in ,

Hayatta Kalma Temalı Yeni Dune Oyunu “Awakening” Duyuruldu: İlk Fragman Paylaşıldı

Dune: Awakening oyunu geliyor. Frank Herbert’ın bilimkurgu romanından uyarlanan hayatta kalma temalı Çöl Gezgeni yapımından ilk tanıtım yayınlandı.

Dune Awakening oyun
- Reklam -
- Reklam -

Dune: Awakening oyunu hakkında ilk resmi tanıtım Gamescom 2022 bünyesinde gerçekleştirildi. Ünlü bilimkurgu serisinden ilham alan eserden kısa bir fragman da paylaşıldı.

Dune evreninde geçecek hayatta kalma temalı MMO oyunu hakkında ilk haberler geçen aralık ayında çıkmıştı. Şimdiyse oyundan yayınlanan ilk fragman serinin hayranlarını heyecanlandırmaya başladı bile.

Frank Herbert’ın kült bilimkurgu eseri farklı bir platforma daha uyarlanmaya hazırlanıyor. Dune: Awakening isimli açık dünya hayatta kalma oyunundan ilk tanıtım paylaşıldı. Bağımsız stüdyo Funcom tarafından geliştirilen yapım Arrakis’in zengin çöllerinde farklı maceralar sunuyor.

- Reklam -

Yayınlanan tanıtım oyuna dair çok fazla bilgi vermese de oyuncular oynanış  videoları geldiğinde daha fazla şeyle karşılaşacağını umuyor. Oyunun yapımcısı Funcom binlerce oyuncunun aynı anda Arrakis gezegeninde yer alacağını ve kendi sığınaklarını ve üslerini kurabileceğini söylüyor.

Dune evreninin çeşitli araçlarının kullanılabileceği, devasa kum fırtınalarının haritadaki dengeleri değiştirebileceği ve hatta toplayıcıların baharatları toplayabileceği alanlar olduğu da tanıtım bünyesinde paylaşıldı. Arrakis gezegeninin vahşi yaşamı ve dev kum solucanları da oyunda kendisine yer buluyor.

Dune: Awakening Fragmanı

YouTube video

Gamescom 2022 etkinliği sırasında paylaşılan tanıtım videosunda en çok dikkat çeken detay ise, oyunun Frank Herbert’ın ünlü kitap serisi ile birlikte Denis Villeneuve’ün sinemada büyük başarı yakalayan Dune filmine oldukça paralel olması. Villeneuve’ün geçen sene vizyona giren ve izleyicilerle eleştirmenlerden oldukça yüksek puanlar almayı başaran yapımı görsel dil anlamında Dune: Awakening oyununa da ilham olduğu söyleniyor.

Oyunun yapımcı firması Funcom ise hayatta kalma oyunları ile tanınıyor. Conan Exiles ve The Secret Worlds gibi yapımlara imza atan firma Dune: Awkening oyunu için de oldukça iddialı. Steam sayfası üzerinden yapılan tanıtımda “geniş sosyal ilişkiler ve hayatta kalma oyunlarının yaratıcılığının birleştiği” bir oyun olacağı öne sürülüyor.

- Reklam -

Dune Awakening oyun fragman

Geliştirme aşamasında olduğu bilinen oyunun ne zaman çıkış yapacağı ise belirsizliğini koruyor. Ancak oyuncular resmi internet sitesi üzerinden oyunun beta sürümü için kayıt yaptırabiliyor. Bununla birlikte Awakening PC, PlayStation 5 ve XBox Series X/S platformları üzerinden oynanabilecek.

Oyuna ilham olan Denis Villeneuve’ün Dune yapımı ise ikinci film hazırlıklarına devam ediyor. Çekimlerinin Temmuz 2022 tarihinde başlaması planlanan ikinci film 20 Ekim 2023 yılında vizyona girecek.

Siz yeni Çöl Gezegeni oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

King Kong dizisi James Wan

Disney+, James Wan Önderliğinde Yeni Bir King Kong Dizisi Hazırlıyor

Opus - Orkun Uçar

Orkun Uçar’dan Uzay Maceralarından Yapay Zekâ ve İnternet Korsanlarına Uzanan Bir Roman: “Opus”