in ,

Michelle Yeoh’lu “Blade Runner 2099” Dizisinde Çekimler Başlıyor

“Blade Runner 2099” dizisi Haziran 2024’te çekimlere başlıyor. Ridley Scott’ın yapımcı koltuğunda yer alacağı macera Prime Video’da yayınlanacak.

Blade Runner 2099 Çekimleri - Michelle Yeoh
- Reklam -
- Reklam -

Blade Runner 2099 dizisinde prodüksiyon süreci Haziran 2024 tarihinde Prag ve İspanya’da başlayacak. Philip K. Dick’in ünlü bilimkurgu romanından ilham alan Bıçak Sırtı evreni genişlemeye devam ediyor.

Bilimkurgu edebiyatının usta kalemi Philip K. Dick’in 1968 yılında yayımlanan Do Androids Dream of Electric Sheep? kitabı, 1982’de Ridley Scott tarafından beyaz perdeye taşınmıştı. Aradan geçen uzun yılların ardından Denis Villeneuve 2017’de Blade Runner 2049 ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı. 2021’de ise Black Lotus isimli bir anime ile daha fazlasının yolda olduğu işaret edilmişti.

Şimdi ise 2049’ın devamı niteliğindeki Prime Video dizisi Blade Runner 2099’da çekim aşamasına gelindi.

- Reklam -

Blade Runner 2099 Dizisi - Ridley Scott

Blade Runner 2099 Çekimleri Yıl Sonuna Dek Devam Edecek

Blade Runner 2099’ın çekim takvimi Haziran 2024’te başlayacak ve Aralık 2024’e kadar prodüksiyon süreci devam edecek. Çekim mekânları arasında Çekya’nın başkenti Prag ve İspanya olduğu da gelen bilgiler arasında.

Oscar ödüllü Michelle Yeoh’nun başrolünde yer alacağı dizi, ilk olarak 2022’de duyurulmuştu. Yeoh, Everything Everywhere All at Once, Star Trek: Discovery ve Crouching Tiger ve Hidden Dragon gibi yapımlardaki rolleriyle tanınıyor.

Ridley Scott’ın yapımcı olarak geri döneceği projede Shining Girls ve Strange Angel ile Halo yapımlarındaki çalışmalarıyla bilinen Silka Luisa ise showrunner olacak.

Blade Runner 2099 Çekimler - Michelle Yeoh

Dizinin henüz tüm yönetmenleri belli olmasa da Shogun’un ilk iki bölümünü çeken Jonathan van Tulleken’in dizinin ilk bölümlerini yöneteceği de doğrulanmış durumda. İlk etapta Game of Thrones’un yönetmeni Jeremy Podeswa ile anlaşılmış ancak takvim uyuşmazlıkları nedeniyle daha sonra farklı bir isim tercih edilmişti.

- Reklam -

Blade Runner 2049 ve Netflix animesi Blue Eye Samurai’nin yazarlarından Michael Green de projede yönetici yapımcı olarak görev alacak.

Blade Runner 2099’ın hikâyesi gizemini korusa da serinin ikinci filminden 50 yıl sonra geçeceği ve daha önceki yapımlardaki felsefi ve etik sorunları derinlemesine ele almayı hedeflediği biliniyor.

Michelle Yeoh Blade Runner 2099 Dizisinde Başrol Olacak

Los Angeles’ta geçecek dizi, Cora adlı bir kaçağı merkezine alacak. Kardeşine huzurlu bir hayat sağlamayı hedefleyen Cora, Olwen (Michelle Yeoh) isimli bir Blade Runner ile işbirliği yapacak ve bu karar tüm şehrin kaderini etkileyebilecek bir komplonun ortaya çıkmasına neden olacak.

Blade Runner 2099 için henüz bir yayın tarihi belirlenmedi.

Blade Runner 2099 dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin Uyarlamalar Üzerine

George R.R. Martin’den Kaynak Materyale Sadık Kalmayan Senaristlere Eleştiri: “Asla Daha İyisini Yapamazlar”

Hayao Miyazaki Yeni Filmi Aksiyon ve Macera

Hayao Miyazaki’nin Yeni Filmi ‘Eski Günleri Anımsatan Nostaljik Bir Aksiyon ve Macera Yapımı’ Olacak