in ,

“Final Fantasy 16”nin Başlangıcı Serinin İlk Oyunundan Esinleniyor

Final Fantasy 16 hakkında ortaya çıkan yeni detaylar, serinin yeni yapımının kökleriyle kurduğu bağlantılara dikkat çekiyor.

Final Fantasy 16 Başlangıcı
- Reklam -
- Reklam -

Final Fantasy 16 geçen haziran ayında oyuncularla buluştu. 1987’deki ilk oyundan beri köklü bir markaya dönüşen seri; yıllar içerisinde kendi markasını yaratmayı başardı.

Final Fantasy 16 oyununa yerleştirilen bazı ufak detaylar, serinin tutkunlarının gözünden kaçmamış durumda. Üzerinden 36 yıl geçmiş olsa da serinin ilk oyunu hâlâ külliyat üzerindeki etkisini sürdürüyor. Oyun zamanında büyük bir başarı sağlamış ve serinin günümüzdeki hâline gelmesinde büyük rol oynamıştı. Ayrıca Dört Temel Kristal, meslek sınıfları gibi serinin temelini oluşturan unsurlar da bu oyunda sunulmuştu.

İlk oyunun önemli ve iz bırakan yanlarından bir diğeri ise oyunun başlangıcı. Oyuncu oyuna başladığında uzun bir hazırlık bölümü oynuyor. İlk büyük düşmanın ardından ise asıl dünya açılıyor. Köprüden geçişle birlikte oyunun adı ekrana geliyor ve oyun “gerçekten” başlıyor.

- Reklam -

Final Fantasy 16 Oyun

“Final Fantasy 16” Açılışı İlhamını Serinin Köklerinden Alıyor

Final Fantasy 16’in başlangıcı da ilk oyuna oldukça benziyor. Elbette bu benzerlik bir tesadüf değil. Oyunun yapımcısı Naoki Yoshida, müzik seçiminden başlık zamanlamasına kadar ilk oyundan esinlendiklerini açıkladı. Yoshida, daha önce bir röportajında favori Final Fantasy oyununun ilk oyun olduğunu belirtmişti.

Sektör içinden bilgileri paylaşan Twitter hesabı Genki, orijinal oyunun üreticisi olan Hironobu Sakaguchi’nin paylaştığı gönderiyi alıntılayarak bir gönderi paylaştı.

Final Fantasy 16 Başlangıç

- Reklam -

Genki’nin gönderisine göre Sakaguchi hem ilk oyunda hem de Final Fantasy 16’de aynı giriş müziği kullanıldığını ifade ediyor. Ayrıca yapımcı Yoshida da oyunun başlık ekranını görmek için 2 saat oynamak gerektiğini, bunun da ilk oyundan esinlenilmiş bir fikir olduğunu belirtiyor.

Son oyun beraberinde getirdiği yeniliklerin yanında ilk oyuna saygı duruşunda bulunan bunun gibi küçük detaylara sahip. Bu da oyuna daha nostaljik bir bakış açısı kazandırıyor

Final Fantasy 16, 22 Haziran 2023 tarihinde satışa sunuldu.

Final Fantasy 16 hakkında sizin görüşleriniz neler? İlk oyun ile arasındaki benzerlikler konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News‘ten takip edebilirsiniz.

Kaynaklar: IGN, Game Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Mangold Swamp Thing Filmi

James Mangold, “Swamp Thing” Filmini DC Evreni İçinde Bağımsız Bir Gotik Korku Yapımı Olarak Görüyor

Hollywood Oyuncuları Grev Kararı

Senaristlerin Ardından Hollywood Oyuncuları da Greve Gitme Kararı Aldı