in ,

Christopher Nolan’ın Bir Sonraki Filmi Korku Türünde Olabilir

Ünlü yönetmen Christopher Nolan korku filmi çekmek istediğini ve bunun için ‘olağanüstü bir fikir’ arayışında olduğunu dile getirdi.

Christopher Nolan Korku Filmi Çekmek İstiyor
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan korku filmi çekmek istiyor. Ünlü film yapımcısı, kendisini bu türe çeken ilgi çekici yönlere ışık tuttu ve “gerçekten olağanüstü bir fikir arayışında” olduğunu söyledi.

Yirmi yılı aşkın bir sinema kariyerine sahip olan Christopher Nolan, Inception, Dunkirk, Interstellar ve Tenet gibi çalışmalarıyla beğeni topladı. Son projesi olan ünlü biyografik film Oppenheimer, şu anda En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere toplam 13 dalda Oscar Ödülü için yarışıyor.

İngiliz Film Enstitüsü tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Nolan, korku türüne duyduğu hayranlığı dile getirdi. Bu türün hikâye anlatımına içgüdüsel bir tepki verilmesini sağlayan sinematik araçlara olan bağımlılığını vurguladı. Korku türünün stüdyoların kasvet ve soyutlamayı kolayca benimsediği birkaç türden biri olarak öne çıktığını ve film yapımcılarına ana akım Hollywood’da genellikle kısıtlanan belirli bir yaratıcı özgürlük sağladığını belirtti.

- Reklam -

Tartışma sırasında Nolan, son biyografik filmi Oppenheimer’ın korkuyu anımsatan unsurlar içerdiğini kabul etti. Atom bombalarının atılmasının ardından bir basın toplantısının yoğun imgelemler ve grotesk görüntülerden oluşan kabusvari bir gösteriye dönüştüğü sahneye işaret etti. Bu sahnenin psikolojik bir korku filmi için temel oluşturabileceğine inanan Nolan, mevcut çalışmasıyla korku türü arasındaki potansiyel geçişin altını çiziyor.

Christopher Nolan Korku Filmi Çekmek İstiyor

Christopher Nolan Korku Filmi Çekmek İstiyor: Ancak Henüz Uygun Bir Senaryosu Yok

Yönetmenin açıklamalarını aşağıdan okuyabilirsiniz:

“Oppenheimer’da kesinlikle korku unsurları var. Konunun da buna uygun olduğunu düşünüyorum. Korku filmlerinin çok ilginç olduğunu düşünüyorum çünkü çokça sinematik araçlara dayanıyorlar. Gerçekten de olaylara karşı içgüdüsel bir tepkiyle ilgili. Bu yüzden bir noktada bir korku filmi yapmak isterim. Ama bence gerçekten iyi bir korku filmi gerçekten olağanüstü bir fikir gerektiriyor. Ve bunlar da çok az bulunuyor. Yani henüz buna uygun bir hikâye bulamadım.

Ama sinemasal açıdan çok ilginç bir tür olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda stüdyoların bu filmlerin çoğunu yaptığı birkaç türden biri ve bunlar çok fazla kasvet, çok fazla soyutlama içeren filmler. Hollywood’un genellikle filmlere koymaya çok direnç gösterdiği birçok niteliğe sahipler, ancak bu izin verilen bir tür.”

- Reklam -

Inception ve Tenet gibi filmlerinde zamanı benzersiz bir şekilde keşfetmesiyle tanınan Christopher Nolan, psikolojik korku eğilimlerini yıkıcı bir zaman tasviriyle birleştirme olasılığını da imâ etti. Böyle bir birleşimin büyüleyici bir korku anlatısıyla sonuçlanabileceğini öne sürüyor. Interstellar’daki çarpık yaşlanma ile M. Night Shyamalan’ın Old filmi arasında paralellikler kuran Nolan, kendine özgü tarzını korku dünyasına kusursuz bir şekilde entegre etmeyi düşünüyor.

Christopher Nolan Oppenheimer Hollywood

Nolan’ın henüz uygun bir korku anlatısı bulamadığını kabul etmesi, gelecekteki çabalarının öngörülemezliğine işaret ediyor. Ancak her şeye rağmen Hollywood’daki etkili konumuyla tanınan yönetmen, vizyonuna uygun bir korku filmi ortaya çıkaracak yaratıcı özerkliğe sahip. Bu yılki Akademi Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanmaya da en yakın aday olarak gözüküyor. Yani uygun bir senaryo olduğunu düşündüğü anda muhtemelen bunu oldukça yüksek bütçelerle beyaz perdeye aktarabilir.


İlginizi Çekebilir: Christopher Nolan Pandemi Sonrası Film Endüstrisini Ayakta Tutan Marvel’a Teşekkür Etti


Christopher Nolan’ın bir korku filmi yönetmesini ister miydiniz? Sizce ortaya nasıl bir yapım çıkardı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eğitici Anime Önerileri: Eğlenirken Öğrenin

Eğlenirken Öğrenin: İşte İzlenmesi Gereken 10 Eğitici Anime Önerisi

Silk: Spider Society Senaryosu Değişiyor

Amazon “Silk: Spider Society” Dizisini Erkek İzleyici Kitlesine Göre Yeniden Düzenliyor