in ,

Resmileşti: BluTV Artık Warner Bros. Discovery’nin Çatısı Altında Devam Edecek

BluTV resmi olarak Warner Bros. Discovery’nin oldu. WBD, Rekabet Kurumu’nun onaylamasının ardından satışın gerçekleştiğini duyurdu.

BluTV Resmen Warner Bros. Discovery'nin Oldu
- Reklam -
- Reklam -

BluTV, Warner Bros. Discovery’nin çatısı altına girdi. Rekabet Kurumu’nun satışı onaylaması ile birlikte Türkiye’nin en büyük yerli dijital platformu, Doğan Grubu bünyesinden ayrılarak yeni bir yolculuğa çıktı.

Discovery Inc.’in BluTV’ye yaptığı yatırımın ardından başlayan 3 yıllık iş ortaklığı sonucunda, Warner Bros. Discovery bugün Türkiye’nin ilk yerli dijital yayın platformunu resmen satın aldı. Bu süreçte BluTV, 2016’dan beri izleyicilere 10 binden fazla yerel ve uluslararası dizi ve film sunarak önemli bir büyüme ivmesi yakalamıştı.

2021’deki ortaklıktan beri ise BluTV aboneleri, TLC, Discovery Channel, DMAX ve ID gibi Warner Bros. Discovery’nin ikonik markalarının yapımlarını discovery+ sekmesi üzerinden izleyebiliyordu. İzleyiciler bu yılın şubat ayından itibaren ise The Last of Us, Game of Thrones, Sex and the City gibi HBO yapımlarına ve Cartoon Network çizgi filmlerine de platformdan erişim sağlayabiliyordu.

- Reklam -

Henüz Warner Bros. ile birleşme yaşanmadan önce Discovery Inc., Ocak 2021’de kanalın yüzde 35’lik hissesini satın alarak bir ortaklık başlatmıştı. Kanalın WBD tarafından satın alınacağı haberleri aslında bu ayın başında belli olmuş ancak resmi süreç henüz tamamlanmamıştı.

BluTV, Warner Bros. Discovery’ye Satıldı

Warner Bros. Discovery CEE, MENA ve Türkiye Genel Müdürü Jamie Cook, Türkiye’de izleyicilere özel ve zengin bir izleme deneyimi sunacaklarını ve yerel hikâyeleri uluslararası izleyiciyle buluşturacaklarını vurguladı. BluTV’nin CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz ise artık Warner Bros. Discovery’nin bir parçası olarak Türkiye’nin en güçlü dijital platform kütüphanesini oluşturacaklarını ve dünyaca ünlü içerikleri Türk izleyicilerine sunacaklarını belirtti.

Satın alımın resmileşmesi sonrası BluTV’nin resmi Twitter (X) hesabı üzerinden bir video ile birlikte “Yeni bir yolculuğa çıkmak için güzel bir gün.” mesajı paylaşıldı.

BluTV’nin Eski Sahibi Aydın Doğan Yalçındağ’dan Kanal Çalışanlarına Veda Mesajı

Aydın Doğan’ın en büyük torunu olan kanalın eski sahibi Aydın Doğan Yalçındağ da tüm çalışanlara bir veda mesajı göndererek (ve daha sonra Twitter  / X hesabı üzerinden de paylaşarak) şunları yazdı:

BluTV Resmen Warner Bros. Discovery’nin Oldu

- Reklam -

“Sevgili Blutv Ekibi,

Sizlerle bu önemli haberi paylaşmak istiyorum. Bugün itibariyle iş ortağımız Warner Brothers Discovery, BluTV’nin %100 hissesini devralıyor.

Diyecek çok şey var ama öncelikle şunu belirtmeliyim: Büyük bir başarı elde ettik! Warner Bros Discovery, dünyanın en büyük ve köklü medya şirketlerinden. Blutv’yi onlara emanet etmek, bayrağı devretmek gurur verici.

Geçtiğimiz 8 yılda, Blutv’yi 1.5 milyon üyesi olan, ürettiği onlarca dizi ve film ile Türkiye’nin en büyük medya platformlarından biri haline getirdik. Bilinmesi gerekir ki Blutv’nin bu başarısının arkasında yılmadan çalışan, inancını ve enerjisini hiçbir zaman kaybetmeyen inanılmaz dirayetli bir ekip vardı. Bu ekip ile beraber çalışmak benim için geçtiğimiz 8 yılın en büyük kazancıydı! Başından beri bizlerle beraber çalışmış ve süreç içinde ekibimize dahil olan tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.

Elbette BluTV ile yolları ayırmak hüzünlü. Bana kalsa daha yolun başındayız 🙂 Ama WBD ile beraber Blutv’nin daha iyi yerlere geleceğinden şüphem yok.

Sevgiler,
Doğan”

Bundan sonra Warner Bros. Discovery çatısı altında yoluna devam edecek BluTV’de ne gibi değişikliklerin yaşayacağını ise zaman gösterecek. İzleyiciler ise WBD’nin dijital platformu Max’in (eski HBO Max) Türkiye’deki rotası hakkında şimdiden teoriler üretmeye başladı bile.

Satışın resmileşmesi ile birlikte sizler BluTV’de hangi yapımları görmeyi bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

En Sıra Dışı 10 Gezegen / İlginç Gezegenler

Sıra Dışı Yanlarıyla İnsana Evrenin Tuhaflıklarını Gösteren 10 Gezegen

Cars 4 Filmi Geliyor: Arabalar 4 için Hazırlıklar Başladı

‘Arabalar’ın Yolculuğu Devam Ediyor: “Cars 4” Filmi Hazırlıkları Başladı