in ,

John F. Kennedy Suikastı Hakkında Gizliliği Kaldırılan Yeni Belgelerdeki ‘UFO’ Detayı Dikkat Çekti

John F. Kennedy Suikastı hakkında yıllar sonra gizliliği kaldırılan belgeler, 1955 tarihli bir UFO görme vakasını gün yüzüne çıkardı.

John F. Kennedy Suikastı - UFO Belgeleri
- Reklam -
- Reklam -

John F. Kennedy Suikastı hakkında yayınlanan yeni belgeler, ABD Hava Kuvvetleri’nin 1955 tarihli bir telgrafında bahsi geçen UFO kaydına ışık tuttu.

Eski ABD başkanı John F. Kennedy, 22 Kasım 1963 tarihinde suikasta uğrayarak öldürülmüştü. O günden beri cinayetin perde arkasına dair sayısız komplo teorisi paylaşılmış, iş Kennedy’nin UFO’lara olan ilgisi nedeniyle öldürüldüğüne dek varmıştı.

Geçen günlerde ABD Başkanı Joe Biden içerisinde uçan daireler hakkında da şahitlikler barındıran bazı gizli belgeleri kamuoyuyla paylaştı.

- Reklam -

Gizliliği kaldırılan John F. Kennedy suikastı belgeleri, ABD’yi sarsan bazı ilgi çekici UFO iddialarına da yer veriyor.

Joe Biden kısa bir süre önce John F. Kennedy cinayetinin “daha iyi anlaşılmasını sağlamak” için yıllardır saklı tutulan belgeleri gün yüzüne çıkarttı.

John F. Kennedy Suikastı UFO Belgesi

Cinayet davası yıllardır inceleniyordu. Ancak bir belge önceden sansürlenmiş olan CIA yetkilisi Reuben Efron’un adını ortaya çıkardı. Efron, suikasttan önce Lee Harvey Oswald’ın postalarını ele geçiren görevliydi.

John F. Kennedy Suikastı Hakkındaki Araştırmalar Sürüyor

Belgede ABD Hava Kuvvetleri’nin Sovyetler Birliği üzerinde uçan daireler gören ‘üç güvenilir ABD gözlemcisinden’ aldığı 1955 tarihli bir telgraftan bir alıntı yer alıyor.

Bir CIA yetkilisi, Senatör ve askeri personel “uçan dairelere benzeyen iki dairesel uçağın dikey olarak havalandığının görüldüğünü” rapor etmişti.

CIA’in resmi belgesinde “SSCB’de olağandışı uçakların görüldüğüne dair raporun” “üç güvenilir ABD’li gözlemci” tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

ABD Hava Kuvvetleri’nden alınan bir telgraftan yapılan alıntıda bu kişiler Efron, Senatör Richard Russell ve Yarbay EU. Hathaway’den oluşuyor. Efron’un gizliliği kaldırılan belgelerdeki varlığı, Oswald’ın cinayetten önce de ABD hükümetinin radarında olduğunu ortaya koyuyor.

John F. Kennedy Suikastı

Senatör Russell ise daha sonra JFK suikastını soruşturmakla görevlendirilen Warren Komisyonu’nda yer almıştı.

Sovyet Personel Tedirgin Olmuştu

UFO görme vakası, Efron ve diğer iki yetkilinin Sovyetler Birliği’ne yaptığı bir tren yolculuğu sırasında gerçekleşmişti.

- Reklam -

Olaylardan sonra trenin Sovyet personeli tedirgin bir şekilde trenin perdelerini kapatmış ve gözlemden sonra yolcuların pencerelerden dışarı bakmalarına izin vermemişti. ABD’li gözlemciler tanık oldukları alışılmadık hava araçlarının uçan daire ya da uçan disk şeklinde olduğuna kesin olarak inanıyorlardı. Bu UFO’ların kaybolurken kıvılcım ya da alev çıkarttığı da ifade ediliyordu.

Lee Harvey Oswald’ın mektuplarının ele geçirilmesiyle ilgili bilgi notu daha önce yayınlanmış, ancak o versiyonda Reuben Efron’un ismi sansürlenmişti.

Lee Harvey Oswald

JFK Facts adlı internet blogunun editörü Jefferson Morley, The New York Times’a şunları söyledi:

“İnsanlar bu dosyalarda önemli bir şey olmadığını mı söylüyor? İşte Oswald’ın mektuplarını okuyan adam, şimdiye kadar paylaşmadıkları bir ayrıntı. Bunun şüpheli bir durum olduğunu düşünmek için komplo teorisyeni olmanıza gerek yok.”

The New York Times’ın aktardığına göre Efron 30 yıl önce ölmüştü.

Joe Biden tarafından 30 Haziran’da yayınlanan bildiride şöyle demişti:

“1992 tarihli Başkan John F. Kennedy Suikastı Kayıtlarını Toplama Yasası’nın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 30 yılda, ABD Hükümeti kayıtlarını kapsamlı bir şekilde gözden geçirmiş ve Başkan John F. Kennedy’nin trajik suikastının daha iyi anlaşılmasını sağlayan binlerce gizli belgeyi kamuoyuna sunmaya çalışmıştır.”

Öte yandan geçen aylarda NASA UFO’ların varlığını kabul ederken dün de halka açık bir oturumda ABD hükümetinin UFO’ların varlığını insanlıktan gizlediği iddiaları tartışılmıştı.

Hakkındaki komplo teorilerini yeniden alevlendiren bu belge hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Mirror

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bir an suikastı uzaylılar yapmış sandım :joy:

    Ben hep Amerikan Dolarını değiştirmeye çalıştığı için öldürüldüğünü düşünürüm. Üstündeki semboller malum :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Belki suikast emrini onlar vermiştir :rofl:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Vay arkadaş suikastı devrimci ufo ordusu mu yapmış ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Johnny Depp ve Amber Heard Belgeseli Netflix'e Geliyor

Johnny Depp ve Amber Heard’ün Gündem Olan Davası Hakkında Hazırlanan Netflix Belgeselinden İlk Fragman

Görevimiz Tehlike 8'in İstanbul Çekimleri İptal Edildi

Yeni “Görevimiz Tehlike” Filminin İstanbul’da Gerçekleştirilmesi Planlanan Çekimleri İptal Edildi