in ,

Cillian Murphy “Peaky Blinders” Filmine Yeşil Işık Yaktı: “Geri Dönmeye Hazırım”

Cillian Murphy, Peaky Blinders’daki rolüne geri dönebilir. Dizinin yaratıcısı Steven Knight’ın istemesi halinde karakteri Thomas Shelby’yi bir kez daha canlandırabilir.

Cillian Murphy "Peaky Blinders" Filminde Yer Alabilir
- Reklam -
- Reklam -

Cillian Murphy, Peaky Blinders’daki karakteri Thomas Shelby’e geri dönmeye istekli olduğunu dile getirdi. Bafta ve Oscar adaylıklarıyla dikkat çeken oyuncu, sadece bir telefon bekliyor.

Christopher Nolan’ın son filminde canlandırdığı Robert Oppenheimer karakteriyle kısa süre önce Bafta ve Oscar adaylıkları kazanan ünlü aktör Cillian Murphy, Peaky Blinders’daki ikonik Thomas Shelby rolünü yeniden canlandırmak istediğini ifade etti. Ünlü oyuncu prestijli ödüller için güçlü bir yarışmacı olmasına rağmen Birminghamlı gangster karakterine hem küçük hem de büyük ekranlarda geri dönmeye açık gözüküyor.

BBC Radio 4’ün Desert Island Discs programında Lauren Laverne’a konuşan Murphy, başarının hayatı üzerindeki etkisini irdeledi. Oppenheimer’ı canlandırmanın nasıl bir şey olduğunu söylerken ayrıca senaryonun, karakter hakkında özümsenen bilgilerin ve kendi yorumunun sentezinin altını çizdi. Murphy senaryo, araştırma ve kişisel girdiler arasındaki bu işbirliğinin Christopher Nolan’ın vizyonu ile atom bombasının mucidini canlandırmasının eşsiz bir karışımını ortaya çıkardığını vurguladı.

- Reklam -

Cillian Murphy "Peaky Blinders" Filminde Yer Alabilir

Özellikle ödül sezonunda kırmızı halıda halkın karşısına çıkma konusundaki duygularına değinen Murphy, geçmişte yaşadığı zorlukları kabul etmekle birlikte bu tür anların tadını çıkarmayı tercih ediyor. Heyecanına rağmen tüm deneyimlerini kucaklamanın ve akışına bırakmanın önemini vurguladı.

Cillian Murphy, Doğru Senaryo ve Fırsat Ortaya Çıkarsa “Peaky Blinders”a Dönüşe Hazır

Mesleğiyle ilgili de konuşan Murphy, sahneye kıyasla film setinde daha fazla gerginlik yaşadığını açıkladı. Hataların geri döndürülemez olduğu filmlerde kontrol eksikliğini kabul ederek, sette repliklerini söylemeden önce yaşadığı korkutucu sessizliği de paylaştı.

Laverne’le yapılan sohbette Murphy’nin daha önceki müzik kariyeri özlemlerine de değinildi; bu özlemler grubu için cazip bir beş albümlük anlaşmayla neredeyse gerçekleşiyordu. Ancak ailesinin itirazları Murphy’yi oyunculuğa yönlendirdi ve Enda Walsh’un Disco Pigs adlı oyununda ve Ken Loach’un ödüllü filmi The Wind That Shakes the Barley’de önemli roller üstlenmesini sağladı.

Cillian Murphy, "Peaky Blinders" Filmine Yeşil Işık Yaktı: "Geri Dönmeye Hazırım"

- Reklam -

Peaky Blinders’daki Thomas Shelby rolüyle tanınan bir isim haline gelmesine rağmen Murphy bunun fiziksel olarak bariz bir oyuncu seçimi olmadığını açıkladı. Bir aktör olarak rol için dönüşmesi gerektiğine inanan Murphy, dizinin yaratıcısı Stephen Knight’a ilk görüşmeden sonra çok yönlülüğünü hatırlattığını hatırlıyor. 47 yaşındaki aktör, doğru senaryo ve fırsat ortaya çıkarsa rolü yeniden canlandırmaya açık.

“Eğer anlatılacak daha fazla hikâye varsa ve Stephen Knight yapabileceğini bildiğim gibi bir senaryo sunarsa, o zaman orada olacağım. Yani, 50 yaşındaki Tommy Shelby’yi izlemek istiyorsak, ben orada olacağım. Hadi yapalım.”

Steven Knight bu yılın başlarında filmle ilgili bir güncelleme paylaşmış ve çekimlerin 2024 ortasına başlayacağını söylemişti.

Cillian Murphy’nin Peaky Blinders karakteri Thomas Shelby’ye bir kez daha hayat vermesini ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Saturn Uydusu Olum Yildizi Mimas Okyanus Kesfi

Satürn’ün Uydusu “Ölüm Yıldızı”nın Yüzeyinin Altında Saklı Bir Okyanus Keşfedildi

Madame Web Yorumları - İnceleme

“Madame Web” Filminden İlk Yorumlar Geldi: “Gülünç Derecede Kötü”