetti:

- Reklam -

“Sanırım bu noktada hepimiz yarattığımız işle gerçekten gurur duyuyoruz. Ortak yaratıcı, final yazarı ve yönetmeni Peter Gould son sezon ve finalde başarılıydı. Bunu yapmak gerçekten zor bir şey.

“Sahneye çıkıp, ‘Buradaki son yolculuğumuzu takdir ettiğiniz için teşekkürler,’ demeyi istemezdim, desem yalan söylemiş olurum. Ama ne olursa olsun dizimiz hakkında böyle hissedeceğimize dair bir his var içimde.”

Rhea Seehorn - Better Call Saul - Emmy Açıklaması

Öte yandan Breaking Bad spin-off’u Emmy Ödülleri’nden eli boş dönse de Eleştirmenlerin Seçimi ve Altın Küre gibi diğer prestijli organizasyonlarda ödüller almayı başarmıştı.

Breaking Bad spin-off’unun Emmy Ödülleri’nde 53’te 0 çekmesi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Time

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Bana üç beş dakka müsaade edin çocuklar. Üç beş dakka, bunalıma girdim çünkü…

    İsterse hiç ödül almasın, gece gündüz bu şaheseri öveceğiz. Bu evrenin hastasıyız. Ödüllen bu sevgiyi satın alamazsınız.

  2. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Dizilerde ödüller gösterge olmaktan çıktı diye düşünüyorum son yıllarda. Çünkü oy kullananlar izlemiyorlar :slightly_smiling_face: . Pek çok aday dizi, geçmiş sezonlari, uzun bölümleri vs derken olay dizilerin yarışı değil de popülarite yarışı oluyor. Popüler olan biliniyor, sağdan soldan duyuldukça izlenirliği artıyor. İzlendikçe de oy kullanıcılar bildiğine bas geç yapıyorlar :smile: .

    Better Call Saul’un en büyük handikapı bu oldu maalesef, bir spin-off olarak yolculuğuna başladığı için bu abiler tarafından hiçbir zaman ciddiye alınıp izlenmedi. 3. sezonuna doğru aslında mükemmel bir kalitede sürdüğü anlaşıldı ama bu oy kullanıcı üye abiler dönüp en baştan izlemediler :joy: .

    Kitap ödüllerinde de aynı sıkıntının olduğunu düşünüyorum, bu içerik bolluğu dünyada tüm adayları okuyan olmuyor ve popülere bas geç yapıyorlar :upside_down_face: .

    Film ödüllerinde durum biraz daha iyi, çünkü 2-3 saati ayırıp izlemece hala makul oluyor + çoğu birlik/festival/akademi vs izlendiğini takip etme açısından bazı sistemler koymaya çalışıyorlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Samanyolu Galaksisi Dışından Gelen Gizemli Bir Sinyal Tespit Edildi

NASA Galaksimizin Ötesinde Beklenmedik Gizemli Bir Kozmik Sinyal Yakaladı

Emmy Ödüllü Matthew Macfadyen - Succession Spin-off Dizisi

Emmy Ödüllü Aktör Matthew Macfadyen, Olası “Succession” Spin-off’u Hakkında Konuştu