in ,

Christopher Nolan, Zack Snyder’ın Bilimkurgu ve Süper Kahraman Filmleri Üzerindeki Etkisini Övdü

Ünlü yönetmen Christopher Nolan, Zack Snyder’ın günümüz sineması, özellikle de süper kahraman ve bilimkurgu filmleri üzerindeki etkisi hakkında konuştu.

Christopher Nolan, Zack Snyder'ı Övdü
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü film yapımcısı Christopher Nolan, Zack Snyder’ı övdü ve özellikle süper kahraman ve bilimkurgu filmleri üzerindeki etkisinin önemini vurguladı.

Zack Snyder, şu sıralar Netflix’te yayında olan uzay destanı Rebel Moon: Part One – A Child of Fire ile adından söz ettiriyor. Film genel anlamda eleştirmenlerden olumsuz yorumlar alsa da, izlenme sayıları ile dijital yayın platformun en çok izlenenleri arasında yer alıyor. Şimdi de Snyder, The Atlantic tarafından yayınlanan bir profil yazısında Christopher Nolan’dan övgü aldı. Snyder’ın Man of Steel (2013) filminde yapımcı olarak yer alan Nolan, yönetmenin tür üzerindeki kalıcı etkisine duyduğu hayranlığı dile getirdi.

“Günümüzün süper kahraman bilimkurgu filmlerinde Zack’in izinden kaçış yok. Filmleri sinemanın potansiyeline derin bir takdir uyandırıyor. Sınırları zorlayarak yüksek ama duygusal olarak yankı uyandıran bir deneyim yaratıyor.”

- Reklam -

Christopher Nolan, Zack Snyder'ı Övdü

İkili arasında Man of Steel ile başlayan bağ, Nolan’ın sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla kalıcı bir dostluğa dönüşmüş durumda. Süper kahraman türünde Kara Şövalye üçlemesiyle tanınan Christopher Nolan, Snyder’ın yenilikçi vizyonunu ve hikâye anlatma becerisini takdir ediyor.

Christopher Nolan, Zack Snyder’n “Watchmen” Uyarlamasını Ezber Bozan Olarak Nitlendiriyor

Ünlü yönetmen Snyder’ın çalışmalarını överken, 2009 tarihli uyarlaması Watchmen’i de ezber bozucu olarak nitelendirdi. Nolan, “Her zaman ‘Watchmen’in zamanının ötesinde olduğuna inandım,” dedi. Filmin süper kahraman konseptini benzersiz bir şekilde altüst ettiğinin altını çizdi ve Avengers serisinin kültürel etkisinden sonra gösterime girmesi halinde nasıl karşılanacağı konusundaki merakını dile getirdi.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire Zack Snyder

- Reklam -

Ancak Snyder’ın son filmi Rebel Moon ilk gösteriminde karışık eleştirilerle karşılaştı. Eleştirmenlerin çoğu yapımı “bir tür Star Wars taklidi” olarak eleştirdi. Film, zalim Imperium’la mücadele etmek için galaksiler arasında savaşçılar toplayan eski asker Sofia Boutella’nın etrafında dönüyor. Yine de eleştirmenlerden aldığı tepkilere rağmen Netflix’teki ilk üç gününde 23,9 milyon izlenme sayısına ulaşarak önemli bir izleyici kitlesi elde etti.

Devam filmi Rebel Moon – Part Two: The Scargiver ise 19 Nisan 2024 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Nolan’ın Snyder için yazdıkları hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce haklı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Bana kalırsa da Watchmen kendisinin en zirve işiydi; ama bence daha büyük bütçeli işlere giriştikçe hem o yaratıcılığı elinden kaçırarak, daha fazla insanın işe dahil olmasıyla birlikte (özellikle para kazanmak isteyen yöneticilerin) daha kötü filmler yapmaya başladı hem de sanki yeteneğini de yavaş yavaş kaybetti gibi. Daha önce de dediğim gibi, kendisiyle perşembe pazarında karşılaşsaydım; otur be abi, ne oldu sana, gel anlat biraz derdim. :smiley:

  2. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    İyi bir insan ve belki görüntü yönetmeni
    Ama kötü bir yönetmen
    Seneryo bağlaması sıfır
    Oda bunun farkında sadece görüntü ve efektlere abaniyor.
    Nolan dcu yu reddedince
    Nolan çizgisinde yapicaksin diyerek bunu seçtiler.
    Buda abi ben kendime göre yaparım diyemedi sırf para için üstlendi.
    Üstteki arkadaşın dediği gibi o az miktar yaratıcılıkta artan parayla beraber kayboldu.
    Stüdyoyu biraz daha nasıl yontarim dan öteye geçemedi.
    Bunun filmlerinde herşey birsekilde oluyor.
    Şans faktorune dayalı herşey konu ilerlesin diye.

  3. Avatar for valarrr valarrr dedi ki:

    Rebel Moon’u izlememiş sanırım Nolan. Berbattı.

  4. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Onca para toplama bir senaryoya nasıl yatırılır aklım almadı. Günümüzün dev şirketlerinin ahmaklığını anlamak mümkün değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ay yok olursa ne olur?

Ay Yok Olsaydı Yaşanabilecek 7 Muhtemel Olay

İşte 2024'ün En Çok Beklenen Animeleri

2024 Yılının En Çok Beklenen Kış Sezonu Animeleri Ortaya Çıktı