in ,

Kaiju Sinemasının Kralı Geri Dönüyor: İşte “Godzilla Minus One”dan İlk Fragman

“Godzilla Minus One” filminden ilk fragman yayınlandı. Canavarlar kralı bu kez savaş sonrası Japonya’yı karıştırmaya hazırlanıyor.

Godzilla Minus One Fragmanı Yayınlandı
- Reklam -
- Reklam -

Godzilla Minus One fragmanı paylaşıldı. Takashi Yamazaki’nin yönettiği yeni Canavarlar Kralı filmi, savaş sonrası Japonya’da geçen bir macerayı anlatıyor.

Yeni bir Godzilla macerası daha sinema salonlarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Toho’nun uzun bir süre önce duyurulan yeni Japon yapımı filmi Godzilla Minus One için ilk fragman yayınlandı. Takashi Yamazaki tarafından yazılan ve yönetilen bu film, Canavarlar Kralı’nın geri dönüşünü müjdeleyerek hayranları arasında heyecan uyandırıyor.

Godzilla Minus One Konusu: Film Ne Anlatıyor?

Godzilla Minus One, Japonca Godzilla filmlerinin 33. ve toplamda 37. yapımı olacak. Aynı zamanda, 2016 yapımı Shin Godzilla’dan bu yana kaiju ikonunu içeren ilk canlı aksiyon Japon filmi olacak. Yeni yayınlanan fragman, Godzilla’nın geri dönüşünü hızlı kesitlerle gösterirken, canavarın neden olduğu yıkımın korkunç boyutunu işaret ediyor. Şehir sokakları neredeyse 90 derece açıyla patlarken, izleyiciler de bir kez daha Canavarlar Kralı’nın gücüne tanık oluyor.

- Reklam -

Godzilla Minus One Fragmanı Yayınlandı

Filmin en ilginç yönü ise hikâyesinin savaş sonrası Japonya’da geçmesi. Filmle ilgili paylaşılan bazı sinopsislerde bu zaman aralığı 1940’ların sonlarına işaret ediyor. Ancak Godzilla’nın ilk saldırısının 1954’te olduğunu düşünülürse, zaman çerçevesi büyük bir soru işareti olarak kalıyor. Görüntülerde bir karakterin Godzilla’yı tanıdığını gösteren bir sahne bulunuyor, bu da yaratığın orijinal film serisinin zaman çizelgesine göre mümkün olmamalı. Haliyle bu soru işaretlerinin nasıl bir şekilde cevap bulacağı merak konusu.

Yayınlanan fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Godzilla Minus One Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Filmin atmosferi Godzilla filminin daha ciddi ve düşündürücü türdeki yapımlarına uygun olarak tasvir ediliyor. Godzilla her zaman II. Dünya Savaşı sonrası Japonya’nın sonuçlarına yakından bağlı. Ayrıca canavarın 1954 orijinalindeki varlığı, 1945’te Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarının Japonya üzerindeki etkisini sembolize ettiği de bilinen bir şey. Fragman ayrıca yeni Godzilla’ya karşı insanlığın hem karada hem de denizde nasıl mücadele ettiğini gösteriyor. Ancak, bu mücadelenin kolay olmadığı açıkça görülüyor. Film Shin Godzilla olaylarından önce geçiyor.

Godzilla Minus One Poster

Godzilla Minus One Ne Zaman Çıkacak?

Godzilla Minus One, 3 Kasım 2023 tarihinde Japonya’da ve 1 Aralık 2023’te ise ABD’de vizyona girecek. Türkiye’ye geliş tarihi ise henüz belli değil. Film Godzilla efsanesini savaş sonrası Japonya’nın gözünden anlatarak, klasik kaiju figürünü yeniden hayata geçiriyor.

Yeni filmin fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Gözlemler Evrende Tahmin Edilenden Daha Az Süper Kütleli Kara Deliğin Olduğunu Gösteriyor

Yeni Gözlemler Evrende Tahmin Edilenden Daha Az Süper Kütleli Kara Deliğin Olduğunu Gösteriyor

Crime 101: Chris Hemsworth ve Pedro Pascal Başrolde

Chris Hemsworth ve Pedro Pascal’ın Başrolünde Olduğu “Crime 101” Filmi Amazon ile Geliyor