in ,

“3 Cisim Problemi” Çin’de Uzun Metraj Filme Uyarlanıyor

3 Cisim Problemi film uyarlaması için hazırlıklar başladı. Çinli yönetmen Zhang Yimou projenin başına getirilen isim oldu.

3 Cisim Problemi Film - Çin Versiyonu
- Reklam -
- Reklam -

3 Cisim Problemi film uyarlaması geliyor. Hugo ödüllü bilimkurgu yazarı Cixin Liu’nun dünyaca ünlü kitap serisi yeni bir adaptasyona kavuşuyor. Daha önce Çin’de ve Netflix’te dizi formatında ele alınan yapıt bu defa yine anavatanında uzun metraja uyarlanıyor.

Cixin Liu’nun İngilizcede Remembrance of Earth’s Past adıyla basılan ve toplamda üç romandan oluşan (Üç Cisim Problemi, Karanlık Orman ve Ölümün Sonu) serisi, özellikle Netflix uyarlaması nedeniyle batı dünyasında geniş yankı uyandırmıştı.

Dizi adaptasyonunun hakları ABD’de ilk defa Amazon tarafından alınmış ve yapım için 1 milyar dolarlık bir bütçe belirlenmişti. Ardından Netflix’e geçen proje, Game of Thrones’un yapımcıları David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi ve The Terror’dan Alexander Woo’nun imzasıyla ekranlara çıkmıştı.

- Reklam -

3 Cisim Problemi Film

Bu sırada Doğu’da ise Çinli yayın platformu Tencent Video, 3 Cisim Problemi’ni diziye uyarlayan bir diğer mecra olmuştu. Her iki yapım da birbiriyle sıkça karşılaştırılmış; Cixin Liu’nun kitabını ele alış yönleri açısından çeşitli eleştirilere tabi tutulmuşlardı.

“3 Cisim Problemi” Filmi İddialı Bir Ekiple Geliyor

Şimdi ise 3 Cisim Problemi Çin’in ünlü yönetmenlerinden Zhang Yimou tarafından sinema filmine uyarlanmaya hazırlanıyor.

Proje, Çin’in en büyük üç stüdyosundan biri olan Enlight Media’nın kurucusu ve CEO’su Wang Changtian tarafından Şanghay Uluslararası Film Festivali sırasında düzenlenen bir forumda duyuruldu.

Zhang Yimou - 3 Cisim Problemi Film

Wang, Zhang’ın filmin hazırlık aşamalarında olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Umarız yönetmen Zhang Yimou, 3 Cisim Problemi romanının özünü kavrayabilir ve bazı yenilikler yapabilir, uluslararası piyasada da başarı elde edebilir.”

Zhang, uzun zamandır Enlight Media için yaratıcı danışman olarak çalışıyor ve stüdyo için çektiği filmlerle tanınıyor.

- Reklam -

Sanat filmlerinden komedilere ve dövüş sanatlarına kadar geniş bir yelpazede çalışan Zhang, Çin’in en üretken ve başarılı görülen yönetmenlerinden biri olarak anılıyor. Yönetmenin gişede 1 milyar dolar barajını aşan yapımları bulunuyor. İngilizce isimleriyle Hero, House of Flying Daggers ve Full River Red yönetmenin öne çıkan yapımlarından bazıları arasında yer alıyor.

Zhang ayrıca 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nın açılış ve kapanış törenlerinin koreografilerini de tasarlayarak adından söz ettirmişti.

3 Cisim Problemi Film - Çin Versiyon

Liu’nun ünlü eseri 2016 yılında da filme uyarlanmış ancak ortaya çıkan yapım hiçbir zaman izleyicilerin beğenisine sunulmamıştı.

Öte yandan Netflix’in dizi uyarlamasında şu sıralar 2. sezon çalışmaları devam ediyor. Dizinin ise 3. sezon ile final yapacağı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Cixin Liu ile Özel Röportaj – Kayıp Rıhtım

Siz Çin yapımı bir 3 Cisim Problemi filmi fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Futurama 12. Sezon - Fragman - Hulu

Emmy Ödüllü “Futurama” Geri Dönüyor: 12. Sezondan İlk Fragman Yayınlandı

David Fincher - Squid Game Amerika Versiyonu

David Fincher, “Squid Game” Dizisini Amerika Versiyonuna Uyarlayacak