in , ,

Yeni “Dune” Oyunundan İlk Oynanış Fragmanı Yayınlandı

Dune: Awakening oynanış fragmanı yayınlandı. Frank Herbert’ün romanlarından uyarlanan oyun, film uyarlamasına benzer bir macera vaat ediyor.

Dune: Awakening Oynanış Fragmanı Yayınlandı
- Reklam -
- Reklam -

Dune: Awakening oynanış fragmanı paylaşıldı. Şu sıralar film dünyasında adından sıkça söz ettiren seri bilimkurgu serisi, oyunu ile gelmeye hazırlanıyor.

Funcom, Dune: Awakening’in ilk duyurusundan uzun bir süre sonra yeni görüntüleri paylaştı ve hevesli oyunculara Arrakis’in geniş ve tamamen keşfedilebilir manzarasına daha yakından bakmalarını sağladı. Tanıtım, Funcom’un 15 dakikalık Dune: Awakening Direct gösterimi sırasında, stüdyonun Açık Dünya Hayatta Kalma MMO’su için Arrakis’i uyarlamasını inceleyen bir belgesel eşliğinde gerçekleşti.

Dune: Awakening Oynanış Fragmanı Yayınlandı

- Reklam -

İlk olarak 2022’de Gamescom Opening Night Live’da ortaya çıkan Dune: Awakening duyurulduğu günden bu yana gizemini koruyor. “Arrakis’te Hayatta Kal” başlıklı son fragman, kahramanın Arrakis’te yaya olarak ve Ornithopter de dahil olmak üzere çeşitli araçları kullanarak gezindiğini gösteriyor. Kum solucanlarının ortaya çıkışını ve Fremenlerle doruk noktasına ulaşan bir karşılaşmayı içeren sahneler de görüntülerdeki yerini alıyor.

Oynanış sahnelerini de içeren yeni fragmana hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Dune: Awakening Oynanış Fragmanı

YouTube video

(Oynanış fragmanını YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Onaylanmış bir çıkış tarihi olmamasına rağmen Dune: Awakening için beklentiler her geçen gün artıyor. Oyunun PlayStation 5, Xbox Series S/X ve PC’de piyasaya sürülmesi planlanıyor ve Steam’de şimdiden listeleniyor.

- Reklam -

Dünyalar Yaratmak: Kitaptan Filme, Filmden Oyuna belgeselinde Funcom ve Legendary arasındaki yakın işbirliği sergilenerek Denis Villeneuve’ün Dune film uyarlamalarından kesitler de paylaşıldı. Unreal Engine 5.2 ile geliştirilen oyun, Lumen aydınlatma sistemi ve Nanite’ın sanallaştırılmış geometri sistemi gibi son teknoloji özelliklerden yararlanıyor. Bu da görsel açıdan çarpıcı bir deneyim sunarak oyuncuların yoğun savaşlarda kaynak aramaktan büyüleyici hızlandırılmış sekanslarla yüksek üsler inşa etmeye kadar çeşitli faaliyetlerde bulunmasına olanak tanıyor.

Dune: Awakening Oynanış Fragmanı Yayınlandı

Funcom, son fragmanın tamamen Unreal Engine 5 kullanılarak motor içinde oluşturulduğunu vurguladı. Tanıtıma eşlik eden basın bülteninde CGI kullanılmadığı açıklanarak, son Dune filmlerinin sinematik kalitesini yansıtan otantik bir oyun deneyimine olan bağlılığın altı çizildi.

Dune: Awakening oynanış fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Şahsen pek beğenemedim, yine Ark benzeri bir oyun gibi duruyor. Son zamanlarda Palworld dahil çok fazla bu türde oyun çıkmaya başladı. Daha farklı bir şeyler beklerdim şahsen.

  2. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Ruh yok ruh. Oyundan çok teknoloji demosuna benziyor.
    Şöyle güzel bir hikayeden çıkarttıkları oyuna bak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Perviz - Celal Nuri İleri - İlk Fantastik Novella

1916’nın Saklı Hazinesi: Türk Edebiyatının İlk Fantastik Novellası “Perviz” Latin Harflerine Aktarıldı

Evrenin İlk Işıkları Nereden Geldi Sorusu Cevap Buldu

Büyük Patlama Sonrası Evrenin İlk Işıklarının Nereden Geldiği Ortaya Çıktı