in ,

Yeni “Görevimiz Tehlike” Filminin İstanbul’da Gerçekleştirilmesi Planlanan Çekimleri İptal Edildi

Yeni “Görevimiz Tehlike” filminin İstanbul sahneleri çekilmeden iptal edildi. İptale neden olan şey ise bir Kapalıçarşı esnafının bazı görüntüleri sızdırması.

Görevimiz Tehlike 8'in İstanbul Çekimleri İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Görevimiz Tehlike 8 filminin İstanbul Kapalıçarşı’da planlanan çekimleri, bazı görüntülerin sızdırılması nedeniyle iptal edildi.

Tom Cruise’un başrol oyuncusu ve ortak yapımcısı olduğu aksiyon filmleri denince akla ilk gelenlerden biri olan Görevimiz Tehlike serisinin yedinci filmi, serinin hayranları tarafından büyük heyecanla bekleniyordu. Film, dünya genelinde büyük ilgi görmekle kalmadı, Türkiye’de de 176.292 kişi tarafından izlendi. 291 milyon dolarlık çekim bütçesine karşılık şimdiye dek dünya genelinde yaklaşık 377 milyon dolar gibi bir kazanç elde etti.

Serinin bir sonraki filmi olan Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma’nın ikinci bölümü ise 28 Haziran 2024’te gösterime girecekti. Çalışmalara çoktan başlamış olan Tom Cruise ve ekibi, yeni çekimlerin bir bölümünü de İstanbul’da yapmayı planlıyordu.

- Reklam -

Filmin yönetmeni Christopher McQuarrie, Tarihi Yarımada’da bir ekiple birlikte çekim mekânı arayışına girişmiş, incelemeleri sırasında Kapalıçarşı da ziyaret etmişti. Kapalıçarşı’nın çekim için uygun olduğuna karar veren McQuarrie, ne yazık ki gizlilik sözleşmesinin ihlal edilmesi nedeniyle planlarından vazgeçti.

Görevimiz Tehlike 8'in İstanbul Çekimleri İptal Edildi

Gizlilik İhlali “Görevimiz Tehlike 8” Filminin İstanbul Çekimlerinin İptaline Neden Oldu

Fakat filmin yönetmeni Christopher McQuarrie’in planları beklenmedik bir sorunla karşılaştı. Habertürk’ten Mehmet Çalışkan’ın haberine göre, çekim mekânı olarak düşünülen İstanbul’un Tarihi Yarımada’sında bulunan Kapalıçarşı, ekibin incelemeleri için özel olarak açılmıştı. Christopher McQuarrie ve beraberindeki ekip, Kapalıçarşı’yı incelerken uygun bir mekân olduğuna karar vermişlerdi. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi.

Çünkü Kapalıçarşı esnaflarından biri, çarşı içindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını pazartesi günü sosyal medyada paylaştı. Bu olay, ekibin gizlilik sözleşmesinin ihlal edilmesi anlamına geliyordu ve McQuarrie, çekimleri İstanbul’da yapma kararından vazgeçmek zorunda kaldı.

- Reklam -

Görevimiz Tehlike 8'in İstanbul Çekimleri İptal Edildi

Bu olayın ardından filmin ikinci bölümünün İstanbul’da çekimi tamamen iptal edildi. Serinin hayranları büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, filmin yönetmeni Christopher McQuarrie, daha güvenli bir çekim ortamı için alternatif yerler aramak üzere İstanbul’dan ayrıldı.

Görevimiz Tehlike 8 çekimlerinin bu son dakika iptali, merakla beklenen ikinci bölümün nasıl şekilleneceği konusunda yeni soru işaretleri yarattı. Filmin vizyon tarihi ve çekim planları konusunda yapımcılar ve yönetmen tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Serinin hayranları ise gelecek haberleri sabırsızlıkla beklemeye devam ediyor.

Yeni "Görevimiz Tehlike" Filminin İstanbul'da Gerçekleştirilmesi Planlanan Çekimleri İptal Edildi

Türkiye’de yapılması planlanan Görevimiz Tehlike 8 çekimlerinin bu tarz bir sorun nedeniyle iptal edilmiş olması hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından güncel haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arqonquin Arqonquin dedi ki:

    İlk filmde İstanbul’un adının geçmesi nedeniyle ikinci filmin ülkemizde çekilmiş sahneler içereceğini tahmin ediyordum. O bakımdan bu haberi görmek biraz üzücü oldu.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Bu olay çok garip ya. İStanbul çekimleri iptal diyor. Belki burada çekmeden Türkiye ile ilgili araya saçma birşey girer. Bir otel lobisinde kaışma veya setten bir çarşı gibi.

    Ayrıca sözleşmenin gizlilik maddesi iptalide çok ilginç. Sonuçta esnaf kamerasına yakalanmış olay. Adama gibip biz çekim yapacağız ekp gelecek sen hafta sonu kameranı kapat diyemezsin. Desen o da sözleşme ihlali. Sonuçta bunu engellemek zor.

    Tom Cruise olsa anlarım ama esnafında oturup görüntü izleyip aaa bunlar Görevimiz Tehlikey çekecek ekip ben bunu bir paylaşiyim demesi çok saçma. Demek ki esnaflara haber gitmiş bu yapım için birileri gelecek vs diye. Ne biliyim ya çok mantıksız… O kadar istiyorsan 5 kişi normal zamanda turirst gibi gelip dalsaydınız kalabalığa… :smiley: NE yani Tom burada yeterince koşar mı ki diyip iki dükkan arası koştunuz mu kapalıyken inceleyip :smiley: Enteresan…

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yine bir aklı evvelin yapmış olduğu saçmalık yüzünden iptal olmuş, gerçi bizi çok geri kalmış bir ülke olarak gösteriyorlardı utanmasalar deveye bindiğimizi gösterecekler, bir taraftan da iyi oldu.

  4. Avatar for wehrnise wehrnise dedi ki:

    Sanki yurtdışında görünce cekmiyolar, kaç tane dizinin filmin direk setini gizlice çekip internete attılar

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John F. Kennedy Suikastı - UFO Belgeleri

John F. Kennedy Suikastı Hakkında Gizliliği Kaldırılan Yeni Belgelerdeki ‘UFO’ Detayı Dikkat Çekti

75. Emmy Ödülleri Ertelendi: Sebep Grevler

75. Emmy Ödülleri Hollywood’da Devam Eden Grevler Nedeniyle Ertelendi