in , ,

Kuantum Fizikçisi Jim Al-Khalili’den Fizik Dünyasına Farklı Bir Bakış: “Fiziğin Gözünden Dünya”

“Fiziğin Gözünden Dünya” Türkçede. Kuantum fizikçisi ve BBC sunucusu Jim Al-Khalili imzalı kitap Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Fiziğin Gözünden Dünya - Jim Al-Khalili
- Reklam -
- Reklam -

Jim Al-Khalili imzalı Fiziğin Gözünden Dünya Türkçe raflarındaki yerini aldı. Epsilon Yayınevi tarafından yayınlanan eser, modern fizik tarafından ortaya konulan derin kavrayışları aydınlatmayı ve “Fizik neden herkes için önemlidir?” sorusunun cevabını vermeyi amaçlıyor.

1962 yılında doğan İngiliz fizikçi Jim Al-Khalili yazar ve televizyon sunucusu olarak tanınıyor. Uygulamalı nükleer fizik alanında uzmanlaşmış olan isim özellikle kuantum mekaniği ve çeşitli bilim konularında yazdığı popüler bilim kitapları ve televizyon programlarıyla adını geniş kesimlere duyurmayı başardı. Ayrıca bilimsel konularda kamuoyuna bilgi veren birçok konuşma ve sunum yaptı.

Southampton Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Jim Al-Khalili özellikle radyasyon, nükleer yapı, kuantum teorisi ve nükleer astrofizik konularında çalıştı. Bilimsel çalışmalarının yanı sıra dilimize de çevrilen Kuantum Sınırında Yaşam, Uzaylılar / Bilim Soruyor: Orada Kimse Var mı?, Paradoks: Bilimin En Büyük Dokuz Bilmecesi gibi birçok eser kaleme aldı ve televizyon programları sundu. Bu programlardan bazıları bilim ve teknolojiyi geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşmayı amaçlayan BBC belgesel serileri olarak önemli bir izleyici kitlesi tarafından takip edildi.

- Reklam -

Orijinal adı The World According to Physics olan ve ilk defa Mart 2020’de yayımlanan Fiziğin Gözünden Dünya’nın tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Fiziğin Gözünden Dünya – Jim Al-Khalili | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Fiziğin Gözünden Dünya - Jim Al-Khalili

Kendilerini bilimle ilgili görmeyen okuyucular için bile Fiziğin Gözünden Dünya anlaşılır bir biçimde yazılmış, davetkâr bir kitap olan Fiziğin Gözünden Dünya pek çok kişi tarafından okunması ve takdir edilmesi gereken bir kitap.”
– Jocelyn Bell Burnell

Jim Al-Khalili, modern fiziğin açığa çıkardığı derin görüşlere ışık tutarak, bizi bu çok önemli bilim dalının evren ve evrenin doğası hakkında söylediklerini anlamaya davet ediyor.

Al-Khalili uzay, zaman, enerji ve maddenin temel kavramlarıyla başlayıp modern fiziğin üç temel direği olan kuantum teorisi, görelilik ve termodinamiğe bir bakış sağlıyor. Harika örnekler ve düşündürücü analojilerden yararlanarak fizikteki en büyük fikirleri sunup okuru aydınlatıyor. Fizik, çevremizde gördüğümüz doğal dünyayı doğru bir şekilde açıklayan, dürüstlük ve şüphe gibi temel değerler tarafından yönlendirilen bir girişim olarak her zamankinden daha temel ilkelere ulaşmaya çalışan cesur bir insan arayışı şeklinde ortaya çıkıyor. Fizikçinin keşfettiği bilgi bizi hem güçlendiriyor hem de mütevazı hâle getiriyor.

- Reklam -

Fizik bugün bile bilinmeyenin içine cesurca herkes için dalmaya devam ediyor.

En esrarengiz bilimsel fikirleri bile erişilebilir ve çekici hâle getiren bu son derece bilgilendirici kitap, fiziğin neden önemli olduğunu gözler önüne serip herkesi çevremizdeki dünyadaki hakikati aramanın derin macerasına şahit olmaya çağırıyor.

Çevirmenliğini Ayşe Erol’un üstlendiği kitabın editörlüğünü ise Gamze Büyükkaya yapıyor. Toplamda 196 sayfadan oluşan kitap Eylül 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yazarın önceki kitaplarını okumuş muydunuz? Bu kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Görsel Efekt Çalışanları Disney'de Sendikalaşıyor

Marvel Görsel Efekt Çalışanları Disney’de Sendikalaşıyor: Sinema Endüstrisi Tarihinde Devrim Niteliğinde Bir Karar

Aquaman 2 Fragmanı: Jason Momoa'lı DC Filmi

Sürekli Ertelenen DC Filmi “Aquaman 2”den İlk Fragman: Jason Momoa Role Veda Ediyor