in ,

Game of Thrones Yazarlarına 200 Milyon Dolarlık Netflix Ambargosu

Game of Thrones dizisinin yaratıcı yazarlarından David Benioff ve D.B. Weiss 200 milyon dolarlık dev bir anlaşmaya imza attı. İkili artık sadece Netflix için çalışacak!

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisinin yazarları gündeme gelmeye devam ediyor. George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan 8 sezonluk dizi bu sene itibarıyla noktalanmıştı. Özellikle final bölümleriyle hayli eleştirilen yapımın odak noktasındaysa dizinin başyazarları David Benioff ve D.B. Weiss vardı. Şimdiyse bu ikiliyi Netflix ile bir anlaşmanın ortasında görüyoruz. Üstelik 200 milyon dolarlık bir anlaşma!

Benioff ve Weiss yüz yılın en popüler televizyon şovunun altına imzalarını attılar ve sonucu her ne olursa olsun, şu an 9 rakamlı bir anlaşmaya sahipler. Sözleşmenin diğer tarafındaysa çevrimiçi yayının şu anlık en büyük ismi olan Netflix var.

HBO ile yıllar sonra yollarını ayıran ikili bu anlaşmadan önce pek çok devasa stüdyo ile görüştü, uzun süren kur yapma döneminden sonra ise kararları Netflix oldu. Buna göre kanala film ve dizi geliştirecek, yazacak ve yönetecekler.

- Reklam -

‘Benioff ve Weiss Sadece Netflix İçin Üretecek’

200 milyon dolarlık dev anlaşma sonrası ikilinin adını sadece Netflix projelerinde göreceğiz. Elbette Old Republic döneminde geçmesi beklenen Star Wars filmleri hariç. Anlayacağınız onlar artık Netflix’e özel içerik üreticileri olacak. Anlaşmanın süresine dair şimdilik bir bilgi açıklanmış değil.

benioff ve weiss

Amazon ve Disney’in de katıldığı yarışı kazanmayı başaran Netflix için sevgili yazarlarımızdan nasıl projeler üretecek göreceğiz, kokusu yakında çıkmaya başlar.

- Reklam -

Yeni Star Wars üçlemesinin açıklanan tarihleri Aralık 2022, Aralık 2024 ve Aralık 2026 olarak duyurulmuştu.

Acaba Beniof ve Weiss bu büyük filmlerin arasına Netflix için ne gibi çalışmalar sıkıştırabilecek? Nasıl final yapmış olursa olsun, Game of Thrones efsanesinin üzerine çıkmaları mümkün olacak mı?

Game of Thrones final bölümüyle Emmy Ödülleri’nde senaryo dalında aday olmayı başaran ikilinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Yeni kanal onlara iyi gelecek mi dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Game of Thrones Finalinde Çok Konuşulan Drogon Sahnesinde İşler Pek de ‘Öyle’ Değilmiş

* Star Wars Filmlerinde Olması Düşünülen Fakat Gün Yüzü Görmeyen 10 Şey

* Star Wars Filmi Game of Thrones’un Yapımcılarına Emanet

* Yüzüklerin Efendisi Dizisinden İlk Video: Ekiple Tanışın!

Kaynak: io9

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for YTarik YTarik dedi ki:

    Çok yanlış bir karar daha Netflixten. O dizinin harika olmasının sebebi kitaplarmis. Son sezonda bunu gördük. Netflix i karlı, harika yatırımlariyla bilirdim ama sanki yavaştan çöküş dönemine girdiler. Bütçe kısıtlamalari ve değer kaybı da bu düşümcemi destekliyor.

  2. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Ooo İzmitli karşiiimmm. Manzarandan tanıdım. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Children of Blood and Bone Lucasfilm

Lucasfilm, Disney Hamlesi Sonrası İlk Defa Farklı Bir Yapımla Sahada: Children of Blood and Bone

II. Abdülhamid ve Sherlock Holmes Hikayesi: "İkinci Eş Serüveni"

Sherlock Holmes ve II. Abdülhamid Hikâyesi: “İkinci Eş Serüveni”