in ,

“Rocky” Serisindeki Paulie Rolüyle Akıllara Kazınan Burt Young 83 Yaşında Hayatını Kaybetti

Burt Young hayata veda etti. Rocky Balboa filmlerindeki Paulie Pennino rolüyle hafızalarda yer edinen Oscar adayı aktör 83 yaşında aramızdan ayrıldı.

Burt Young - Rocky Paulie - Ölüm Haberi
- Reklam -
- Reklam -

Burt Young yaşamını yitirdi. 83 yaşındaki aktör, oynadığı yüzlerce film ve TV yapımında çoğunlukla İtalyan asıllı Amerikan karakterlere hayat vermişti.

Rocky film serisinde Rocky Balboa’nın en iyi arkadaşı Paulie Pennino rolüyle tanınan ve serinin 1976 tarihli ilk filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar’a aday da gösterilen usta oyuncu hayata veda etti.

Young’ın kızı Anne Morea Steingieser çarşamba günü The New York Times’a yaptığı açıklamada Young’ın 8 Ekim’de Los Angeles’ta hayatını yitirdiğini duyurdu. Aktörün ölüm nedeni hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.

- Reklam -

Burt Young

30 Nisan 1940 tarihinde New York’un Queens ilçesinde Gerald Tommaso DeLouise adıyla doğan oyuncu, 1950’lerde ABD Deniz Kuvvetleri’nde görev yaptı ve daha sonra Lee Strasberg’de bulunan Actors Studio’sunda eğitim gördü. Televizyon ve filmlerde çoğunlukla sert karakterleri ve İtalyan asıllı Amerikan rollerini canlandırdı.

Burt Young “Rocky” Filmiyle Oscar Adaylığı Almıştı

En çok 1976 yapımı Rocky filmindeki Paulie Pennino rolüyle hatırlanan Young, Sylvester Stallone’un başkarakteri Rocky Balboa’nın alkolik kasabı ve arkadaşı rolüyle adını duyurmuştu. Paulie, arkadaşı Rocky için çalıştığı et deposunu bir tür antrenman sahasına dönüştürmüştü.

Stallone Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sen inanılmaz bir adam ve sanatçıydın. Ben ve tüm dünya seni çok özleyeceğiz,” ifadelerine yer verdi.

Young, Paulie rolünü Rocky serisinin devam filmlerinin altısında da tekrarladı.

Burt Young - Rocky Paulie

- Reklam -

Aktörün bilinen diğer filmleri arasında Chinatown, The Pope of Greenwich Village ve Once Upon a Time in America yer alıyor. Ayrıca Burt Young televizyonda M*A*S*H, The Rockford Files, Baretta ve Law & Order gibi dizilerde defalarca konuk oyuncu olarak kendisine yer bulmuştu.

Young oyunculuk kariyerinin yanı sıra, eserleri dünyanın dört bir yanındaki galerilerde sergilenen bir ressam olarak da adından söz ettirdi.

Oyuncu son olarak 2021 yılında Carlo Fusco imzalı The Final Code yapımında dedektif rolünde yer almıştı. Young’ın kadrosuna dahil olduğu son yapımlar ise henüz çekimleri devam eden Way of the Warriors ve Asleep at the Wheel olmuştu.

Burt Young hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian


Daha fazlası için Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Skull Island: Rise of Kong - 2023 En Kötü Oyun

2023’ün En Kötü Oyunu Olabilir: “Skull Island: Rise of Kong” Sosyal Medyada Dalga Konusu Oldu

Napolyon Bonapart Kimdir Hayatı

Beethoven’ın Adına Senfoni Adamak İstediği General: Napolyon Bonapart Hakkında 15 Destansı Bilgi